3 Temmuz 2017 Pazartesi

Oğlak Dolunayı (9 Temmuz 2017) - Astrolozi


9 Temmuz 2017, saat 7:06'da 17 derece Oğlak burcunda bir Dolunay gerçekleşecek.. Yılın en zorlayıcı süreçlerinin başlangıcı gibi de algılayabiliriz. Kontrol gücümüzün üzerinde gelişebilecek olaylar, müdahale şansımızı epey azaltacak denebilir. Ay Durakları'ndan Belde sınırları içinde olan bu Dolunay için eski kayıtlarda her türlü alım, satım işleri ve ilişkiler açısından olumsuz yorumlar yapılmış; ticaret açısından zorlayıcı bu süreç içinde baba ya da otorite figürlerinin hastalıkları, ölümleri, şanssızlıkları oluşabilirmiş. Eski Amerikan yerlileri ise yılın bu Dolunay zamanlarına Full Buck Moon (Buck: boynuzlu hayvanların özellikle geyiklerin erkeği) derlermiş. Bu günlerde bu hayvanların büyümeleri, boynuzlarının gelişmelerini ifade eden yorumlar yapılmış. Bazı kayıtlarda ise Fırtına dönemi olarak adlandırılmış; fırtına bulutlarının görüleceği bir süreçmiş. Dolayısı ile fırtınalı agresif etkiler var diyebiliriz. Ay Dolunay sırasında düşük bir hıza sahip olduğundan olumlu potansiyellerini göstermekte zorlanabilir. 2. dekan Oğlak burcu ise bünyeleri hassas olan kişileri tarif ettiği gibi sanatçılar için zorlayıcı dereceler olarak ifade edilmiş. Oldukça dikkat isteyen bu dekanat, organize olmak, kontrolü elde tutmak, sorumluluk bilinci adına önem arzetmekte. Yükselmeyi ifade ettiği gibi gözler kapalı bir piramidin tepesine ulaşmak gibi anlatılmış. Pozitif anlamda ise güçlü, yaratıcı, odaklanan, çok çalışan bir mimar edasında yeni sistemler geliştirilebilirmiş.

Turquoise Navajo Skull:

Sabit yıldızlar açısından ise;
* Talitha / ASC'de (Satürn ve Mars karakterinde) şifa, hayat bulma ve canlanmayı ifade eden yıldız, otorite figürleri ile gelişebilecek problemlere işaret ediyor.
* Al Tarf / ASC'de (Mars ve Ay kararkterinde), güçlü düşmanların ortaya çıkabileceği, hazırlıksız savaşa girilen ve provokasyonların artmasına neden olabilecek etkilere sahip.
*Wasat / ASC yöneticisi Güneş'te (Satürn ve Neptün karakterinde) kimyasal zehirlenmelere, karamsarlığa, şiddette ve terörist haraketlere neden olabiliyor. Kimyagerleri, eczacıları ve petrol ürünleri ile uğraşanları temsil etmekte. Hiroşima'ya atom bombası atıldığında gökyüzünde Ay ve Satürn ile kavuşumdaymış Wasat.
* Sheliak / Dolunay (Venüs ve Mars karakterinde) müzisyenleri ve sanatçıları ifade ettiği gibi kadınlarla ilgili tehlikeleri tarif etmekte. Okültik ve mistik yetenekleri arttırdığı gibi toplumsal olayların da çoğalmasına neden olabilmekte. Olumlu kullanmak için uğraşılan işlerin derinen ve detayına inerek sırlarına erişmek mümkün olabilir. Genel olarak ilişkilerde ve yaşamda zorluklara sebebiyet veren bu yıldız, kibir ve gurur problemlerine, kıskançlıklara hedef olmayı tarif ediyor. Kadınlarlaın tehlikeli durumlara neden olmaları mümkün diye de ekleyebiliriz.
* Ras Alhague / Dolunay dispozitörü Satürn'de (Neptün, Satürn ve Venüs karakterinde) yemek ve ilaç zehirlenmelerine, epidemik enfeksiyonlara yol açabildiği gibi bir dost yüzünden zor duruma düşmeyi, kaza geçirmeyi ifade etmekte. Bunun yanında pusuya düşmek, önceden tasarlanmış saldırıya, suikasta uğramak gibi anlamları da mevcut. Ancak bazı kişilere şifa yeteneği verdiği gibi doktorları ve kimyagerleri temsil etmekte.
* Gomeisa / Dolunay yücelme yöneticisi Mars'ta (Merkür ve Mars karakterinde) seyahatlerde çıkabilecek aksiliklerin yanı sıra özellikle su ve denizlerle ilgili tehlikeleri anlatmakta
* Muscida / Mars'ta (Mars karakterinde) sabırla ilgili olduğu gibi dikkat eksikliğinde oluşabilecek sonuçların korku yaratmasını ifade ediyor.
* Pollux / Mars (Mars karakterinde) Castor'un ikizi olan yıldız öğrenmenin ve keşfetmenin sancılı süreci, acı çekme, olayların zorlu tarafları ile karşı karşıya kalma, bunlarla durmaksızın mücadele etme, tahminlerde başarısızlık, baskın anne, dulluk, borsada kayıp gibi anlamlara sahip.


Güneş / Ay / Mc / Jüpiter öncü T-kare,
Uranüs / Kad / Satürn Büyük ateş üçgeni ve Ceres ile uçurtma kalıbına dönen görünüm,
Gad / Satürn ile Mars'ın apexte olduğu Yod (Tanrı'nın Parmağı)..
Vee tabii ana konumuz olan Dolunay ile kavuşumda olan gökyüzünün büyük kötücülleri Mars ve Pluto karşıtlığı..
yani; Güneş / Ay = Pluto = Mars..
Çok yoğun harekete geçebilecek bu enerjiler oldukça tehditkar, şiddetli, hırslı etkilere neden olabilir. Duygusal olarak kontrol imkanı vermeyecek olduğundan saldırılar, cinayetler, cinsel içerikli suçlar ve tehditler açısından riskli. Faili meçhul bazı ölümler, sınırlarda hareketlenmeler savaş ortamlarını kızıştırabileceği gibi diğer bir yandan da savaş ilişkisinden olan bazı tarafların da barış sağlayabileceğini müjdelemekte. Aile - kariyer, duygular - ego, ihtiyaçlar - sorumluluklar, içsel tansiyon - dışsal baskı arasında zıt kutuplar arasında gelgitler yaşamamız mümkün. Tabii bunlar eşittir krizler anlamına gelmekte. Uyumsuzluk hissettiğimiz her detay dolunay sürecinde gözümüze batacak. Duygular pik yapacağından Haziran ayındaki Yeniay sürecinde belirlediğimiz hedefler konusunda, bu enerjileri olumlu kullanmaya dikkat edelim; bir çoğumuz için başarı şansı yüksek. Kontrolü yitirmediğimiz takdirde, önemli gelişmeler yaşanabilir. Her türlü detox için çok olumlu bir dönem; atması, tamamen dönüştürülmesi gereken her konuyu ele alabiliriz. Küllerinden var olan Phoenix gibi kanatlananlarımız olacaktır. Sanatsal yaratıcılığımızı, uğraş alanımız her ne olursa olsun mutlaka kullanmalıyız.

Dolunay ve Pluto beraberliği rüyalara, vizyonlara, psişik güçlere neden olacak, tabii obsessif duygulara da maalesef. Ama karşımızdakiler bizler için ne düşünüyor, şıp diye sezebileceğiz. Yargılama, karşımızdakileri bel altı vurup acı duymalarına sebep olma, suçlama, şüphecilik, kıskançlık ve yargılama eğilimlerine girmek hiç istemiyorum. Kötü kadın Müzeyyen rolüne bürünüp kendi kendimize bile eziyet etme durumlarını ise hiç yazmak istemiyorum. Bu yüzden tavsiyem özellikle negatif ve zarar verebilecek kişilerden durumlardan mümkün olduğunca uzak kalmaya çalışmanız. Aman mantığı elden bırakmayın, çözümü imkansız hatalara düşme tehlikemiz var. Aşağılık komplexleri, az önce dediğim gibi takıntılı düşünceler, ihtiras yüklü cinsel suçlar, manipülatif hareketler ve tabii haksız rekabet gibi konular öne çıkabilir. İnatla savunduğumuz değerler, yıkıcı davranışlara nedne yaratabilir, pire için yorgan yakmaktan uzak duralım. Fikirlerde uyuşmazlık, ilişkilerde gerginlikler, hırs yüzünden aşırılıklar, inatlaşmalar, egoistçe hareketler ve tabii kışkırtmalar.. Kişilerle tartışmalarımızın bizlere ayna olmasına izin verelim; kendimizi net analiz edebiliriz böylece. Zayıf yanlarımızı belirleyip, kendimizi korumaya alabilir, korkularımız adına önlemler alabiliriz. Aciz yanımızı görebileceğiz. Yıkmaya değil yapılanmaya odaklı olalım, şartları ise çok fazla zorlamayalım. Bazı hedeflerimizde önemli değişimler yapabiliriz, oldukça uygun etkiler altındayız. Jüpiter'in büyütücü etkileri ile yıkıcı duygularımız kabarabilir; güçlü duygularımız korku ve sabırla test edilebilir. Hırs, intikam bizleri bizden almasın. 

Dolunay sürecinde fiziksel olarak yorulmaya özen gösterelim; adrenalini yüksek sporlar, bol yürüyüş, meditasyon, ibadet, namaz, topraklanmaya ve sanatsal çalışmalara her zamankinden daha önem verilmeli. İçsel ve dışsal yoğun tartışmalar içinde kendimizi bulabileğimizden, enerji yoğunluğunu fiziksel olarak atmaya dikkat edelim, sıradışı enerjilerden korunalım. Ufacık detaylar bile bizleri sinirlendirmeye yetebilir. Çok gergin ve tehlikeli bir sürece girdiğimizden özellikle provokatif hareketlerden ve kişilerden uzak durmakta yarar var. Önemli değişimler yaratabilecek doğal bir süreç ancak oldukça sancılı denebilir. Merkür ve Venüs uyumu uzlaştırıcı, barışçıl etkiler verebilir; ilişkilerimizde karşımızdakilerin de fikirlerine saygı ile yaklaşalım. Bazılarımız az önce dediğim gibi sıradışı güç kazanabilir bazılarımız ise ezilebilir. Şimdiye kadar hareket etmekten değişimden korkanlarımız varsa, bu dönemde oldukça zorlanabilir; zira bu Dolunay uyuyan herşeyi uyandıracaktır.


Ülkemiz açısından oldukça önemli ve çok konuşulacağımız bür döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. Köklerimizle vatanımızla olan bağımızın duygusal yoğunluğa neden olması, üzüntüleri beraberinde getirmesi mümkün. Hizmet sektörü, sağlık kurumları, kamu çalışanları ve ordu ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Gerçekleri, gelişmelerei anlamlandırmakta zorlanabiliriz. Bazı liderlerin arası açılabileceği gibi sert söylemler ile birlikte zorlayıcı politik yol ayrımları gündem oluşturabilir. Şirketlerde uzun vadeli yatırımlarda çok önemli rota değişimleri yapılabilir. 2016 Temmuz dolunayına benzer etkiler içeren bu süreç geçmiş konularla ve milli meselerle bizleri epey yoracak görünmekte. Sert söylemler karşısında atılacak yanlış adımlar maalesef yanlışlara bizleri sürükleyebilir. Ekonomik anlamda şaşırtıcı, öngörülemez durumlarla karşılaşabilir, finansal bir skandal gündeme gelebilir.Çocuklarla gençlerle ilgili olaylar maalesef üzüntü yaratabilir. Bazı saldırılar, suikastlar bizleri sarsabilir. Ölüm orucu tutanlardan üzücü haberler gelebilir. Kalabalık ortamlardan uzak durmakta yarar var. Karşılıklı büyük güç mücadelelerine şahit olabiliriz. Kışkırtmalar bu süreci daha da alevlendirebilir. Gelişmeler kontrol dışı bizleri zorlayacak görünüyor. Cesaret ve mantık orantılı kullanılabilirse, önemli sistem değişimleri dönüşümleri yaratılabilir ancak çok dikkat gerektiren enerjiler. Deniz ve su ile ilgili dikkatli olunması tavsiye edilmeli. Liderlerle ilgili bazı gizli saklı evraklar bilgiler görünür olabilir. Gazeteciler ve yazarlarla ilgili problemlerin artarak devam etmesi muhtemel. Özellikle kadın figürlerinin bu süreçte önemli rol oynayacağı aşikar. Ülke haritamızdaki Merkür ve Satürn'ün özellikle etki altında olması nedeniyle muhalefet partileri bağlantılı olarak bazı gelişmeler ya da az önce dediğim gibi ölüm orucu tutan sanatçılarımızla ilgili durumlar bazı istenmeyen sert olaylara neden olabilir. Bunun yanında bu tarz sert enerjiler altında doğal afetler yaşanabiliyor. Mars ve Pluto hattı Kuzey Kore ve ABD ilişkilerini zorlayacağa benzemekte ya da yeniden yapılandırabilir; bizde olabilecek ufak depremlerin yanı sıra ABD'nin batı kıyılarında ve Asya'nın doğusunda etkili olabilir. Bazı yanardağ faaliyetleri haber oluşturabilir ve tabii yangınlar ve yanıcı etkide agresif enerjiler tüm dünyada zorlayıcı olacaktır.



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder