9 Ocak 2019 Çarşamba

Jüpiter / Neptün Kare Açısı (2019) - Astrolozi


Jüpiter, Kasım 2018 - Aralık 2019 arasında Yay burcunda seyahat edecek; son derece güçlü ve etkili bir transit, ancak beklentilerimiz için tuzaklardan korunmamız gerekecek. Jüpiter daha önce 23 Kasım 2006 ila 18 Aralık 2007 arasında Yay burcunda idi, yaşamlarımızda neler değişti?. Tabii bu kez aynı şekilde gelişmeler yaşamayacağız ancak benzer konular yaşamlarımıza taşınacak. 2007 yılında Jüpiter ve Neptün uyumlu etkileşimde idiler; Neptün Kova burcundan Yay'daki Jüpiter'e destek vermekteydi. Şimdi ise aralarındaki ilişki kare açı formunda..

2009 yılının Aralık ayında bu ikili kavuştu ve 2010 yılı bu etki altında geçti. Hala o döngü içindeyiz aslında. 2015 yılında ise karşıtlık yani dolunay fazı gerçekleşti; o zamana kadar büyüyen gelişen Jüpiter / Neptün etkileri bu tarihten sonra inişe geçti; bir nevi gerçeklerle ya da yalanlarla yüzleşmek gibiydi.. Dünya'daki ve ilkedeki gelişmeleri de göz önünde bulundurursanız bir nevi 2010'da başlayan aldatıcı, yanıltıcı, tasarımcı, sanatsal etkilerin bir çeşit zirve yaptığı bir yıl gibi denebilir. Terör olaylarının da yükseldiği bir yıl oldu 2015 ülke için..
* Paris'te mizah dergisi saldırısı
* Yunanistan'da sol partinin seçimleri kazanması
* Kanada'da liberal partinin kazanması
* Şili'de öğrenci ayaklanmaları
* Fransa'da en kanlı terör saldırısı
* Afganistan'da bir kadının linç edilmesi
* Sivil havacılık tarihinde 150 kişinin ölümüne sebep olan bir intihar vakası
* Papa'nın Ermeni olaylarına "soykırım" demesi ve Avrupa parlamentosunun soykırım tasarısını kabul etmesi
* Nepal depremi (20 atom bombası gücünde idi)
* FIFA'da yolsuzluk
* Göçmen krizi ve Bodrum kıyılarına vuran bebek cesedi
* New Horizons'un Pluton gezegenine ulaşması
* İran'ın nükleer görüşmeler sonucunda P5 + 1 ülkeleri ile anlaşması
* İncirlik'ten İŞİD'e ilk bombardıman
* Aziz Sancar'ın Nobel ödülü kazanması
* Hac'da facia
* Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi
* S. Arabistan'da kadınların ilk kez oy vermesi

Ülkemizde ise;
* Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı
* 4 Bakan için Meclis'te Divan yolunun kapatılması
* Özgecan cinayeti
* Suriy'de Şah Fırat operasyonu
* Savcı cinayetleri
* Bank Asya'nın TMSF'ye devri
* Vatan caddesi Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı
* Sosyal ağlara erişim engelleri
* HDP mitingine bombalı saldırı
* HDP'nin seçimlerde barajı aşması
* Suruç saldırısı
* Dağlıca saldırısı ve diğer polise saldırılar
* Hürriyet Gazetesi'ne saldırı
* Ankara otobüs saldırısı ve Ankara'daki tarihin en kanlı terör saldırısı

Ağır gezegen etkileri tüm dünya ve insanlık üzerinde dolaylı / dolaysız durumlara neden olur. Kaynaklar bu açı için " duygusal idealizm, gerçekçi olmayan beklentiler, yanılmalar" ifadeleri kullanmış. Hayal kırıklıkları yarattığı gibi bu yanlış fikirler size mantıklı görünür. Bu açıyı olumlu değerlendirmek için Jüpiter'in vereceği fırsatları çok çok dikkatlice irdelemek gerek. Her adımdan önce araştırma yapmak, halim selim düşünmek, kılı kırk yarmak doğru olur. Genelde her zaman yaptığınızdan 1 adım daha fazla araştırma yapmak en uygunu; her duyduğumuza, gördüğümüze ilk adımda güvenmemek gibi. Ekstra durum tespitleri bizleri büyük hatalardan koruyacaktır.
13 Ocak 2019
16 Haziran 2019
21 Eylül 2019
Bu tarihlere bir işaret koyun; önemli yasal, seyahat, eğitim işlerinizi mümkünse bu tarihlere denk getirmeyin, bu tarihlerde önemli vaatlerde bulunmamaya çalışın. Bu süreçleri, sanatsal, müzik, sinema, fantezi gibi yaratıcılık gerektiren işlerle doldurmaya özen gösterin.

Jüpiter dendiğinde din, hukuk, etik, ahlak, obsesyon ve kültürel konularda aşırılıklar, fanatizmler görülebilir; bankacılık ve finans alanlarında gelişmeler yaşanabilir ve liberal politika, dogmatizm, kapitalizm, büyüme, genişleme başlıkları yükselir. Neptün ise politikada sağ görüş ile ilgili hatta bazı durumlarda sosyalizm ile bağlantılı olduğu söylenir. Sinsidir Neptün, sessizdir ve komplocu olabilir; isyana teşvik eder, dalgalanmalar, gizli komplolor, sahtekarlıklar, dolandırıcılıklar, skandallar hep Neptün ile ilgilidir. İlaç şirketleri, petrol konuları, denizaltı ve uzay araştırmaları, balık ve balıkçılar, denizyolları, denizde olan depremler, sanatsal ilham ile ilgili her meslek, sinema, fotoğrafçılık vs hep konularıdır. Sosyal medyayı anlatabilir; iyi bir aydınlatma ve kamera açıları ile ilgilidir; dolayısı ile makyaj teknikleri ile birini göz alıcı hale sokmak istiyorsanız astrolojik olarak Neptün etkisi denebilir. O kişi bir star gibi göz alıcı görünebilir. Neptün bir kişinin ya da bir şeyin çarpıcı ve hipnotik bir çekicilikle gerçeğinden çok farklı görünmesine yardım eder. Şahsen tanıdığınız birinin, bildiğiniz bir konunun aslında kökünde çok daha farklı şeyler barınmasına, gizlenmesine Neptün'ün sisli doğası yardım eder. Bu ileride hayal kırıklıklarına yol açar. Fantezi ve gerçeklik arasındaki malefik yani kare açı 2019 yılının tümüne damga vuracak; büyük skandallara tanık olabiliriz. İnançlarımız, dini konular, farklı bakış açıları ile ilgili algımız alt üst olabilir. Sosyal medyada görüp hayran olduğumuz bir çok kişi ile ilgili düşüncelerimiz bu yıl değişecek. Gördüklerimizin gerçek olmadığını düşündüğümüz sürece 2019 için sorun yok; bu yılın en büyük dersi bu olacak..

"Doğru olduğu görünüyor, demek ki doğru." görüşü değişiyor. Duman çıkan heryerde her zaman ateş yok. Örneğin, çok bilinen bir ürün, bir kişi, belki akademik bir kariyer ya da üst düzey biri, bir konu, bir inanç sistemi belki bir yönetim şekli veya -izm eki barındıran bir kavram, maalesef bir aldatmaca olabilir ve bu yıl bu anlaşılabilir. Başka bir örnek, yasal konularda yanılmalar verebilir; af konuları, gazeteciler, akademik tutuklular, yazarlar ile ilgili adaletsizlikler artık görünür olduğundan, adalet alanındaki yanlışlar için harekete geçmek istenebilir. Sosyal medya üzerinden yapılan tutuklamalar gündeme gelebilir. Örneğin ratingi yüksek bir tv programının perde arkasında başka niyetlere hizmet ettiği anlaşılabilir; insanların gözleri boyanıyordur ama gizli amaç başkadır. Tarikatlara paçalarını kaptıranlar manşetleri süsleyebilir. Enflasyon, ayarını kaybedebilir. Uzay ve bilinmeyenlerle ilgili önemli haberler bizleri afallatabilir. 

İlginç bir yıl olacak 2019; derin yaratıcılık, tecrübeler ve ruhsal bir uyanış yılı olarak damga olsun isteriz tabii. Şimdiye kadar inandıklarımızın, doğru bildiklerimizin gerçek olmadığını belki uyutulduğumuzu farkettiğimiz bir yıl gibi. Gerçek olamayacak kadar iyi / doğru bulduğumuz, öyle görü.nen şeylerden kaçınırken, vereceği coşku ve aşırı iyimserlik, problemleri yok zannettirmesin; gerçeğin peşinde olalım her zaman. Fanatik her duygudan uzak duralım. Sisli, puslu ayrıştırıcı her fikir bizden uzak olsun; Birlik ve beraberliğin önemine varalım. Önyargısız yapacağımız her araştırma, öğrenme, bilgi alma ihtiyacı, kafamızdaki belirsizlikleri dağıtacaktır. Ancak bir çoğumuz ise şişen balonlarının patlaması, utançlar, iflaslar, skandallar ve kayıplarla karşılaşacak; bu bir Karma yasası ve ağır gezegenler karşı konulması zor karmik etkiler barındırır. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz; zira güneşin hiç bir zaman balçıkla sıvanmadığına da şahit olacağız. 2022'de yaşanacak Jüpiter ve Neptün'ün Balık burcunda yaşanacak kavuşumu ile 2010 yılı başında başlayan bir süreci de hep birlikte kapatacağız.. Daha etik, daha vicdanlı, daha yardımsever, daha ahlaklı ve adil olmaya hep birlikte ne kadar ihtiyacımız var o güne kadar anlayacağız..


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder