30 Eylül 2018 Pazar

Pluto Retrosu Bitiyor (22 Nisan - 1 Ekim 2018) - Astrolozi



Pluto Retrosu Bitiyor Da Ne Demek..Bugün Pluto geri hareketini bitirmek üzere ve 1 Ekim'de'de ileri hareketine geçmek üzere hızını iyice düşürdü. 29 Eylül 2018 itibarı ile durağan pozisyona geçerek, 1 Ekim'de tam olarak ileri harekete geçecek. 22 Nisan 2018'dan beri, derin ve çok önemli değişimlerin ağır temaları daha da ağır bastı. Saklı olan su yüzüne çıkarılmaya çalışıldı. Kendimizdeki yanlışlar ile tekrar yüzleştik. Bir kez daha ve bir kez daha kendimize nerede yanlışlar yaptığımızı, nerede geride kaldığımızı sormak zorunda bırakıldık. Bunu yapmadıysak, retro dönemi sonrası başarısızlığımızın farkındasızlığı ile kaldığımız yerden yolumuza devam ederiz ve bir sonra ki retro zamanına kadar değişim için eski şanslarımızı yakalamakta güçlük çekebiliriz. Yarım ve başarısız kalmış çabalar, değişimin gerçekleştiği oranca geleceğe taşınabilir.

Pluto'nun haritalardaki durumu, değişimi, yeniden doğumu ve gençleşme gibi konuları ele alır. Haritadaki ev yerleşimi ise hangi acılardan ders almamız gerektiğini belirler. Pluto harekete geçtiğinde değişimler kaçınılmazdır. Sonlara ve  yeni başlangıçlara hazır olmamız gerekir. İçimizdeki ses, hayatın başka bir yöne akmaya başladığını söylemeye başlar. Aynı zamanda tehlikeli tecrübelere doğru da sürükleyebilir. Vücutta hayat ve ölüm sürecinin başladığı organları ve psikolojik durumumuzu etkiler. Çok yüksek potansiyelli bir enerjiyi ifade eder. Kişideki değişimin, gizli ve çok yavaş bir biçimde olması için gereken tedbirleri de yaratabilir. Bu enerji açığa çıktığı zaman artık yapacak bir şey yoktur.



Tam anlamıyla güçlü bir değiştirici rolünde olan Pluto geçişleri, hangi evimizden geçiyorsa, hayatın o alanında artık hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Pluto bizlere gerçekleri gösterici tecrübeler, yüzleşmeler yaşatır. Sert vurur, acımasızdır ama karşılığında bizleri uyandırır, kendimize getirtir ve tam anlamıyla hayatı tanıtır. Yok etmek, yeniden yaratmak gücü olarak bilinen bu enerji asla yumuşak başlı, halim selim ve iyi huylu değildir. Kolay fark edilse de, etkilerinin ortaya çıkışı çabuk olmaz. bir evde, burçta çok uzun yıllar kalır. Kasım 2008'de başlayan Oğlak burcundaki seyahati, Ocak 2024'e kadar devam edecek.

Pluto enerjisi ile karşı karşıya kalmak ve değişimi yaşamak kaçınılmazdır. Direnmek faydasızdır çünkü dediğini mutlaka yaptırır. Aslında neden olduğu değişimleri iyi veya kötü olarak değerlendirmek kesinlikle yanlış olur. Onun yaptığı, emin olun kesinlikle doğru olandır. Gelişme, yenilenme, yanlışları görebilme, alışkanlıklardan, bağımlılıklardan arınabilme ve yeniden hayat bulabilmek için bu şarttır. Yaşamın o ana kadar olan kilometresini sıfırlayıp yeniden saymaya başlamak gibi bir şey diyebiliriz. 

Pluto, Oğlak burcunda, eski yapıların dönüşerek yeni bir forma dönüşmesini sağlar. 22 Nisan'dan 1 Ekim'e kadar süren geri hareketinde, eskiden gelen ve tamamlanmamış işlerle uğraştık. Eski ve artık bizim işimize yaramayan ama bir türlü de kafamızdan, hayatımızdan çıkaramadığımız, belki de bilinçaltına gömdüğümüz ya da öyle sandığımız olaylar karşımıza çıktı. Bu işleri tamamlamak adına gerçeklerle yüzleşmek ve onları kabul etmek gerekiyordu. Çünkü ancak kabulden sonra çözüme ulaşabiliriz. Bu bizi rahatlatan ve sırtımızda adeta bir yük gibi taşıdığımız ancak fark edemediğimiz şeylerdi.


Bu dönemde dikkatimiz içimize yöneldi. Kişiliğimizde, beğenmediğimiz ama düzeltmeye de pek yanaşmadığımız bu hoş olmayan yanlarımızla karşılaştık. Pluto yoğun ve derin duyguları temsil eder; bu duyguları çıkarıp atmak bizi zorlayabilir. Ancak arınmak bizi özgürleştirebilir. İşte şimdi Pluto normal hareketine geçince ruhun ne kadar arındığını test eden olaylarla karşılaşabiliriz. Gerek doğum haritamızdaki yeri, gerekse transit yaptığı evdeki olayların üzerini örtmemiz ya da kapatmamız mümkün olmayacak. Aynı şekilde içsel olan değişim gücümüzü, dönüşümler için artık aktif hale de getirebilir ve kendimizi daha güçlü ifade edebiliriz. Ne diyebilirim ki... Show Başlasınn..



Zerrin Zindancıoğlu 

ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder