22 Kasım 2016 Salı

Yay Yeniayı (29 Kasım 2016) - Astrolozi


Akrep'in derinlerinde iyice piştikten sonra, bir çok konuda sona gelmiş, tecrübelerimizi tamamlamış olmalıyız. Problemler, krizler, güç çekişmeleri ve odaklanma gerektiren konularda yaşam bizleri başka sulara atmış olabilir. Bir nevi yeniden yepyeni doğduk sanki. Bambaşka bir sayfa açılsın diye sonu, sınırları yaşadık hep beraber. 29 Kasım'da, 7 derece Yay burcunda gerçekleşecek bir Yeniay var önümüzde; saat 15:18'de. İlgi alanlarımızı, yoğunlaştığımız konuları değiştirecek 28 gün içinde..

Bazen öyle olaylarla karşılaşırız ki; "bu da ne şimdi" der iç sesimiz. Asc derecesindeki Deneb Kaitos, sudan çıkmış balığa çevirebilir bizleri.. Ayrıca arada ifade etmekte yarar var, önemli deniz kazalarını, hava şartlarını ifade edebiliyor bu yıldız. Yay burcu ise sanki bu sorunun cevabı niteliğinde. Olandan farklı, değişik, yeni şeyler.. Karanlığın içinde ışığı farketmek, onu takip etmek, yeni bir şeylere doğru çekilmek.. Yay maceraları anlatır, yeni deneyimleri. O ışığın oralarda sizi büyük birşeylerin beklediğini hissedersiniz, şimdikinden çok daha farklı, iyi birşeyleri. Hissedersiniz ki, bunu keşfetmeniz lazım, denemeniz gerek. Yay inançlarla, felsefeyle, dinle, eğitimle, uzak ve yabancı ülkelerle bağlantılı. Tüm verileri elde toplamanız gerekebilir. Gerçek olanı merak edeceksiniz. Hep bana hep bana diyen yanımız ise şimdi adalet ve haktan yana olmalı. Kendimize ya da ilişkilerimizde birbirimize olan inancımızı sorgulayıp, ne kadar limitleri aşıyoruz ya da sınırlanıyoruz, tartacağız. Bu süreçte inandırıcılık zorlaşabilir; eksik bilgiler, dolandırıcılıklar, gizli ilişkiler artabilir. Cesur ve çıplak gönüller aykırı, kurallarını kendileri koydukları ilişkilere yönelebilir. Ancak Yeniay haritasında güney bölümde toplaşan gezegenler sayesinde herşey gözönünde olacak, haberiniz olsun. Kendimize koyduğumuz, güvende hissettiğimiz sınırların ardına kanat çırpmak isteyeceğiz hepimiz. Yeni formlar, değişik sistemler ilgimizi çekecek. Yeni bir anlayış geliştirmek, yeniden oluşturmak adına Yeniay süreci çok uygun. Dikkatinizi çeken o farklı şey ne? Ne yöne gitmek istiyorsunuz? İyimserlik ve özgüven sayesinde hedeflerimiz yönünde kendimizi geliştirmek kolaylaşabilir. Gökyüzündeki Yay sembolüğünde olduğu gibi okun ucunu hayal edin; nereyi gösteriyor? Nişan alın..

Juno var bu kez Yeniay'ın hemen yamacında. Mitolojide Jüpiterin eşi, evlilikleri, ortaklıkları hatta bazen finans konularını anlatır; oldukça kıskanç ve agresif bir hatun. Ruh eşi ya da evlilikte eş sembolü olarak görülür Juno. Olumlu açıları birlikteliklerdeki tatmini, adaleti ifade eder. Düğün, nişan törenlerinin yanı sıra ayrılıkları ya da boşanmaları yani yol ayrımlarını da gösterir. Antares ile birleşen bu dereceler ilişkilerdeki ateş elementini de körükleyecektir. Daha tansiyonu yükseltecek. Kontratlar, sözleşmeler, her türlü ilişki tipi söz konusu. Bazılarında daha sağlamlaşma ama zayıf olanlarda ayrılıklar, iptaller oluşabilir. Cinsellik öne çıkacaktır; hayvani dürtüler; taciz olaylarında artış görülebilir. Tabii ilişkilerdeki güç dengeleri de aynı şekilde. Özellikle yabancılarla ilişkilerde sorunlar yaşanabileceği gibi, seviye farkları belirginleşebilir. Terk edilme korkusu, kıskançlıklar, hesapçı duygular işleri bozabilir. 

Anlaşmak adına yeni yollar denememiz gerekecek; görüş farklılıkları olsa da uyum gösterebilir, orta yolu bulabiliriz. Jüpiter ve Pluto arasında sert açı birçok ilişkiye yeni formatlar atacak görünüyor; emin olun artık hiç de eskisi gibi olmayacak ilişkiler. Taraflarda fanatik davranışlar görülebilir, diretme, inatlaşma.. Ancak zemin hızlıca değişiyor, akslarda öncü burçları görüyoruz, haberiniz olsun. Huzur ve güç adına irade kullanmamız gerekecek. Pluto ve Yeniay'ın 8. evdeki konumu, gölge yanlarımızla bizleri yüzleştirecek; maddi güvence ihtiyacı, çıkarcılık, hırs, tutku, ihtiras ile sınanabiliriz. Beraber kotarılacak, fikir birliği, uzlaşma gerektiren bir zaman dilimi. Uranüs'e git gide yaklaşan Jüpiter açısı gümbür gümbür geliyor; hazır değilsek yıldırım çarpmışa dönebiliriz. Şeytanca, düşmanca, çıkarcı, fanatik yanlarımızı bir kenara bırakmalıyız. İyi gözlemleyin ilişkilerinizi, kaybetmek istemediklerinizi.. Belki önceden bazı detayları kaçırdınız; bunları rayına oturtma şansı bulacaksınız. Ay Düğümleri Yeniay'a kare açı yapıyor; biraz mücadele, cesaret şart değişim için. Düğümler geçmişte yaşanmışlıklara ışık verecek, bugüne taşıyarak bir sonraki adımı belli edecek. Geçmişteki yanlışlar ya da eksikler gözlerinizin önüne serilebilir. Belki de tekrar seçim zamanı gelmiştir; anlamak, idrak etmek şart. Bugüne kadar inandıklarımız farklılaşacak ve kabul etmediklerimizi kabul etmek zorunda kalacağız; Neptün ve Güney Düğüm kavuşumu Yeniay'a kare yapmakta. Sadece görüşlerimizi yenilememiz ve gerçekçi olmamız gerek. Bu kesinlikle başarısızlık ya da bir kayıp değil, inanın.

Provokasyonlardan, fanatik duygulardan, korku, hırs, inat, ihtiras içeren tüm hislerden uzak durun; bunlar yolumuzu puslandıracak. Akrep'in kuyruğuna takılmayın; bu duygular gerçeği görmemizi engelleyebilir. Dikkatsizleşir, kendi negatif kayıtlarımıza odaklanma hatasına düzebiliriz. Dikkatsiz bir Yay'ın oku ise, kimbilir nerelere saplanır.. Karanlığın içinde bir parıltı var, unutmayın. Biraz anlayış gerek. Hayallerin sınırı da yok ama asıl hedefe nişan alın; içinizdeki kötümserliğe değil. Yay vizyon sahibidir. Geleceğinizi, ideallerinizi düşünün, nasıl olmalarını bekliyorsunuz? İnançlarınız ya da şimdiye kadar aldığınız kararlar bu yola hizmet ediyor mu? Farkındalık ise, nerede hata yaptınız, ayağınız takıldı, görmeniz için şart. Kendinizi kabul edin, barışın, kayıplar ve başarılarla, hatalarla, doğrularla birlikte. Karşıt düşüncelere, fikirlere kulak verin, öğrenmeye, araştırmaya devam.. Böyle gelişiyoruz. Şimdiye kadar vardığınız yerlerin, bir adım ötesine gitmeyi hedefler arasına koyun. Sadece yapın; söz vermeleri bırakıp, bir değişiklik yapıp, potansiyel gerçekliğinizin peşine düşün.

Haa bir de önümüzdeki dönem sakın karamsar olmayın; her ne olursa enerjinizi düşürmeyin, neşenizden ödün vermeyin. Neşeli Yay bilir ki, gülümsemek için her zaman bir neden vardır. Bol müzik, bol bilgi, bol kitap.. Bu Yeniay'ın önerileri arasında...


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI



2 yorum:

  1. Çok teşekkürler harika bir anlatımla yay kadını olarak yazdıklarınıza dikkat edeceğim sevgiler

    YanıtlaSil