6 Temmuz 2017 Perşembe

Sirius ve Aslan Kapısı ile Yeni Galaktik Yıl - Astrolozi


Temmuz sonu, Gezegensel Yeni yıl olarak kutlanır, çünkü eski ırkların çoğu bu tarihi önemli bir Evrimsel Zaman Dönemi başlangıcı olarak temel alır. Bazı kaynaklarda belirtilen Güneş ve Sirius kavuşumuna denk gelen bir tarih değildir bu Yeni Yıl. Bu dönem Aslan Takımyıldızı'nın Gizia Piramit kompleksiyle hizalandığı tarihsel bir an olan "Aslan Kapısı" olarak bilinen konuyla ilişkilendirilmiştir. 

1979 yilinda Kahire’ye yaptigi bir gezi sirasinda Robert Bauval, üç büyük piramitin hizalanisinda bir gariplik farketti. Ilk iki piramit kösegenlerinden birbirinin tam hizasina yerlestirildigi halde, daha küçük olan Menkaure’nin piramidi, hafifçe sola kaymis gibiydi. Bu muhtesem yapilari yaratabilecek ve ölçülerde asla sasmayacak bir mimariye sahip olan Misirlilarin, üç piramidi ayni çizgi üzerine yerlestirmeyi basaramamis oldugunu düsünmek hiç akla yakin gelmiyordu dogrusu. Bauval, Misir kültürüne, özellikle de dinine merakli biriydi. Bütün antik uygarliklarda oldugu gibi eski Misir’da da tapinaklarin belli yildizlara göre hizalandigini, oriyentasyonlarinin “gündönümü” ya da “ekinoks”lara yöneltilmis oldugunu iyi bilirdi. Misir’da en belirgin ve baskin kült, Osiris kültüydü ve bu tanri, Orion takimyildiziyla simgelenirdi. Bauval bir gün gökyüzünü izlerken, Orion’un merkezindeki en önemli üç yildizin, Alnilam, Alnitak ve Mintaka’nin, ayni Gizia piramitlerinde oldugu gibi bir hiza sapmasina sahip oldugunu farketti: Ilk iki büyük yildiz, Alnilam ve Alnitak dogru hizadaydi ama üçüncü ve en küçük yildiz olan Mintaka, hafifçe sola kaymisti digerlerine göre. İşte bu 3 yıldız Orion takım yıldızının kemerinde yer alırlar ve Büyük Köpek Takım yıldızının (Canis Major) sembolünde bulunan köpeğin ağzına yerleşmiş Sirius'un gelişini haber veren, müjdeleyen yıldızlar olarak bilinirler. Piramitler Sirius yıldızı ışınlarının piramidin güney tarafı üzerine diklemesine düştüğü bir devrede inşa edilmiş olduğu söylenir.


Gezegensel Yeni Yıl, Sirius'un sabah gökyüzünde, Güneş'imizden hemen evvel hizalandığı an başlar. Dünyadan sanki gökyüzünde 2 güneş var gibi görünür. Mavimsi bir renktedir. Eski Mısır'da Nil kıyılarında, Atlantis sonrası medeniyet zamanında, bilindiği gibi Sirius'un bu yükselişi, Orta Afrika'da yağmurlar nedeniyle Nil nehrinin yükselmesine ve taşmasına neden olmuş. Mısır ovalarına böylece bereket gelmiş; suların yükselmesi Bolluk ve Bereket'in dönüşünü simgelemiş. Ve bu Sirius ile ilişkilendirilmiş.

Sirius Dünya'nın evriminde uzun zamandır yol gösterici bir ışık ve kuvvet olmuş. İnsanlığa yardım etmek içim Dünya'ya birçok güçlü Yıldız Öğretmen geldiği söylenir, bunlara "tanrı" denmiş. Bu öğretmenler Atina ve Afrika'da yaşanan büyük felaketler ardından dünyayı yeniden yapılandırmaya yardımcı olmuşlar; Eski Mısır halklarına tarım ve öğrenim sanatlarını iletmişler. İste bu öğretmenler, yani Siriuslular, eski halkalra kim olduklarını ve neyere gideceklerini hatırlatmak amacıyle bilgiler getirmiş. Onlara yükseliş ilkelerini öğretmişler, bunlar papirüs metinlerine, piramitlere, tapınak duvarlarına kaydedilmiş. Bedenlerimizin dünyadan geldiğini ancak ruhlarımızın yıldızlardan geldiğini hatırlatmışlar.

Evrenin genişlemesi ve presesyon nedeniyle artık Güneş'in Aslan burcuna girişi ile Aslan takım yıldızına girişi aynı zamanda değil. Lion's Gate adı verilen bu portal, yeni kodlara ve gelecek yılın şablonu olacak yeni bilgiye izin vermek için açıldığı var sayılır. Eski Mısır hiyerogliflerinde kapı birbirine bakan iki aslan tarafından temsil edilir. Dünün ve Yarının Aslanları olarak bilinen bu aslanların yanı sıra kapının içinden ise "Bugün" akar; yani akış ve yaratıcılık, bereket olarak yaşanabilecek şu andaki sonsuz "Şimdi". Bu yıl ise 26 Temmuz'da bu bahsedilen Aslan Kapısı açılıyor, 9 Ağustos'ta doruğa ulaşıyor (Alterf yıldızı ki Aslan'ın açık ağzını temsil eder), 13 Ağustos'ta ise kapanıyor (Algenubi yıldızı; Aslan'ın çenesi).


Yeni nimetlerin gücü, artık ihtiyaç duyulmayan şeyleri de yaşamlarımızda yıkabilir, dolayısıyle yeni başlangıçlar ve sonlanmalar görülebilir. Eski Mısır zamanlarında nehir suyu bitkileri yıkayarak sızıyor, insanları ve bitkileri hayvanları besleyecek yeni bitkilerin yatağını yaratıyordu; zengin kırmızı siltin oluşuyordu. Günümüzde bunlar net olarak görülmese de ileride daha zengin ve daha bol bir döngü için yeni başlangıçları temsil eden bir dönem oluşacak. Gezegensel yılbaşı ve Aslan Kapısı'nın bu zamanları, bu gerçekleri kucaklamak, ne için dünyada olduğumuzun ve Bir'liği Sevgi'nin farkına varmak, içimizdeki ve dışımızdaki İlahi güçlere adım atmak için ideal zamanlardır.


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap



2 yorum:

  1. Zerrin Hanım, doğum günüm 9 ağustos tam da 9unda doruğa ulaşıyor demişsiniz ne yapmalıyım ? çok heyecanlandım :):)

    YanıtlaSil
  2. güzel etkiler bunlar enerjiler yoğun niyetlerinizi dileklerinizi dualarınızı çok rahat yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil