2 Aralık 2018 Pazar

Yay Yeniayı (7 Aralık 2018) - Astrolozi


7 Aralık 2018 günü saat 10:20'de Yay burcunun 15. derecesinde Yeniay doğacak.. Ay Duraklarından Kalp'te olacak bu etkileşim için hem olumlu hem olumsuz yorumlar yapılmış. Saç dökülmesine, zayıf sağlığa, karaciğer hastalıklarına işaret edilmiş; özellikle sarılık hastalığı için kadim astrologlar bu bölgeyi hassas bulmuş. Jyeştha nakşatrasında 2. padada gerçekleşecek olan Yeniay, koruma ve yönetme arzusunu yükseltebilir; bencillik, sabit fikirlilik ve materyalist duygular yaratabilir hatta kaba davranışlara yol açabilir. Aşağıda sabit yıldızlar ve takım yıldızlar açısından da incelediğimizde bu tavırların etkili olabileceğini ayrıca görebileceğiz Yaşımızdan olgun davranmamız gerektiğini, otoriter davranışları ve ciddiyeti ifade edebilir. Çetin ve zorlu yolları anlattığı gibi, kuşkucu enerjiler yaratabilir. Polisleri, hükümette çalışanları, raporlama yapanları, haber spikerlerini, itfaiyecileri, gizli işlerle uğraşanları, politikacıları, bürokratları, askerleri, uçaklarla çalışanları, dansçıları, aktörleri, modelleri ve moda sektöründe çalışanları ifade edebiliyor. Hırs, iş ve çalışma yaşamına kanalize olabilir hatta iş değişimlerine yol açabilir. Yay Yeniayı, aynı derecede kavuşan Mars ve Neptün'den sert bir etki almakta; bu derece keskin kavuşumlar yani dereceler yüzünden her iki gezegen tüm kötü yanlarını göstermeye meyilli. Dolayısı ile ana temanın öfke, korku, aldatma, kafa karışıklıkları, ahlaksızlık ve sapıklıklar olarak kendini göstermesi muhtemel. Her zaman gökyüzü fenomenlerinin gerçekleştiği gökyüzü bölgesini araştırmanın, bazen açılardan ziyade çok daha doğru ve isabetli öngörülere zemin hazırladığı düşüncesindeyim. O nedenle, her zamanki gibi yazımın yarı bölümünü takım yıldızlar, sabit yıldızlar olarak inceleyip, kalan diğer bölümde üzerimizdeki etkileri olarak daha pratik anlamını okumaya sunacağım.


Herkül takım yıldızı bölgesin içinde gerçekleşecek olan Yeniay, Sarin ve Ras Algethi sabit yıldızlarına oldukça yakın. Bu bölgede ayrıca Yılancı takım yıldızının da yıldızları mevcut; örneğin Sabık bu bölgeye çok ama çok yakın. Yılancı takım yıldızı, Batlamyus'un listelediği 48 takım yıldızdan biriydi. 13 zodyak takımyıldızından biri olmasına rağmen, zodyak takımyıldızları aralarında bir simgeye sahip olmayan tek takım yıldızdır; hani şu her yıl ortaya atılan 13. burç konusu, Yılancı takım yıldızına bağlı olarak çıkar. Üreme, DNA sarmallarında uyuma işaret eden çift sarmallığa işaret eden bir bölgedir. Birbirine yakın bölgeler olduğundan, anlam olarak da birbirlerinden etkilenirler. Aldatmaca içeren bir alandır. Yılanın çatallı dili, kıskanç ve kindar söylemlere yol açabilir. Zaten Sabık yıldızında da aynı etkiler vardır; yani önümüzdeki süreç gerçek olanı kurgudan ayırabilmek adına önemli bir dönem olacak. Sanki fantastik hikayeleri çağrıştıran gelişmeler diyebiliriz. Masallar o kadar dramatik ya da eğlenceli olabilir ki, gerçekler kimsenin umurunda olmayabilir. Ay, Yay burcunun 2. dekanında haysiyet sahibi bir hal alır. En önemli özelliği, belirli bir amacı yerine getirmek için farklı unsurları bir araya getirmek haline gelebilir. Bu bölgede Ay, göz kamaştırıcı bir at gibidir. Böylece yasak olan elmalar da çoook cezbedici hale dönüşebilir. Austin Coppock, 2. dekan Yay ile ilgili konsantrasyon ve odaklanmanın büyük gücü olarak bahsetmiş ve uyarmış; saplantılar bu odaklanmanın armağanıdır. Bu değmeyecek kişilerin yanı sıra bilgelerin de sayısının artmasına yol açabilir demiş. Gökyüzünün bu alanının Yılancı'ya bağlı olarak şifa gücüne işaret ederek, bu gücü hedeflerimiz doğrultusunda kullanmamız gerektiğini belirtmiş.

Ras Algethi'ye gelirsek; başkalarına yardım etme, iyileştirme ya da denge oluşturma isteğine yol açabiliyor. Doğal sağlık tekniklerini kullananlar, asıl sorunu tedavi etme yerine, problemleri engellemeye çalışabilirmiş; az önce yazdığım gibi bu bölge şifa ile yakından ilintili. Zira bu bölgedeki transitlerde insanların dengelerinin bozulmaları söz konusu olabilirmiş. Herkül takım yıldızı, bu bölgenin 3 yıldızına sahip. Ras Algethi ise takımın parlak Alpha yıldızı, yani baş yıldızı. Robson, bu yıldız için, karakterin gücü, azim ve kararlılığı, ateşli doğa, tehlikeli tutkular, demiş. Manilius, kararlık ve cesaretin yanı sıra kurnaz, aldatıcı ve şehirlerde terör estiren bir haydut gibi diye not düşmüş ki şu aralar Fransa'da "sarı ceketliler" hareketini çağrıştırdır bana. Eğer hedeflerle ilgili kullanılırsa bu Herkül gücü, yeteneklerin de ortaya konmasına yardım edebilir; ancak riskli dürtülere de yol açacak tehlikeli ve önü kesilemez tutumlara yol açabilir, örn. daracık bir patika yolda atılan kocaman adımlar gibi. Herkül, çok cesur; Güneş'in kahramanı mitolojide. O yüzden cesaret ve göze girme, onaylanma ile ilişkilendirilir. Ebertin ise Ras Algethi için "Merkür'ün hafif bir karışımı olan mars - Venüs karakterine sahip" demiş. Sarin yıldızına yakınlığı sebebiyle de özellikle kadınlarla ilgili  zevk ilişkilerine, destek almaya işaret edebilirmiş. Ters görünümlerde ise kadın figürlerinin manipülatif davranışlarına maruz kalınabilirmiş. Mars'ın doğası gereği bu yıldız cesaret ve güç için dürtü yaratacaktır. Herkül yukarıda da resmedildiği gibi elinde kaba bir silah tutmakta; bu onun kabalaşabileceğine işaret etmekte. Bernadette Brady, R. Algethi için doğaya saygılı, herşeyi kendine göre yapmaya istekli olarak yorumlamış. Doğanın, göklerin ve yaşamın aslında düzeni budur. Kişilerin kendilerini onurlandırmaya ve gururlanmaya ihtiyaçları vardır. Gölge yanında ise başka birine duyulan hayranlık olarak yorumlanır. Herkül sembolünde diz çökmekte. Bunu Brady, hayranlık ve birini onurlandırmak olarak yorumlamış. Sahte gurular, güç sahtecilikleri görülebilir ki bu kişiler insanların maneviyatları üzerinden prim yapmak isteyebilirler. Herkül, maneviyat ve yeryüzü ile temas halinde olma, ana amaçlara hizmet ile alakalı. Doğa kurallarına itaat etmeyi anlatır; dolayısı ile bazı doğal afetlerle, depremlerle, toprak kaymaları ve volkanik hareketlilikle Ras Algethi ilişkilendirilir. George Noonan, ilerlerken, akıllı olmak ile yorumlamış bu yıldızı; çeşitli hilelere, farklı aldatmacalara, yalancılığa neden olabilir zorlu açıları diye not düşmüş. Bu durumunda Mars ve Neptün karesinin bu bölgeyi daha da hırslandırması ve olumsuzluğa sürüklemesi söz konusu.

Yeryüzü'ne dönersek;
Yay Yeniayı'nın etkileri, 6 Ocak 2019 Güneş tutulmasına kadar sürecek olsa da ilk 15 gün daha hissedilir olacaktır. 23 Kasım İkizler Dolunay'ın da da Mars karesinin etkisi altında idik; yani bilinen durumlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Dolunay ve Mars karesi 3 derece 40 dk orb aralığına sahipti. Şimdi ise bu kare 1 derece 34 dakikaya iniyor; bu durum olayları daha keskin hale getirebilir ve öfkeli durumların artmasına yol açabilir. Mars bu kez Neptün ile aynı derecede buluşmakta ve Achernar yıldızı ile hizalanmaktalar; bu yıldız ani ve trajik sonlanmalara yol açabiliyor. Mars ve Neptün kavuşumu romantik ve şehvetli duygular verirken, diğer yandan paranoyak ve sanrısal hislere neden olabilir. Çok hassas ve kolay korkan, endişelenen biri iseniz, şimdiden önlem almanız gerekebilir. Şiddet, suç, uyuşturucu haberleri artabilir. Bizleri zehirlenmelere, enfeksiyona açık hale getirebilecek etkiler ayrıca cinsel açıdan da her türlü korunmanın önemine vurgu yapacak; cinsel sapıklıklarda artışa şahit olabiliriz. Rakiplerden ve düşmanlardan gelebilecek hamlelere açık olacağız; ego çatışmaları, sabırsız ve tahammülsüz enerjiler aktif olacak. Provokasyonlar, tehditler, intikam dürtüleri karşı konulması zor biçimde çalışabilir. Kızgınlıklar ve hayal kırıkları oluşabilir. Kendimizi savunmayı öğrenmek, kesin kararlarımıza bağlı kalmayı öğrenmek önemli. Yüksek enerjilerin doğru kanalize edilmesi bizleri kazalardan, yaralanmalardan, bitkinlik ve enerjini tamamen taban yapmasından koruyabilir; savunma mekanizması, bağışıklık sistemi düşebilir. Fiziksel egzersiz, aktif çalışma, hedefe odaklanma, aktif ve sağlıklı cinsel yaşam, kendimizi zorlamadığımız takdirde önemle tavsiye edilebilir. Psikolojik problemleri ve sağlık sorunları olanlar çok daha dikkatli olmalı. Kafa karışıklıkları, zor durumlarla savaşmaya zorlayabilir bizleri. Kendimizi güvensiz, suçlu görmek ve özür dileme ihtiyacı duymak kolaylaşabilir. İş anlaşmaları, müzakereler gibi yüksek rekabet ve stres içeren girişimler için uygun bir zaman değil. Evet Yeniaylarda başlangıçlar önerilir; ancak bu kez, ileride aktive edilecek başlangıçlar için ortalığı temizlemek, detoks uygulamak en doğrusu olacak. Kararlarımıza kötü niyetlerin müdahale etmesi olası; avantajlarımızdan yararlanmak isteyenler çıkabilir. Problemleri tesbitte geç kalabilir, yanlış kanılara düşebiliriz. Paranoyalara sahipseniz, ilaç ve alkol alımında çok daha dikkatli olmanız gerek. Bazı skandal haberler, sırların ortaya dökülmesi muhtemel. 

2018'in son Yeniayı, 27 Temmuz 2018 Ay Tutulmasını da aktive etmekte; 4 derece Kova. Sanki o sürecin kapanışını temsil etmekte. Kişisel hedeflerimizde ne kadar ilerlediğimizi kontrol etmek için son 5 ayı gözden geçirin. Şimdi son derece duygusal ve tutkulu etkiler altında kriz noktasına gelmiş bir ruh haline kapılabiliriz. En alt seviyeden en üst seviyeye kadar bu duygu halleri gözlemlenebilir ki en üst seviyede bu cinsel saldırılar olarak kendini gösterir; yükselen iştahın önüne geçmek zorlaşır zayıf kişiler için. Aileyi, çevreyi, vatanı korumak, savunmak için dürtü oluşur. Rekabetçi bir enerji evet ancak bu kez manipülasyonlar da söz konusu. Arayışlar, arzular için kabalaşmak kolaylaşabilir. Diplomatik incelikten uzak bir süreç var önümüzde. Her şekilde dürüstlük ve doğruluk çözümün tek anahtarı olacak. Sakin kalmak zor olacağından görüşler arasında inatlaşmalar, tartışmalara kolaylıkla dönüşebilir. Sahtekarlar, lider'cikler, şarlatanlar artabilir. Kararlarınızı, yaşamlarınızı arındırmanın, iyi bir kış temizliği yapmanın vakti aslında. 

Birlik ve beraberliğin önemi bu süreçte çok daha fazla hissedilir olabilir; gizli ve yıkıcı faaliyetler dikkat çekici olabilir. Dürüstlüğün yaşamlarımıza dahil etmesi ise en önemli konu başlığı. Dışsal baskılar üzerimizde etkili olacak görünüyor. Finans ve ekonomi haberleri bu süreçte dikkat çekici hal alabilir. Bir yandan maddi değerler için savaş söz konusu iken diğer yandan hak, hukuk, adalet ihtiyacımız oldukça artacak. İlişkilerde öfkeli tutumlar, ileride pişmanlıkların sebebi olabilir. Adalet sistemi, eğitim, öğretim kurumları, akademik kişiler, uluslararası konular Jüpiter sayesinde manşetlerden inmeyebilir. Akıllıca odaklanmak enerjiyi doğru kullananlara nasip olabilir. Jüpiteryen etki ile haberler büyüyebilir, balon haline dönüşebilir. Güvenlik konuları önem kazanacaktır. Ani çıkışlara, yepyeni kararlara şahit olacağız. Halkın moralini bozabilecek etkiler altında olacağız. Protestolar, halk hareketleri zaten Dolunay'dan beri tüm dünya da arttı; bu tutumlar yayılabilir, sertleşebilir. Tuhaf iletişim modelleri, iş ortamlarında garip diyaloglar oluşabilir; Neptün başlı başına tuhaflıktır. Birçok işletme, küçülmeye gidebilir. İtiraflar, suçlamalar, intikam sesleri yükselebilir; aynı zamanda özür dilemeler de artabilir. 2016 sonunda yaşanmış Mars / Neptün kavuşumu zamanlarında yaşadıklarınıza göz gezdirin; 9 derece Balık'ta oldu kavuşum. Şimdi ise 13 derece Balık'ta; çok uzakta değil. Benzer etkilere karşı gerekirse önlem alın. Dikkatleri dağıtıcı etkilerin yanı sıra, odağımızı kaçırmamızla kazalara yol açabilecek etkiler altında olacağız önümüzdeki 15 gün. Bağımsızlık ve özgürlük hayalleri kurduracak enerjiler, bazı mülteci ya da bağımsızlık isteyen ülkelerde gelişmelerin artmasına yol açabilir. Bir çoğumuz, genel gidişattaki olumsuzlukların halen farkında değiliz maalesef; işte artık yumurta kapıda. İşimiz hala fesatlık, dedikodu ve art niyetçilik ise, sadece "vay halimize" demek isterim..



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder