23 Ağustos 2017 Çarşamba

Satürn Retrosu Sona Eriyor (25 Ağustos 2017) - Astrolozi


Geçtiğimiz 6 Nisan'dan gününden beri retro harekette olan Satürn sonunda 25 Ağustos 2017 itibarı ile düz harekete geçecek.
Retro dönemi bizim için hayatımızda her şeyi yeniden gözden geçirme ve dersler alma zamanı idi. Daha önemli olan nokta ise bu dersleri ne zaman alacağımız ve kendimizi geliştirmek için nasıl çalışacağımızdır. Bu retro dönemleri kendinimizi dinleme dönemleri olarak da algılanabilir.. Tabi ki bu size ve takınacağınız tavıra kalmış…

Satürn retro döneminde gözlerimizin üzerindeki perdeleri açar ve olayların ardındaki derin anlamı görmemizi sağlar. Çok çalışma ve elini taşın altına koyma sonucunda bilgelik elde etme olanağı tanır bizlere. Öncelikle kendimize sonra da çevremize göstereceğimiz şevkat ve anlayış bu bilgeliğin daha kolay gelmesini sağlar.

Bu dönem hayatımızın hızını azaltma, süratle ilerleyen olayları yavaşlatma, ayağımızı frene dokundurup, etrafımızda olan bitene ve kendimize dönüp bakma zamanıdır. Herkes sorumluluklara olan bakış açısını tekrar gözden geçirir. Satürn retrosu ruhumuzun gerçek ideallerine ulaşabilmesi ve kendimizi gerçekleştirebilmemiz için neye ihtiyaç duyduğumuzu görme şansı tanır.  Hayatımızda olan ve başımıza gelen şeylerin gerçek anlamı ve değeri sorgulanır. Nelere devam etmeliyiz ve neleri bırakmalıyız sorularına cevap aranır. Gerçek anlamda ruhumuzun özüne uyan şeylerin ne kadarını gerçekleştirebiliyoruz diye bakmak, buna hizmet eden icraatlerin de önem kazanmasına vesile olur.
Yarım kalmış, tamamlanamamış işlerimizi tamamlama şansı tanır. Eskiden olmuş olayları hatırlatır, tekrar önümüze çıkarır ki varsa hataları çözelim ve yolumuza pürüzlerden arınmış bir biçimde devam edebilelim… Doğum haritamızdaki ana tema, birden ve çok belirgin bir biçimde çalışmaya başlar. Eğer dersimiz ilişkilerse birden üstü örtülmüş sorunlar su yüzüne çıkar, para ise dikkatimizi bütçemize çevirmek durumunda kalabiliriz, yetersizlik hissi ise birden kendi kendimize yetmek durumunda kalabiliriz v.b. Bize limitlerimizi aşma ve normal şartlarda aklımıza gelmeyecek kadar zor şeyleri yapabilecek, engelleri aşabilecek güçte olduğumuzu gösterme eğilimindedir. Tabi bunun yanında dayanma gücünü de ruhsal olarak verir beraberinde..
Bu değişen ve değişmeyen gökyüzü pozisyonu içinde her türlü sınavı tecrübe edeceğiz.

Sorumluluklarınızı düşündünüz mü? Neye 'evet',neye 'Hayır' karar verdiniz mi? O gün yakın. Satürn ileri harekete geçiyor. KADER ÇARKI dönmeye başlıyor. Ve bu işe doğal olarak Satürn bakıyor. Zira Satürn'ün geldiği yerde hesabı Satürn keser. Bizim irademizi aşan bir gezegendir. Müdahaleler ondan gelir. Artık ne yaptıysak yaptık, takdir edecek, layığımızı verecek. Ödülleri de, cezaları da... Her şeye rağmen Satürn'ü seveceğiz. Çünkü o olmasaydı bugüne kadar yaptıklarımızın hayrımıza olup olmadığını ÖĞRENEMEZDİK!

Satürn'ün görevi, sınav yapmaktır. Her ne kadar bu güçlülük testleri dış faktörlerden kaynaklanıyor gibi görünse de, Satürn'ün "İçimizdeki Öğretmen" olduğunu hatırlamamız gerekli. O, disiplinin gezegenidir. Güvenlik ve emniyet isteklerimizi yönlendirir. Geri hareketinde, diğer gezegenlerin hepsinden daha etkili bir şekilde ortaya çıkar genellikle. Özgür iradeye ve davranışa en iyi örneği temsil eder.. Tabii ki, öğretmen size yeni ufuklar açacaktır. Sizin işinizi ciddiye almanızı, öğretilen şeylerden ve disiplinden yararlanmanızı sağlayacaktır... Fakat eğer o öğretmeni gücendirirseniz, öğretim metoduyla adeta savaşırsanız, siz sadece engellenecek ve karşı koyulacaksınız. Satürn farklı olan tek gezegen değildir, sadece sizin o öğretmene karşı tepkiniz çok önemlidir; işte tam bu anlamda geri dönüşümünüz diğer gezegenlerden çok daha farklı olacaktır.. çünkü Satürn çarpar. Negatif kullanılırsa, güvensizlik hatta aşağılık kompleksi bile yapar. İnsan kendi kendine baktığında, gördüğünü hiç beğenmeyecektir. 

Satürn, şanssızlık ve engeller gezegeni olarak bilinir. Modern Astrologlar, bu çok genel tanıma katılmamakla beraber, Satürn'ün transitlerini dört gözle bekledikleri de söylenemez. Kısıtlayıcı ve engelleyici durumların kaynağının aslında gözümüzde büyüttüğümüz insanlar ve olaylar olduğunun farkına varmamız gerek. Aslında, kayıplara sebep olan transitler değil, kayıplar ve zorlukları kendi akışına bırakan iradesiz ve vurdumduymazlıktır. Gerçekten de Satürn transitlerinden çok olumlu sonuçlar almak da mümkün. Fakat başarıya ulaşmak, dar ve zorlu yollardan geçer. Ama sabor ve disiplinli çalışmayla her şeyi çözümleyip, büyük ve kalıcı işlerini başarılması Satürn ile sağlanabilir. Bu ancak ve ancak bu transitler esnasında oluşacaktır.

Satürn'ün Yay burcu sehayati ise yaşam hakkında fikirlerimizin ne kadar sağlam olduğu ile direkt bağlantılı.Oyunun kurallarını iyice anlamaya ve maharetler oynama gerekliliği söz konusu. En iyi bildiklerimizin bizlere rehber olmasına izin vererek, kapıları asla kapatmamak, farklı düşünce ve inanç sistemlerine saygılı olmak gerekir. Aksi halde bir de bakarız ki, oyunu kaybedivermişiz. Eğitim ve öğretime karşı çok programlı ve sistemli bir anlayış gerektirir; yüksek idrak isteyen din, felsefe, hukuk, fizik ya da bilim dallarına olan ilgimiz artabilir. Aynı zamanda yaşam hakkında pratik sonuçlar yakalama, kestirmeden önemli noktaları tesbit edebilmek mümkün olabilir. Kendimizi soyutlamak yerine, yaşamın içinde olma gerekliliğini anlatır; kolaya kaçmak hiç Satürn'e göre değildir. Eğlence amaçlı uzun seyahatler sıkıcı ve sorunlu geçebilir. Yurt dışı, yabancı kültürlerle ilgili işlerimizde eğer sorumluluklar üstlenilmemişse problemler oluşabilir. Düşünce sistemimizi değiştirmek değiştirmek adına kanıtlar arar oluruz. Sadelik ve dürüstlük, çalışkanlık ve disiplin en istediği özelliklerdir.  Yay burcunun temsil ettiği her konud daralma, disiplin, sistem sınavları yaşayabiliriz. Amacı bu noktalara dikkatimizi çekmemiz ve geliştirmemiz gereken sistemleri hatırlamamızdır. Ruhumuzun törpülenmeye ihtiyaç duyduğu bu alanlarda eğer tembel bir kişiliğe sahipsek, üzerimizde etkisini daha fazla gösterecektir.

Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder