27 Ağustos 2017 Pazar

Jüpiter ve Satürn Sextili (27.8.2017) - Astrolozi





Zamanın iki yöneticisi.. biri Jüpiter diğeri Satürn.. biri akrep biri yelkovan.. Sanki bazı şeylerin zamanı gelmiş gibi bizlere saati hatırlatıyor. Bu aralar oldukça etkili gökyüzünde. Doğum haritalarında gördüğümüzde kişinin istikrarlı ve dengeli bir doğada olduğunu anlarız. Kişi yaşamda sınırlarını idrak ettiğinde, kendine dışarıdan bakmaya hazır olduğunda, hayata karşı çok daha yapıcı ve iyimser bir algı geliştirebilir. Kişisel ilişkilerinde sadık ve güvenilirdir. Eğlencenin tadına vardığı gibi kişi olgun ve diğerlerine de saygılıdır. İlerlemek, büyümek için fırsatları kaçırmaz; bu haneye pek çok şey katılabilir, örn maddi fırsatlar, seyahatler, eğitim ya da manevi farkındalık gibi gibi. Kişi kendine uygun olan olanakları kullanır ve ortalam fırsatları bu şekilde değerlendirebilir. Bilir ki, büyüme, genişleme imkanlarından yararlanmak için sabır, zaim ve ahlak olmaz ise olmazdır.

Şimdi ise gökyüzünde transit olarak bu etkilişime şahit oluyoruz. 2020 yılında Oğlak burcunda kavuşacak olan Jüpiter ve Satürn'ün, bu kavuşumdan önce ki son olumlu açısı demeliyiz aslında; sanki son sapak gibi algılanmalı.. 2000 yılında Boğa burcunda kavuşan ve 20 yıllık bir döngü başlatan 2 gezegenin bu alanda gerçekleştirmek istediği hedefler adına son yardım gibi. Haritalarımızda Boğa burcunun etkisinde olan bölümlere bakıp biraz inceleyin; 2000 yılından beri o konularda neler yaşadınız, aslında yaşam sizi hangi yöne iteledi, siz nelere direndiniz.

Bu süreci temkinli büyüme zamanları olarak nitelendiririz astrolojide. Yaşamda ilerlemeniz için karşınıza bir takım fırsatlar çıkar ancak tabii engelleri ve zorlukları ile birlikte. Zihin fırsatları yargılama süzgecinden geçirir. Bu fırsatlar kariyerinizde, yatırımlarınızda, anlaşmalarınızda, inançlarınızda ya da eğitiminizde size önemli seçenekler sunar. Sabır, azim ve güçlü bir ahlak ile şimdi başarı şansı ihtimali hala var demektir bu transit. Sağduyu ve yoğun çaba gereklidir söz konusu Satürn olduğunda. Jüpiter'in Terazi burcunda ilerlediğini biliyoruz. Terazi burcunun yöneticisi Venüs ama yücelme yöneticisi Satürn; ne hoş değil mi?. Satürn'e bakarsak o da Yay burcunda ileri harekete geçti birkaç gün önce. Yay burcunun yöneticisi ise Jüpiter.. Bu demek oluyor ki 2 gezegen biribiriyle enerji açısından zaten çok uyumlular; karşılıklı ağırlama dediğimiz astrolojik bir etkileşimle birbirlerini zaten destekliyorlar. 21 derecede olan bu görünüm Terazi için Venüs yoneticiliğinde, Yay için de Satürn denetiminde. İlişkiler, maddi-manevi değerler ve en önemlisi sevgi anlayışının sanki bir çeşit terbiyeden geçmesi gibi.

Üzerinde çalıştığınız, başarı arzuladığınız uzun soluklu projelerinizde ciddi ve sorumluluk sahibi yaklaşımlar gerekli. Hayatın heyecan verici bir evresi olmayabilir, sakın yanlış anlaşılmasın. Ancak büyük bir memnuniyet, tatmin ve en önemlisi özdeğer duygusu kazanmak için bir fırsat. Başarıların sonuçlarını bu transitin geride bırakılması ile yavaş yavaş almaya başlayabilirsiniz. Bir takım ödüller gelebilir bunlar terfiler olabilir ya da yepyeni fırsatlar oluşabilir. Bazılarımız için ilerlemek demek sorumlulukların artması anlamına gelecektir. Her basamağın kendine ait olmazsa olmazları vardır, hepimiz biliriz. Bu tecrübelerden gerekli olanı yerine getirdi ise daha akıllı, daha statü sahibi, daha zengin, daha mutlu çıkabiliriz haritalarımızın vaadettiği yönde. Kariyer alanında yatırımlar size finansal istikrar ve uzun vadei bir büyüme getirebilir. Mülk yatırımları böyle zamanlarda tavsiye edilir. Bir tasarruf planı başlatmak, bir mülk veya kariyer için bir yatırım adına olukça uygun zamanlar.



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder