1 Ağustos 2017 Salı

Kova Burcunda Ay Tutulması (7 Ağustos 2017) - Astrolozi


7 Ağustos 2017'de saat 21:10'da Kova burcunun 15. derecesinde parçalı Ay Tutulması yaşayacağız. Avrupa'nın, Asya'nın, Avustralya'nın, Afrika'nın, Güney Amerika'nın doğusunun, Pasifik'in, Atlantik'in, Hint Okyanusu'nun ve Antartika'nın seyredebileceği bir tutulma olacak.. Ay Duraklarından Saudbela'da olacak tutulma için tarihte hem hayırlı hem de olumsuz yorumlar yapılmış; bu zamanlarda insanlara güvenmemek gerektiği not edilmiş. Göçmen kanatlı hayvanlardan gelebilecek hastalıklara da işaret edilmiş..

Tutulma gölgesinin başlangıcı                   18:50 (İstanbul)
Parçalı tutulma başlangıcı                           20:22
Maximum Tutulma                                       21:20
Parçalı tutulma bitişi                                     22:18
Tutulma gölgesinin bitişi                             23:50



Çok eski zamanlarda dört özel burç, Kozmik Tapınağın temel taşları ya da köşe direkleri olarak kabul edilirdi. Bu burçlar tüm milletlerin kutsal anıtlarında bulunurlardı; Boğa, Aslan, Akrep ve Kova. Kova, insanla temsil edilirdi ya da Kara Savaşçı olarak kabul görürdü. Bazı yerlerde ise İnsanın Başı olarak sembolize olmuştur.  Ayrıca İsrail'in 12 büyük kablesi ya da 12 burca veya takımyıldızına karşılık gelen listeden ise Naftali'ye (yayılan meşe) denk gelir. Eski diyagramlarda ağaç, Kova burcu ile bağdaştırılmıştır. "Naftali serbest bırakılmış geyiktir ve güzel sözler söyler." tercümesinin yanı sıra "Naftali güzel dallar çıkartan yayılan bir meşedir." cümlesi de anlama eklenmiştir. Bu 4 burca odaklandığımızda, Güneş / Ay ya da gezegenlerin çoğu bu burçlarda toplaştığında veya tutulmalar bu burçlarda olduğunda, gezegenler bu noktalara transit yaptığında Dünya'nın bu fenomenlere şahit olan bölgelerinde şiddetli depremlerin olduğu söylenmekte.  Gözlemlere göre ise doğal sismik düzensizliklere, kömür madenlerinde patlamalar ve büyük dalgalara neden olan denizaltındaki depremleri de eklememiz gerek. Buradan anlaşılacağı üzere bu 4 temel burç ile temsil edilen Dünya'nın temelleri tehdit altında sayılır. Bu burçlar birbirleriyle zorlayıcı açı içinde olduklarında gerilim yaratırlar. Genel olarak sabit burçlar sismik sarsıntılarla, yeryüzünün durumuna ve onun ürünlerine, madenlerle ve yerkabuğunun içindekilerle ilgilidir. Kova burcu ise direkt insanlarla ilişkilidir ve ikinci dekan tüm dünyada toprağın tohumlarına işaret ettiği gibi, Ay Tutulmaları genel olarak insanların durumları ve onlarla ilgili olayları ifade eder. Tutulmaya eşlik eden Mars ise savaşları, anlaşmazlıkları, insanların genel duygularında patlamaları anlatır.

26 Şubat 2017'de 8 derece Balık burcunda gerçekleşen Güneş Tutulması'nın sanki Dolunay fazı gibi algılanabilir bu Tutulma zira Asc derecesinde 9 derece Balık burcu oldukça dikkat çekici. 
Sabit yıldızlara göz atarsak;
Skat / Asc'de (Uranüs - Jüpiter -Merkür doğasında) iyi olumlu ve başarı vaadeden bir yıldız, duaların gerçekleşmesini ve niyetlerin gücünü anlatıyor. Yöneticileri ve liderleri anlatmakta. İlişkiler açısından olumlu; yeni oluşumlara, yardımlaşmaya, iş birliklerine olanak tanıyor. Ancak gölge yanında eleştiri ve suçlama etkisi var. Fiziksel limitlerimizin üzerine çıkabileceğimizi, spiritüel gelişmeleri ve Bütün ile ilgili olayları anlatıyor. İyi şans verebileceği gibi, değerli hediyelerle ve saygıdeğer kadınlarla da bağlantılı bir yıldız.

Situla / Asc'de (Satürn - Jüpiter doğasında) gelecekle ilgili endişelere, bağımlılıklara, sudan gelebilecek tehlikelere, hedeflere ulaşmaya ancak kalıcılıkta zorlanmalara, kişinin kendini kandırmasına neden olabiliyor.

Kratz / Asc yön. Jüpiter'de (Mars - Satürn karakterinde) yalanlarla ilgili

Achernar / Asc modern yön. Neptün'de (Jüpiter karakterinde) yangın ve sel gibi doğal afetler, pek çok risk almaktan dolayı bir zorluktan diğerine geçmeye meyil, yaşamda iniş ve çıkışlar, ani ve trajik sonlar, duygusal takıntılar, Neptün ile birleştiğinde büyük yükselişler ifade edebiliyor.

Seginus / Jüpiter ile (Merkür - Satürn karakterinde) keskin zeka, yazma becerisi, politikacılar, yakın arkadaşlardan ya da ortaklıklardan gelebilecek sorunları anlatmakta.

Alnair / Tutulma derecesinde (Ay - Merkür - Neptün karakterinde) suskunluk, dikkat, idealizm, astronomi ile ilgilenme

Rotanev / Tutulma derecesi (Merkür - Jüpiter karakterinde) insanları boşuna ümitlendirme, muzip, utangaç, aşırı güven, saf kişi, yüksek merak, kendini geliştirmek isteme, neşeli yapı, ilk bakışta anlaşılmayan derinlik, gizli dünya nankörlük görmek.

Dubhe / Güneş (Mars karakterinde) küstahça bir kibir, egoizmden kaynaklanan ruhsal yıkım, başarılı sporcuları temsil edebiliyor, acımasızlık ve yıkıcı doğa, yabani hayvan saldırıları.

Haritanın 12. evine yerleşmiş olan Ay Tutulması cesaret gerektiren temaları öne çıkaracağa benzer; ancak bunu gizli, kapalı kapılar ardında yapmak isteyebilir, kendimizi ifade etmekte sorun yaşayabiliriz. Örneğin internet başında iken çoğumuz gerçek dünyada çekindiğimiz bazı söylemleri kolayca yazılarımızda paylaşabiliyoruz. Duygularımızı teknoloji ile hemen dile getirebiliyor, online olarak ifade edebiliyoruz. İşte şimdi bu tarz girişimler tutulma süresinde bize terapi gibi gelecek. Kova burcunun 2. dekanı, kendimizi bir çingene gibi özgür olmayı istememize neden olabilir. Hele ki Kova burcunun yöneticisi Satürn nedeniyle bunu biraz daha gizlice, izole duyumsamak isteyeceğiz. Tutulma nedeniyle gereksiz çocuksu tavırlamızı bırakıp ancak hızlıca büyümek zorunda kalacağız; zira Satürn erken olgunlaştırır. Bu dekanda Ay'ın bağımszlık dürtüsü çok yüksek olur, ancak sadakata da çok önem verir. 15 derece Kova Merkür yönetiminde olduğundan ise bu zihnimizle, hayal gücümüzle, iletişim şeklimizle direkt bağlantılıdır; söylemlerimizde, fikirlerimizde özgürlük kendini gösterecektir. Bu kez zorlanabiliriz, aman dikkat. İçgüdüsel duygularımıza karşı güvensizlikler duyumsayabiliriz, her problemi akıl sınırları içinde çözmeye çalışacağız. Tutulma esnasında Ay'ın gölgelenmesi duyguların, sezgilerin önüne set çeker. Bu tabii bazı sağlık sorunlarını da gündeme getirebilir, özellikle kronikleşmiş olanları uyandırabilir. Çabuk olmaya çalışmak, birileri için bir şeyler yapmaya çalışmak gibi durumlar sağlık şikayetlerimizi de geriye atmamıza sebebiyet verebilir, aman dikkat. Belirtileri takip etmekte ve gereğini yapmakta yarar var. Neptün'ün Asc'ye yakınlığı nedeniyle, tutulma derecesinin dokunduğu haritalar kendilerini ilişkilerinde kurban rolüne sokabilirler, aldatabilir, aldanabilirler. Bazı kalleşliklere, vicdansızlıklara maruz kalınabilir. Evet duygularla ilgili konularda zorluk çekebiliriz ancak bunları sanat ya da şiir ya da e-mail! yoluyla çok daha rahat ifade edebiliriz.

Aslında Ay Tutulması hem çok kolay hem de çok zorlayıcı koşullar barındırıyor. Dönemsel bir etkiye sahip Jüpiter ve Pluto karesi direkt olarak Güneş / Ay ikilisine dokunuyor. Bu görünüm kişisel başarı için güçlü bir ruh halini, davranışı, yakın ilişkileri hızlıca ve yoğun olarak etkileyecektir. Ancak tabii dikkatli olunmalı; tutulma enerjileri bizleri çok kolayca açgözlülüğe, bencilliğe, acımasızlığa, diğerlerini kontrol altına alma eğilimine sokabilir. Tabii kartları doğru oynamak sayesinde de başarı ve kazanç şansı oldukça yüksek. Ay Tutulmaları, yoğun dolunaylar oldukları için dikkatimiz etki sürelerinde her türlü ilişkimize yönelir. Duygular ve içgüdüler tavan yapar. Yakın kişisel ilişkilerimizde objektif ve dengeli bakış açıları geliştirmek farz olur. 7 Ağustos tutulması, Şubat 2017 de başlayan bir tutulma evresinin sonu. 21 Ağustos Güneş Tutulması ile birlikte 31 Ocak 2018'e kadar da aktif kalacaktır. Her ne kadar Kova burcunda gerçekleşse de aslında Oğlak Takım Yıldızı bölgesinde oluşacak bu tutulma. Oğlak, bir Deniz Keçisi; insanlık üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahip. Hem geleneklerimizi, hem siyaset dünyasını, hem iklim değişimlerin,, din savaşlarını, adalet savaşlarını, siber saldırıları aktive edebilir. Özellikle önemli siyasetçiler arasında bazı düşmanlıklar gün yüzüne çıkabilir. Satürn haritanın tepe noktasında, adeta adaletin tokmağı gibi.. Tutulma derecesi, liderler üzerinde etkili bir derece. İktidara gelmek ya da devrilmek, suikast ya da düşürülmek gibi gibi durumlara neden olabiliyor. Oğlak  takım yıldızının hemen karşısına yerleşmiş Mars ise su ve deniz ile ilgili fırtınalara, doğal afetlere sebep olabilir.

Tutulmadan 4 gün önce Jüpiter ve Pluto karesi netleşiyor; sanki tutulmanın arka fonunu oluşturmuş oluyor. Başarı, güç, nüfuz hepsi mümkün; ancak ödenmesi gereken bedel söz konusu olur işin içinde Jüpiter ve Pluto varsa. Acımasız bir karar, açgözlülük ya da yolsuzluk kişileri kolay ele geçirebilir; evet belki daha fazla başarı ve kazanç sağlayabilir. Ama neyin pahasına? Karşılığında kesilecek faturayı ödeyebilecek miyiz? Kişisel hayatımız, sağlığımız, yakın ilişkilerimiz, ev hayatımız, ailemiz, partnerlerimiz.. bizlere acı verebilecek alanları oluşturuyorlar. Kişisel haritalar için Jüpiter başarı, servet, mutluluk şansı verebilir. İlişkilerde uyum, denge, hırsların yumuşatılması gibi etkileri vardır. Ahlak ve etik değerler önem kazanabilir. Bugünlerde başlayan ilişkiler oldukça şanslı denebilir. Karşılıklı sevgi, saygı hem eviliklere hem de iş ortaklıklarına destek verebilir. Pluto ise hayatlarımızda kararsız olduğumuz, kırmızı ışıktan kurtulup yeşil ışığa yönelmek için çözülmesi gereken sorunları anlatmakta. Yani bu tutulma bazı krizlere, tehditlere neden olabilecek dönüm noktalarına işaret ediyorç Yoğun bir basınç, bazı nevrotik, takıntılı davranışlara neden olabilir. Bir olay ya da kişi, kişisel gücümüz için tehdit oluşturabilir ve bizi tehlikeye sokabilir. Diğerlerini kontrol etmeye çalışıp, çatışmacı tepkiler vermek ise maalesef pek hayrımıza olmayacaktır. Her zaman uzlaşmacı olmaya dikkat edelim. Egomuzu bizden çok daha yüce olan güce güvenerek bir kenara bırakalım. Kendimizi geliştirmek için de bu bizler rutin bir egzersiz olsun.

Tutulma sürecinde oturmuş ilişkilerimizi bile sorgular hale gelebiliriz.. Uzayı, bilimi, entellektüel kesimi, dahileri anlatan bir burç Kova. Risk almayı bilmiyorsak, bu süreçte işimiz çok zor. Algılamakta bile zorlandığımız olaylarla kaşılaşacağımızdan, günlük yaşamda rutin işlerimizde zorlanmamız muhtemel. Peki ya adalet tekrar uyanabilir mi? Evet, önümüzdeki 6 aylik süreçte bu bağlamda bir şeyler başlangıçları oluşturacak. Baş rol ise teknolojinin ve sanal dünyanın, uzayın olacak. Yalan ya da ikiyüzlülük mü? Kesin kaybedecek. Neptün bir çoğumuzu yanılatabilir, aldatabilir dedik ya, kendimizi yakın çevremize feda etmek isteyebiliriz. Abartılar, sahtecilikler Pluto'nun orağından nasiplenecek. Kişisel becerilerimizi, yeteneklerimizi, birlik içinde, grup .çalışmalarında sergileyebileceğiz. Beraber çalıştığımız kişilerle problem mi yaşıyoruz; kendimizi net ifade etmeye özen gösterelim. Ben merkezci ise asla olmayalım. Çocuklarımızla ilişkilerimizde bazı üzeri kapatılmış sorunlar tekrar problem yaratabilir. Bekar olanlar yeni aşklara hazır olun, bebek sahibi olmak isteyenler ise sevinmeye.. Şubat ayından beri rahatsızlık hissettiğimiz ilişkiler daha gözümüze batacak gibi. Proje geliştirmek, hedef belirlemek, zamanı iyi kullanmak, sıradışı konularla ilgilenmek, başarı elde etmek, ilişkilerde uyum yakalamak mümkün. Gizli saklı kalmış bazı sırlar gün ışığına çıkabilir. Yeni ortaklıklar, evlilik, ilişkiler adına önemli süreçler; akıllıca değerlendirilmeli. Hakimler, savcılar, avukatlar, eğitimciler, akademisyenler, din adamları, liderler, yöneticiler ise etki alacak kişiler. Uzun mesafeli, yurt dışı bağlantılı işler, farklı kültürler ile ilgili yeni bağlantılar oluşturulabilir. Fiziksel aktiviteler, sağlıkla ilgili bazı yeni gelişmeler, kişisel bakım önem kazanabilir. İlaç alanında güzlenmiş önemli bir keşifin açıklanması olası. Bir uçak kazasına üzülebiliriz. Su ve hava ile ilgili doğal afetler ise maalesef üzücü tablolara neden olabilir. Genel olarak Ağustos 2017 Tutulmaları ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2017/07/tutulmalar-mevsimi-agustos-2017.html?spref=tw adresinde bulabilirsiniz..


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder