15 Ocak 2019 Salı

Tam Ay Tutulması (21 Ocak 2019) - Astrolozi

21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşecek Tam Ay Tutulması 0 derece Aslan burcunda; kızılderililer ise Ocak ayları içinde gerçekleşen Dolunay'lara Kurt Ayı demişler. Ay Tutulmaları, Dolunay'ların 4 kat daha etkili halleri ve bu kez Ay'ın Dünya'ya yakınlığı nedeniyle ayrıca bu bir Süper Ay olacak ve Ay normalden çok daha büyük görünecek. Bu arada Ay ışığının atmosferden geçerken kırılması nedeniyle de Kanlı Ay denen kırmızımsı bir renk Ay'a yansıyacaktır; bu durumda Süper Kanlı bir Kurt Ay'ından bahsedilebilir. Bu güçlü Tutulma Amerika kıtasının tamamından ve Kuzey Batı Avrupa'ın üst köşesinden izlenebilecek. Yengeç burcunun 25. derecesinde başlayan Nesre'de olacak bu tutulma için eskiler olumsuz yorumlar yapmış; iş kurmak, evlenmek, yeni bir şey satın almak tavsiye etmemişler. Bu dönemde evliliklerin güçsüz olacağından ve doğumlarda olabilecek ölümlerden bahsetmişler ki özellikle zararlı Ay Tutulmalarına denk gelirse diye not düşmüşler. Aslan burcunun ilk derecesi tamamen Güneş yönetiminde ve Güneş bu kez sert bir Uranüs karesinin etkisi altında. Sabit burçlar malum sismik sarsıntılara, yeryüzü durumuna ve onun ürünlerine, madenlere, yerkabuğunun içindekilere etki etmekte. Güneş Tutulmaları genellikle ulusların yöneticileri, krallar, başkanlarla ve tüm düzenlerin yöneticileri ile ilgili iken, Ay Tutulmaları insanların durumları ve onlarla ilgili durumları anlatmakta. Aslan burcunun ilk dekanatında oluşacak Ay Tutulmaları için Sepharial, Tutulmalar adlı kitabında; kralın ani hastalığı veya büyük bir adamın ölümü gündeme gelir demiş. Uranüs'ün başrolde olması sebebiyle de isyanlardan, devrimlerden, grevlerden, uyuşmazlıklardan, insanların göçlerinden ve kırılmalarına neden olacak ani felaketlerden bahsetmek normal olur, demiş. Bireysel haritalarda ise Uranüs, önemli yer değişmeleri yani taşınmaları, ayrılıkları, bağların kopmasını ve şiddetli çekişmeleri anlatabiliyor. İstanbul'a göre çıkarttığım haritada, Tutulma derecesi Batı ufkunda olduğundan, önümüzdeki 6 ay içindeki son 4 aylık dönemde etkilerin yoğunlaşacağından bahsedebiliriz; yani Mart ve 2 Temmuz 2019 Güneş Tutulması arası. Neyse ki ülkemizden islenemeyecek olan tutulma için kadim astrologlar, gözün görmediğine kalp üzülmez demişler; ancak Amerika kıtasında önemli olaylara hep birlikte şahit olacağımız söylenebilir. Hatta İngiltere haritasının da tetiklenmesi ve ve az bir bölgesinin izlenebilir olması, İngiltere, Kraliyet Ailesi, Londra başlıklı manşetler göreceğimizi fısıldamakta. 134 Saros no.ya sahip tutulmanın ilk başlangıcı 1 Nisan 1550 yılında; bu sıra no. ile son tutulma 9 Ocak 2001 yılında yine Tam tutulma olarak gerçekleşmiş; o zaman Güneş Koç burcunda imiş ve Mars ile Venüs karesi aktifmiş, ayrıca Güneş yöneticisi tarafından tetiklenmekte imiş. Bu durum mikro ya da makro olarak ilişkilerde mücadeleci bir hava estirtecektir.

Vedik hesaplamalarına göre Pushyami nakşatrasının, 2. Pada'sında gerçekleşecek tutulma Merkür etkisinde. Kısa ve hızlı etkiler veren bu nakşatra hızlı gelişmeler karşısında organize olabilmeyi ve planlama yapmayı şart tutuyor. Sabır ve pratiklik bu nakşatranın yöneticisi Satürn ile birebir uyuşmakta. Pada yöneticisi Merkür ise Uranüsten sert bir kare almakta; dünyevi isteklerin yükselmesi, hırsın artması ile bağlantılı. Bu süreçte çelik gibi sinirlere ihtiyacımız olacak ve zihnimizi kontrol edebilmek, eylemleri iyi yönetebilmek büyük fırsatları beraberinde getirecek..


1. Bölüm / Teknik;
Kutsal kitaplarda adı geçen ve ABD natal Güneş'i ile kavuşumda olan Sirius yıldızının da içinde bulunduğu Büyük Köpek Takımyıldızı'nda (Canis Majör) gerçekleşecek olan tutulma insanoğlunun dostu ve korunmasını ifade eder anlamlar içerebilir ilk bakışta. Orion'un iki büyük köpeğinden büyük olanı temsil eden bu takımyıldız Avcı'nın hemen önünde Tavşan'ı (Lepus) kovalar haldedir. Aslan burcunun 1. dekanatına denk gelen bu bölge atalarla, geçmişler, köklerle, aile büyükleri ve milli duygularla olan bağlantıları ifade etmekte. Ay'ın bu bölgede belirli bir gücü olmamasına rağmen, genel olarak maddi zenginlik açısından olumlu kabul edilmiş. Maddi miras ya da köklerimizden miras aldığımız karakter özelliklerini ifade edebiliyor yani yeteneklerimizi, genetik kayıtlarımızı. Durum her ne olursa olsun aileye sadakat ve bağlılık, ailevi ve milli değerler test edilebilir. Aile, vatan, ırk ile kuvvetlice tanımlanmak adına üzerinizde baskı hissedebilirsiniz. Aile üyeleri ve halk arasında yoğun zihin ve iletişim trafiği görülebilir. Hoşlanmasanız da çocuksu ya da eskimiz davranış modellerinizden, geleneklerinizden bu zamanlarda kopmak zordur. Olumlu yanında, yaşlı ve olgun kuşağa saygı vardır. Atalara, büyüklere olan bağlantı daha yoğunlaşır. Birinin arkanızda sizi koruyor olması güven veren bir histir. Olumsuz olarak, aile birliği ya da ulus kavramı parçalanabilir ve acı tecrübeler yaşanabilir. Uzun zamandır görmediğiniz ya da kayıp aile üyeleri ile bağlantı ve iletişim kurmak adına olumlu bir süreçtir. 

Aludra, Tutulma'ya en yakın sabit yıldız olarak ele alınabilir. Güneş de Tarazed ve Altair ile temasta.
Tarazed; stres, agresyon, başarı hırsı, savaş, mücadele, cesaret, savaş köpekleri, çocuk kaçırmaları ile ilgili. Kartal (Aquila) tkyıldızından ki bu grubun en önemli yıldızı Altair de 1 derece Kova bölgesinde; Güçlü Erdemlerin Yıldızı olarak, Emperyalizmi ifade ettiği bilinir. Kartal ABD'yi etkileyecek görünüyor. B. Brady, Altair için, halkın onuru, ünlüler, üstler, kıskançlıklar, sağlık sorunları ve zehirli hayvan ısırıkları olarak yorum yapmış. Robson ise cesur olmak, kararlılık ama dikkatsizlik, bağımsızlığa ve kararlılığa saygı duymak demiş. Altair, Kartal tkyıldızının kalbindedir ve tutkuyu, sevgiyi ifade ettiği söylenmiş; kalben arzuları. Genç ve yaşlı erkeklerin bazı cinsiyetle ilgili belirsizliklerine işaret edebildiği ve özellikle önümüzdeki dönem bazı pedofili davalarını ortaya çıkarmasına etkisi olabileceği düşünülebilir. Aludra, Ay'a yakın dedik; bakir ve bakireleri anlatabiliyor. Aynı tkyıldızda Wezen ve Adara'da da bu etkiler var. Manilius, B. Köpek tkyıldızı için; dizginsiz ruhları ve zorlu kalpleri gündeme getirebilir, babalar oğullarına öfke duyabilir demiş ve toplumsal korku duygusunun bu süreçte yükselebileceğini ifade etmiş. Aludra'nın belirli bir mitolojik hikayesi yok, ama Güneş'in ışığını Tutulma sırasında Ay yansıtacak; bu da önemli bir etki yaratacak. Robsan ek olarak Altair için; büyük hayal gücü, güçlü tutkular, zorlu istekler, baskın karakter, diğerleri üzerinde etki, dürtüsellik, keskin zeka, kimyasal araştırmalar notları yazmış. Altair, cesurdur, kendine güvenir, yiğittir ama inatçı değildir, büyük ancak geçici zenginlik ve komuta yeteneği verir, kan dökme ile suçları ve zehirlenmeleri ifade edebilir.


Aludra'daki Ay, Fransa'dan diğer ülkelere yayılan protestocu sarı yelekleri de anımsatıyor bana. Canis Majör, sadık köpek, sıradan adam. Ancak bu takım yıldız aslında köpeği tanrısallaştırmakta; sanki halkın, sıradan olanın söz sahibi olması gibi. İtalyanca'da çoğu yemin kelimesinde "köpek" kelimesi geçer demişti bir arkadaşım; Porco Cane (domuz köpek), Dio cane (Köpek Tanrı), Porco Dio (Domuz Tanrı) gibi. Bu arada hemen aklıma Şubat 2019 itibarı ile Çin takvimine göre Köpek yılından çıkıp Domuz yılına gireceğimiz aklıma geldi. İlginç bir eşzamanlılık mı yoksa belirli bir döngü mü? cevabı size bırakıyorum.

Seçkinlerin yetenek avcısı Altair ise Güneş ile birlikte bu kez. Jüpiter'in kartalı gökyüzünden yeryüzüne inip, hoş ve genç görünümlü hizmetkarlar seçer. Dizileri düşünün bir, hani çok zengin aileleri anlatan; ziyafetlerinde genç ve hoş görünümlü hizmetkarlar servis yapar. Sonuçta biliyoruz ki dünyayı kontrol için savaşlar çıkaran elit gruplar var; aralarında narsist ve acımasız olanlar tabii ki çok sayıda. Çoğu haber kaynağında bazı gizli örgüt ve tarikatların dünyada çocuk ticaretine ve pedofili suçlarına ait haberler okuduk. Özel ihtiyaçlar için kurulmuş, eğitim ve sağlık kurumlarında savunmasız çocukların istismara uğradığını duyuyoruz. İşte bu tarz başlıkları artması önümüzdeki dönemde beni ürkütüyor. 0 derece Aslan tutulması bizleri köklerimize, atalarımıza ve en eski geleneklerimize, kurallarımıza hatta ritüellerimize bağlarken, Jüpiter'in kovalayan yetenek avcısı bu tarz eğilimleri de önümüzdeki süreçte görünür hale getirebilir, sansasyonel haberler duyabiliriz.



2. Bölüm / Pratik;
Ay Tutulmaları, dolunaylardan daha güçlü olarak duyguların zirve yaptığı zamanlardır; etkileri 6 ay ve bu kez bu 6 ayın son 4 ayı daha etkili. Özel yaşam, aile, yuva, vatan, ilişkiler ve duygusal dünya üzerinde önemli gelişmeler içerir. İlişkilerimizle ilgili objektivite şart olur, duygusal ihtiyaçlarımızı saklamak zorlaşır ve dolayısı ile bazı dengesizlikleri ve uyumsuzlukları beraberinde getirir. Bunlar belirli döngüler; yüksek benliklerimize artık hizmet etmeyen şeyleri temizlemek, salıvermek adına olumlu süreçler. Güneş'in parlak ışığı, Güneş Tutulması'ndan bu yana ortaya çıkan birincil önemli ilişkilerimizdeki sorunları aydınlatmak için bilinçaltımıza ışık tutar. Ay Tutulması'nda Dünya, Ay ve Güneş arasına yerleşir. Son 6 aydır işlerimizin nasıl ilerlediğine, geliştiğine bağlı olarak, son Güneş Tutulması (6 Ocak 2019) sırasında ektiğiniz tohumların meyveleri görünür olur bu dönemde. Ancak genel anlamda stres söz konusu ise, bu ekilen tohumlar üzerinde baskı vardır; tabii bu durumda tohum oluşumu üzerinde olumsuz etkiler oluşur. Kişisel deneyimlerimiz ise genel olarak durumları nasıl ele aldığımız ve tutulmanın haritalarımıza kişisel etkilerin nasıl yapılandırıldığına bağlıdır. Biraz kasvetli bir hava verebilir; ama unutmayalım ki bu bir temizlik ve iyileştirme sürecidir. Tarih boyunca Ay tutulmaları kötü üne sahip olmuş; çünkü insanlar alışkanlıklarını bırakmakta hep zorlanırlar ve beklenmedik gelişmeler karşısında ilk önce şaşırır ve üzülürler. İnatla büyümeye direniyorsanız, Ay Tutulması gerçekten sarsıcı bir şekilde deneyimlenir. çaresizce salıverilmesi gereken büyük enerji, kişileri ürkütebilir. Bu bir kişi, bir alışkanlık, bir yaşam biçimi, bir kariyer olabilir. Ama bilin ki vadesi dolmuştur. Tutulma süreçleri son derece duygusal zamanlar olduğundan biraz sessizce oturmak ve beklemeyi bilmek, ne olduğunu / geldiğini dinlemek gerekir. Duygularımız psişik barometrelerimiz; utanmadan, korkmadan bu kan kırmızısı tutulmanın işaretlerini görmek, dinlemek için dikkatinizi toplayın. Gözyaşlarınızdan asla korkmayın; gözyaşları, okyanus incileridir ve en etkili doğal / kutsal arınma yöntemidir.

Uranüs etkisi ile yoğun dürtüsel reaksiyonları hızlı ruh hali değişimleri ve tabii dürtüsel çıkışlar, paniğe ve kaosa yol açabilir. Bu düzensiz enerjiyi kontrol etmekte zorlansak da güven ve irade adına kuvvet hissedebiliriz. Sabır, metanet ve otokontrol, stresli durumlarla karşı karşıya kaldığımızda aşırı tepki ve tartışma eğilimini engelleyebilir. Bu yüzden büyük adımlar atmadan önce mutlaka bekleyin ve uygulanabilir kararlar alın. Yakın ilişkilerde ani tutumlar, değişiklik yapmak adına uygun bir zaman değil. Yenilikler heyecan verici olabilir ama beraberinde hayal kırıklıkları ve üzüntüler getirebilir. Arkadaşlarımızdan aileden kaynaklanabilecek yoğun duygusal sorunlar bu süreçte oluşabilir. Normal rutinler sıkıcı gelecektir, bağlılık ve odaklanma isteyen her şeye sabrımız az olabilir. Zorlandığımızda ise isyan etmek kolaylaşabilir; gevşemekte zorlanabiliriz. Sinirsel gerginlik, konsantrasyon sorunları beklenmedik durumlarla büyüyebilir. İletişimde ifadede yanlış anlamalar, tartışmaları beraberinde getirebilir. Özgün fikirler ve atılımlara yol açabilecek detayları, farklı bir bakış açısı ile görme yeteneğimiz bu dönemde artabilir. Bir çoğumuz için şanslı eş zamanlılıklar, karşılaşmalar mümkün tabii. Yeni kurulan ilişkiler kısa ömürlü olabilir. Önemli açıklamalar yapmadan önce 2 kez düşünmeye özen gösterin; hatta seyahat bile planlarken diyebilirim. Anlık kararlardan uzak durmak şart. Esnek ve açık fikirli olmak, örn. aniden aracınız arızalandı ya da bilgisayarınız çöktü gibi durumlarla başetmenin ana anahtarı olacak.

Tutulma, paylaşmada cömert olmanın önemini vurgulamakta. Ortak temaların oluşması ve tohumların mümkün olduğunca daha fazla kişiye yayılması gerekliliği söz konusu. Hayırseverlik ve etrafımızdaki dünyanın büyüyüp geliştiğini kabul etmek önemli. Biriktirmek istediğimiz, kolkola yaşamak istediğimiz duyguları arttırabilir. Ceres, üzüntüler, kayıplar ve ayrılıklarla da ilgili ama karanlık kış günlerini yakında geride bırakacağız. Ceres'in Hades ile yaptığı anlaşmada, Persophene'nin 3 ay Hades ile 9 ay ise annesi ile kalması ile birlikte 3 ay kış ve 9 ay ilkbahar, yaz dönemi söz konusu olmuş mitolojik hikayesinde. Bu 3 ay kış, kıtlık ve soğuk günlermiş ama 9 ay bereket ve ışık söz konusu olmuş. Yardımlaşma ve hayırseverlik, birlik ve beraberlik, özdeğer duygusu açısından paha biçilmez fırsatlar içerecek. Bereket dolu fırsatlar sanki karanlık kış günlerinin ardından gelen bir uyanış gibi olacak. Estetik ve sanat alanında olumlu ve bereketli bir dönem var önümüzde; hoşgörü, minnet ve şükran duyguları birçoğumuz için önemli kapıların açılmasına yardım edecek. Aile ve vatan konuları fazlaca vurgulanabilir. Hatıralar, anılar, aile ve milli arşivleri korumak, geçmişi gelecek nesiller için muhafaza etmek önem kazanacak. Ceres tüm yönleri ile beslenmeye duyulan ihtiyaçtır; bu en temel ve maddi, manevi konuları gündeme getirebilir. Aile ve milli mirasımızı ilgilendiren önemli temalar içermekte bu tutulma. Millet, milliyetçilik, ırk, aile birlikleri önem kazanacak; tarikatçı ve ayrıştırıcı zihniyetten uzak durmak en iyisi. Populizm ile ilgili Ay Tutulmaları. Ay, ailevi ve milli genetik hafıza ile bağlantılı. Ay, halktır. Güneş bu tutulmada ile emperyal, kraliyet, hanedanlık havasında. Ay ve Güneş arasına giren Dünya ise bu iki enerji arasında denge yaratmakla yükümlü. Ya bu bağlantıda şalter tam inecek ve bağlantı kopacak, sanki sosyal medyada bir anda durma gibi, ya da ikisi arasında tansiyon tavan yapacak. Eskiden dinler, kitleleri kontrol altında tutuyordu; ama şimdi bu kavramlar arasında enerji kopuklukları artık tüm dünyada hissediliyor..

Ülkemiz için;
Ülkemizden seyredilmeyecek olan Ay Tutulması özellikle yönetici / idareci kişiler için fırsatlar verecek. Bu kişiler ya halkın, çalışanların seslerine kulak verecekler ya da krizlere ateş ile yaklaşacaklar. Bazı yöneticilerin kendi çıkarlarının peşinde olduğunu tabii ki ayan beyan göreceğiz.  ABD'nin önemli etki alacağı bu tutulma süreci, dengelerin değişmesine ve bazı doğal afetlere yol açabilir. 13 derece Koç Mars / 13 derece Oğlak Satürn ve ABD natal Güneş'i 14 derece Yengeç, ayrıca tutulma ABD natal Düğümleri üzerinde; daha fazla irdelemeye gerek yok zannediyorum. Son 2 yıldır sabit aksta olan tutulmaların sonuncusu olan Aslan Tutulması, bir çoğumuzun bakış açısını değiştirdi ve liderlerin odak noktası olmasına yol açtı. Artık ibre Yengeç burcuna yani Ay'a yani halka geçiyor. Artık öncü enerjiyi de ufaktan deneyimlemeye başladık. Sarsılmaz dediğimiz dengelerin değiştiğine şahit oluyoruz ki bu önemli bir değişim sürecine de işaret ediyor; hem de olukça isyankar ve uranüsyen havada. Belki emperyal güçler belki kraliyet aileleri, hanedanlar bu kez ibre yönünde. Günü kurtarmaya yönelik fikirlerin işe yaramadığını göreceğiz ki bu ekonomik açıdan kendini belirgin hissettirecek. Bir çok yöneticinin keskin fikir ve rota değişimlerine şahit oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Londra, İngiltere önemli etki altında; Brexit kararları ses getirici olacaktır. En önemli gezegenlerin kendi burçlarında olduklarına şahit oluyoruz bu tutulma ile; tarihi şekillendirecek etkiler bunlar. Mars Koç'ta, Satürn Oğlak'ta, Jüpiter Yay'da ve Neptün Balık'ta. Bankalar, ilaç ve bilim firmaları, teknoloji, telekomünikasyon, havayolu ile ilgili yapılar etki altında. Parasal alanda önemli hamleler, müdahaleler olabilir önümüzdeki 6 aylık süreçte. Hızla yayılan kriz bankaları etki altına alabilir. Mars, tutulmadan 3 gün sonra Güneş tutulması derecesi olan 15 Oğlak ile kare açı içinde olacak ve ardından Uranüs ile kavuşum yaşayacak. Uranüs 2011'de Arap Baharı ile Ortadoğu'nun karışmasına neden oldu; şimdi sanki Mart'ta Boğa burcuna geçmeden son bir hamle kaldı anlamına geliyor. Dünyayı sarsacak bazı yönetici ölümleri ya da suikastleri yaşanabilir. Yukarıda da bahsettiğim gibi Ceres önemli bir pozisyonda; aile yapıları, milli duygular ve çocuklarla ilişkiler açısından dünyanın ne kadar yozlaştığını gözümüze sokacak. Asi Uranüs hem de Uranüs'ün son kez Koç burcunda olacağı bir tutulma arifesindeyiz; bir çok ülke, meslek, iş yönetiminde radikal değişimlere gebe. Bir anda oluşacak savaş, isyan, ayaklanma haberleri ile şaşıracağız. Serinkanlı olmak burada prim yapacaktır. 19 yıllık ilişkiler, ortaklıklar çok yoğun ve enerjisi yüksek bir sınavdan geçecek; havayı koklamadan başınızı camdan çıkartmayın derim. Tutulma ülke haritamızda Jüpiter ve Pluto orta noktasını tetiklemekte, Pluto natal Güneş'imizin Jüpiter ise Mc'mizin yöneticisi. Ülkemizin dünya genelinde alacağı kararların aslında ne kadar belirleyici olacağını buradan görebiliriz. Genel olarak anlamı;
"Jüpiter / Pluto
Prensip olarak; Öğrenmek, araştırmak, büyümek, genişlemek ve güç kazanmak yolunda muazzam istek, başarı vaadeden gelişmeler / büyüme, ilerlemek için durdurulamaz istek duymak, aşırıya kaçmak ve acımasızlık, işleri dönüştürebilme kuvveti, büyük hedeflere ve geniş kapsamlı fikirlere sahip olmak, sorunların üstesinden gelebilmek için her şeyi göz almak, dini fanatizm, yoğun güç arzusu, değişimler yolunda iyimserlik, kaçınılmaz dönüşümleri kabullenmek, büyük oranda tanınma ve maddi güç.
Sosyolojik olarak; büyük projeleri yönetenler ve liderlik edenler, ekonomi ve anayasa ile ilgilenen profesörler ve öğretim görevlileri, spekülatörler (piyasaları yönlendirenler), müsrifler."

Kısacası çok önemli bir kulvara giriş yaptık; bu dönemde alacağımız önlemler 2020'de daha zorlaşacak şartların da olumlu etki almasına yardım edecektir. O yüzden milli değerlerimizden, birlik ve beraberlikten kesinlikle ayrılmamamız şart görünüyor..


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder