10 Kasım 2016 Perşembe

Boğa Dolunayı (14 Kasım 2016) - Astrolozi


Nasa söylemiş, yalancısıyım.. Süper Ay'mış, Dünya'mıza 1948'ten bu yana en yakın pozisyondaymış; dile kolay 68 yıl.. Pek sıradan değil kısacası, ses getirici hatta yöneticisi Venüs olunca hani "devlerin aşkı büyük olur" gibisinden bir laf var ya, tam da ondan dedirtiyor. Ya herro ya merro deyip, beynimizi yiyip bitiren düşünceleri, kötü kadın Müzeyyen tarzı endişeleri bir bir masaya yatırabilir ve olayların gidişini değiştirebiliriz. Gölgeler kalkıyor bence bu Dolunay sürecinde, bir çok ilişkide netleşmeler olacak. Uzayıp giden yılan hikayeleri ise sonunda çözüme ulaşacak. Büyük harcamalar, lüks alışverişler, yatırımlar yaptırtabilir; dedim ya büyük oynama söz konusu, heybetinden mütevellit. Aman yine de size kumar oynamayın, dikkat. Boğa kumar oynamaz, yere sağlam basar, unutmayın.. Önemli buluşlar, icatlar hatta önemli gizlerin deşifre olması, ortaya saçılması pek mümkün..

14 Kasım'da 16:52'de, Boğa burcunun 22. derecesinde, hem de haritanın 1. evinde, en önemli ev.. Yükselen derecesi de Boğa, 5. derece.. Ay, hayz durumda, gündüz haritası, güneş ufkun üzerinde, Ay ise altında, Boğa'da, dedim ya kuvvetli, etkili. Karşısında Akrep burcu var; yüzeyin altında yatan derinlikler, tabularımız, gerçekler daha da önemli hale gelecek bizler için. Bu saklı bahçelerde, kilitli odalarda korkularımız, bırakamadıklarımız bir bir en derine gömülmüş, bekliyor. Yöneticisi Pluto ise haritanın en en tepesinde; manipulatif işler peşinde. Akrep "ya benimsin ya kara toprağın" dercesine hırs ve tutku dolu hayvani yanımızla pek bir ilintili. Yani "gri"den pek  bihaber. Boğa'nın ise aslında hiç kötü bir niyeti yok. Güzel bir yemek, lüks bir obje, hoş bir ambiyans.. olsun yeter. Nerden mi biliyorum? Çünkü ben bir Boğa'yım.. Duygusal olarak anlıyoruz ki, Akrep doğasındaki yoğun fırtınalardan biraz olsun kurtulmak, istikrar ve sadelik, netlik peşine düşme zamanlarındayız. Ne geçmiş, ne de gelecek olmalı; anın tadı çıkarılmalı. Yavaşlayın, durun biraz, çiçeklerin, renklerin, yaşamın kokusunu duyun birazcık, farkedin. Biraz kök salın, temellerinizi güçlendirin.Gerçek ve şu an ile ilgilenin, tadını, ruhunu, kokusunu, sesini hissedin; 5 duyunuzu çalıştırın. Boğa'nın yöneticisi Venüs ya, vücudunuzu dinleyin. Belki biraz ödüle ihtiyacı vardır; belki bir masaj, belki biraz spor, bakım.. Tamam canım yaa, çikolataya da izin var bu kez...

Bu Dolunay sürecinde sizi gerçekten ne ilgilendiriyorsa, ne size keyif ve huzur veriyorsa, o öne çıkacak. Karşındaki Akrep Güneş'i ile bu alanlarda bir dönüşüm, yenilenme sürecinde olmanıza zemin hazırlayabilir. Bu kez Pluto üçgeni ile bu gelişmeler üzerinde kontrol ve irade sağlamak ise inanın çok kolay olacak. Eğer keyif varsa, o zaman bilin ki gelecek adına doğru yoldasınız. Toksin atmak, arınmak, belki biraz kilo vermek, negatif düşüncelerden enerjilerden temizlenmek, hastalıklı endişeleri geride bırakmak bizi güçlendirecek. Hayat burada, şu anda der gibi Boğa Dolunay'ı. Kara Ay, yanı başında Güneş'in; hala o psikolojik olarak rahatsız edici vesveselerle çomak sokmaya devam ediyor. Ama korkmayın, Dolunay bu alana ışığını gönderiyor. Görünür olması, farkedilmesi, bence yolun yarısı; yaratıcı ve dönüştürücü kuvvetinizi iradenizi kullanarak, gerekli müdahaleleri yapabilirsiniz. 

Ay, pek sever Boğa burcunu. Kendimizi mis gibi kek kokulu anne evinde, ayaklarımızda pofuduk terliklerimiz varmış gibi huzurlu hissettirebilir. Bir tek annem olsun yeter, deriz ya.. Tabii bu hisler masaya yemek koymaya ya da faturaları ödememize pek yaramıyor. Bu basit duygu halleri, en azından içinde olduğumuz anın değerini belli edecek. Yaşamlarımızda nelere istikrar getirmek istiyoruz? Chiron'un desteği ile duygusal güvenlik ağlarımızı aktive edebiliriz, hem maddi hem de manevi. Bütçenizi mutlaka ele alın bu süreçte; gerekli düzenlemeleri yapın. Ayarlama mı lazım, dengesizlik mi var? Sağlığınız nasıl, vücudunuz alarm mı veriyor? Duygular mı inişli çıkışlı?. Güvenlik de herşey gibi önce içte, derinlerimizde başlar; Dolunay bize bunu net olarak gösterecek. Duygular dengesiz ise bilin ki cüzdan da dengesizdir.

Ahhh o Venüs, maalesef temel bir açısı yok. Zaten hoşlanmadığı, duygulardan yoksun Oğlak burcunda; ama ufaktan bir üçlü yöneticiliğe sahip.. idare etmek lazım. Tabii bu durum işleri birazcık zorlaştıracak. Daha fazla sorumluluk ve çalışkanlık gerekebilir, Boğa'nın tembelliğine izin verilecek zaman değil. Neyse ki Kuzey Düğüm ile olan ilişkisi olumlu ve akıcı; inanmak, kendimize güvenmek şart. Bi de ne mi şart, bu açı etkisi alında "şükretmek" şart. Aldığımız nefese, elimizde olana, Yaradan'a şükran..

Evinizdeki, ofisinizdeki eşyalara, sahip olduklarınıza bir göz atın. Bilin ki onlar sizi anlatıyor. Değerinizi, kim olduğunuzu hatırlayın. Yaşamın size verdiği hediyeleri anımsayın. Sizi zengin hissettiren, sağlıklı yapan şeyler ne? Farkedin, idrak edin.. Değerli taşlar, kristaller hep toprağın en dibinde, en karanlık yerlerinde gizlidir. Orada basınç ve zifiri karanlık vardır. Boğa Dolunayı ile onları o zorlu, gizli yerlerinden günışığına çıkarma, hazineye ulaşma şansı bulabiliriz. Yeniden doğum, dönüşüm, öldükten sonra oluşur. Bu da netlik ister, hem onunla hem onsuz değil cevap. Hoşlanmadığımız, onaylamadığımız, bizlere rahatsızlık veren tüm duygu halleri, alışkanlıklar belki bilinçaltı kayıtları ya da yaşam şartları, artık geride bırakılmalı, kararlar verilmeli. Her yaşam travması, acılar, bizlerde pırıl pırıl bir mücevher bırakır; şükürler olsun.. İnsanoğlu maalesef böyle pişiyor; acılar, bizleri pişiren ateş. Şimdi sırtınızı geriye bir yaslayın, sakinleşin ve gelmiş ve gelecek tüm ödüllerin tadını çıkarın...


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder