16 Aralık 2018 Pazar

Yengeç Dolunayı (22 Aralık 2018) - Astrolozi


22 Aralık 2018 günü, saat 20:48'de Yengeç burcunun 0 derecesinde Ay ve Güneş karşıtlığı netleşecek; Hena durağında gerçekleşecek bu fenomen için tarihte kadim astrologlar hemen her konuda olumlu bir dönem olarak söz etmişler. Eskilerce evlilik, nişan, başkalarından istekte bulunmak, mal almak, yeni dostluklar ve sağlıkla ilgili çalışmalara başlamak için uygun olarak tavsiye edilmiş. Ticarete başlamak ve mülk edinmek için iyi bir süreç olarak ifade bulmuş. Etkisi olan sabit yıldız sayesinde hediyelere, sürpriz destekler açık olmak gerekirmiş. Son zamanlarda yaşanan, Venüs, Uranüs, Mars etkili zorlayıcı gökyüzü görünümlerinden sonra saki Yeniyıl heyecanını besleyecek şekilde olumlu enerjilere sahip bir 15 günün başındayız diyelim o zaman. Vedik astroloji açısından bakarsak Aridra Nakshatra'sının 1. Pada'sında netleşecek bu görünüm için Jüpiter'in yöneticiliği önemli. Merak ve kaşiflik dürtüsüne sebep olacağı gibi maddeden daha çok duygusallığa önem vereceğimiz bir süreç olarak tarif edilmiş. Eğitim öğretim ve yurtlarda kalan çocuklarla ilgili olduğu söylenmiş; salgın hastalıklara ve zehirlenmelere karşı dikkat edilmeli denmiş. Genel olarak Aridra nakshatrası ile elektrik, elektrik ile ilgili meslekleri, mühendislikleri, bilgisayar teknolojilerini, film endüstrisini, fizik, bilim, dil ile ilgili meslekleri, tercümanları, rehberleri, beyin gücü ile çalışanları, bilim adamlarını, gazetecileri, yazarları, herbalistleri, aktarları ve atletleri anlatırmış.

 Gelelim her zaman ki gibi, yazımın 1. Bölümü'nü oluşturan teknik bilgilere; ilgi duymayanlar  yazının 2. bölümüne direkt olarak devam edebilirler tabii..

Göyüzünün en önemli büyük kırmızı yıldızlarından biri olan Betelguese etkisinde bir Dolunay sürecine girmekteyiz; Betelguese artık 29 derece 01 dk ile İkizler burcunda. Betelguese, Orion - Avcı tk yıldızının sol omuzunda çok parlak (0.5 mgntd.) , dev kırmızı, agresif bir yıldız. Teknik olarak İkizler'in 3. dekanına ait, ancak son derece etkili bu dönemde. Orion, Orion kemeri ve safir mavisi Rigel ile birlikte en bilinen tk yıldız. Bu takım yıldızı binlerce yıldır gözlemlenmiş. Mısırlılar için Orion, en büyük Tanrı Osiris'i anlatır. Ancak Yunanlılar, tk yıldızı, mevkidaşı Artemis ile kibirli bir avcı gibi ifade eder mitolojik hikayelerde. Efsaneye göre Bakire Tanrıça Orion'un sürekli iltifatlar almasından kızar ya da belki kıskanır. Çünkü Orion Dünya üzerinde her hayvanı avlayabilecek ve yönetebilecek güçtedir. Bu yüzden onun ayağını kaydırmak için bir plan hazırlar. Ayağından soksun diye ona bir akrep gönderir. Bu plan, mitolojik hikaye ya bu, Orion'un kör olmasına neden olur. Her ne kadar Betelguese tüm bu Orion hikayesinden arınmış gibi görünse de, araştırdığımızda Artemis'in cezası ile az da olsa bağlantılı olduğu görülebilir. Betelguese oldukça havai, gelgeç bir etki verebiliyor ama Orion'un yaşadığı düşüşten sonra kendini diriltme, yeteneğine sahip olduğu açıktır. Betelguese, Orion'un sol omuzunda ki kollar çok güçlü, kimsenin tartışmak, mücadele etmek istemediği bir bölgeye hakimdir. Bazı kayıtlara göre ise bu bölge El Cevze denen, kemer bölgesindeki diğer yıldızlarla birlikte gökyüzündeki şifalı kadın elini ifade eden bir bölge olarak da tasvir edilmiş. Buradaki kadın  ya da "Fatima'nın Eli" denen alan Betelguese'un dirilten, şifalandıran etkisi ile birlikte değerlendirildiğinde, bunun bir kadından çok aslında yüce dişil bir enerjiyi yani İlahi Gücü anlattığı görülebilir. Demek oluyor ki sanki her şey bitti dediğimiz anda gelebilecek yardımlar olarak yorumlanabilir.

Gelelim Betelguese'un bir insanlar için neler ifade edeceğine;
Bernadette Brady bu yıldız için; şans ve fırsat içeren yorumlar yapmış. Dünyevi güç, başarı sağladığını söylemiş. Diğer astrologlar, Betelguese için askeri vurgular yapmışlar ne de olsa Orion bir savaşçı; şiddet ve patlayıcı etkilere yol açabilirmiş. Savaş ve katliam, Beteguese'dan gelir demiş Noonan. Yıldızın, özellikler savaşçı üstler arasında büyük servet, güç ve savaş ganimetleri ile aralarında tartışmalara neden olduğunu savunmuş. Değişken ruhu, zihni, günün ani problemlerini ve endişeli ruh hallerini anlatır demiş; ne de olsa burası İkizler bölgesi. Betelguese ve Ay kavuşumları, Fırtına Tanrısı Rudra tarafından yönetilirmiş; sanki bir kasabın bıçağı tasviri ile ceza, işkence, hapi, şeytan çıkarma ile ilgildir denmiş. Ay'ın barındırdığı mezhepçilik, ırkçılık, ayrımcılık da burada konuya eklenmeli tabii. 11 Eylül İkiz Kuleler saldırılarını hepimiz hatırlarız; Betelguese baş roldeydi bu esnada. New York / Manhattan ve İkiz kuleleri sembolize ettiği, Betelguese'un çoğumuz tarafından bilinir. Orada patlayıcı enerjisini konuşturdu. Bu durumda, Orion ve Betelguese'u ezoterik olarak Abd ile ilgili olarak düşünürsek, bu sürecin ülkede nelere yol açabileceğini hep birlikte izlemek ve tartmak uygun olabilir. Brady, bu yıldız için aktif zihin, güçlü irade, baskı altında isyankar, askeri başarı, ancak güç, onur ve zenginlik uğruna üstler arasında mücadele ifadeleri kullanmıştı. Ay'ın gelgit halleri ile birlikte düşünülürse bu bazen kaba, samimiyetsiz, gururlu, nankör, zalim, günahkar, aldatıcı ama alçak gönüllü hallere dönüşebilir. Kişilerin ortak yaşam kalitesini yükseltmek ya da iyileştirmek için gücün kullanılması söz konusu. Abartılı durumlarda birinin, soyunun, halkının ve birliğinin devam etmesi için kendini feda etmesi de söz konusu, Brady'e göre. Bu anlam İkiz kuleler ile birleştirildiğinde intihar saldırılarını da anlatabiliyor ya da şehitliği; hele ki gökyüzünde Venüs / Neptün üçgen açısı da aktifken.


Sıra yazımın biz faniler için etkilerini içeren 2. Bölümü'ne..
Evet harika bir sürecin başındayız her halükarda. Betelguese'in özelliklerine, günah keçisi haline düşmesine de dikkat edilmeli tabii. Kişisel yaşamlarda, bir günah keçisi durumu, Yeniyıl zamanlarından sonra alevlenebilir. Örneğin 1 yıl boyunca görüşmediğiniz akrabalar, huysuz enerjili yakınlar bu süreci kullanabilirler. Ama yine de bu olumlu süreci sıcak kucaklaşmalarla dolu ortamları onlar da mahvedemeyecek bence. Bir takım narsist enerjiler mitolojik hikayedeki akrep sokması ile serbest kalabilir; rahatsız edici bir konuk, iğneleyici bir takım laflar oluşabilir. Aile birliği içinde bunları rahatlıkla bertaraf edebileceğiz bu kez. Betelguese eril bir arketip ve olumlu yönden Noel Baba gibi sürpriz hediyeler, fırsatlar olarak yorumlanabilir. Bilge yaşlı bir dedenin, aileyi münakaşalardan, hasetliklerden olgunluğu ile koruması gibi. Evet paylayıcı enerjiler var ama bu Yeniyıl'da patlatılan şampanyalar ya da havai fişeklerdir:))

Dolunay haritasında az ve öz, olumlu görünümler var; bunlar bizleri son süreçlerdeki marsiyen öfkelerden, düşmanlıklardan uzaklaştırıp destek verici etkiler. Bu süreçte vizyonumuzu geniş tutmalı, sezgilerimizi de çok ama çok iyi dinlemeliyiz. İlahi işaretleri, eş zamanlılıkları kaçırmamak lazım. Yeni tanışmalar, kariyer ve maddi / manevi fırsatlar, hoş sürprizler var. Venüs ve Neptün sayesinde güçlü bir barış ve sevgi enerjisi aktif; sanki pembe bir bulut gibi. Heyecan verici gelişmeler değişim isteyene cesaret verdiği gibi sosyalliği de arttıracak. Yeni bir şeyler denemek isteyeceğiz hepimiz.  Sezgilerimiz hızlı kararlarımıza rehberlik edecek; içgüdülerinize kulak verin. Merak ve yaratıcılık, yaptığımız işe orijinallik katmamıza yardım edecek. Problemlerimizi çözmek adına beynimizde çakan şimşekler, ani gelecek ilhamlar dönüşecek. İnternette gezinirken, hızlıca uzun zamandır aradığınız bir sorunun cevabına bile erişebileceksiniz. Engellerin kalkması, değişimi ve heyecanı, coşkuyu hızlandıracak. Son günlerdeki öfke enerjilerinden sonra sevdiklerimizle kucaklaşabilmek adına fırsatlar oluşacak. Eski alışkanlıkları, yenileriyle yer değiştirmek adına çok çok uygun bir süreç.

Astrolojideki en güçlü açılardan biri Venüs ve Neptün üçgeni, Dolunay'dan sadece 24 saat evvel kesinleşecek; yeni idealler belirlemek, romantizm, yaratıcılığı aktive etmek adına çok olumlu; özellikle sanat alanında büyük başarıları beraberinde getirecek. Aşk ve ilişkilerde hassasiyetin artmasına yardım edecek bu görünüm, minnet ve şükran duygularını da besleyecek. Dolayısı ile bağlanma ihtiyacımızı besleyecek. Dolunay, Temmuz 2018 Kanlı Ay Tutulması ile başlayan bir sürecin son etabı. Kişisel hedeflerinize ne kadar yaklaştınız, kontrol edin, son 5 ayı gözden geçirin. Ay Tutulması 4 derece Kova'da gerçekleşti. Dolunay'ın dokunduğu haritalar, sanki eski çocukluk günlerinde, annelerinin, anneannelerinin kucaklarındaki sıcaklığı tekrar bulabilecek; besleyici bir enerji ve sanki bir orduyu doyuracak kadar da güçlü. Bu güçlü duygusallık bazen kişilerin kendini diğerleri için feda etmesine, sevdikleri için her ne olursa olsun yapmalarına neden olabilir. Bu kitlesel anlamda şehit sendromlarına ve bazı kırgınlıklara hatta kraldan çok kralcılık durumlarına kadar varabilir; dengeyi korumakta her zaman yarar var. Bereketli etkileşimler Aralık ayının başlangıcındaki karanlık enerjileri de iyileştirmek, şifalandırmak için olumlu. Özellikle beslenme, kişisel bakım, masaj, sağlık terapistleri, herbalistler açısından çok destekleyici. İlişkilerde uzlaşmacı, kibar ve diplomatik hava hakim. Sevdiklerimize kral / kraliçe muamelesi yapmak isteyenlerimiz artacak; tabii tüm bunların yanında kendimizi de şımartmak çok önem kazanacak.

Uranüs desteği ise bizlere yenilikçi ve radikal bakış açıları sağlayacak. Statükoya uymak istemeyen, kendinden emin isyancılar gibi. Kişisel özgürlük, devrim yolunda yaratıcılık bahşetmekte. Sextil açılar uyumlu enerjiler sağlar; ama Uranüs ile bu çok kolayca meydan okuma haline dönüşebilir zira güçlü bir cesaret vardır işin içinde. Rahatına düşkün, konforundan vazgeçemeyecek kadar tembel bir iseniz eğer bu kolaylıkla kıskançlık içeren bir huzursuzluğa dönüşebilir; seçim sizlerin özgür iradelerine bağlı. Onay almama, reddedilme korkusu ile "ben böyle iyiyim, bana dokunmayan bin yaşasın" düşüncesi ise kendini kısıtlayanlar adına biraz huzursuz bir 15 gün söz konusu. Yağışlı hava, su ile ilgili sorunlar, su ile ilgili aletlerde arızalar bu süreçte gündeme gelebilir. Duygusal iniş ve çıkışlarınızı kucaklayıcılıkla dengelemeye özen gösterin ki bu narsist bir etkiye yol açabiliyor. Dünya üzerinde doğal afetler, toprak kaymaları, yanardağ aktiviteleri artabilir. Uranüs ile ufak da olsa kazalara açık bir süreç. Yüksek su enerjisi kandırılmalar yol açabilir; yükselen iyimserlik bazen problemleri ya da detayları es geçmeye zemin hazırlayabilir. Bazen sebepsiz tartışmalar sebepsiz duygu patlamaları ya da tam tersi, bir süredir kafanızda büyüttüğünüz ya da mücadele verdiğiniz bir konunun aslında ne kadar da anlamsız olduğunu farketmek mümkün.

Ülke haritamızda natal Ay ile etkileşim halinde Dolunay bu süreçte önem arzetmekte. Sebepsiz yere huzursuzluklar, garip coşkular içeriyor. Çocukları, yaşlıları, kadınları ilgilendiriyor. Su ile ilgili durumlar, sağlık konuları, zehirlenme haberleri önem kazanmakta. Güvenli bu süreçte çok fazla önem kazanacak; sınırlarımız hatta iç güvenlik konuları. Sınırlarda havanın ısınması umarım şehit sayısında artış yaratmaz. Yabancı ülkelerle ilgili olarak tutumlarında değişimler olabilir. Avrupa ve Dünya sokaklarında protestoların artarak devam etmesine şahit olacağız. Yağışlar ve su ile ilgili her şey gündem oluşturabilir; barajlar, nehirlerde devi.. Duygusal iniş çıkışlar, ekonomik zorlayıcı şartlar sebepsiz duygusal patlamalar yaratabilir. Bir çok ülke ile ilişkilerimiz form değiştirmeye başlayacak. Bunu daha minimal ölçüde şirketler arası ve partiler arası ilişkilerde değişim olarak da yorumlayabiliriz.  Bankalarda yeni uygulamalar söz konusu olabilir. Mülteciler ilgili sorunlar haber başlıklarını oluşturacağı gibi bazı gazetecilerle ilgili haksızlıklara şahit olmaya devam edeceğiz. Mc / Pluto orta noktasını tetiklemesi ile bu Dolunay'ın iktidar tarafından baskılayıcı ekonomik şartlara neden yaratabilir; önemli kararlar alınabilir. Aile, kadın ve hayvan hakları ile ilgili haberler oluşabilir. 


Zerrin Zindancıoğlu
Dipl. ASA, MAPAI, ISAR Cap


1 yorum: