30 Temmuz 2017 Pazar

Tutulmalar Mevsimi (Ağustos 2017) - Astrolozi


Ağustos 2017.. 7 Ağustos'ta 15 derece Kova'da parçalı Ay Tutulması ve iki hafta sonra da 21 Ağustos'ta 28 derece Aslan burcunda tam Güneş Tutulması yaşayacağız. Tutulmalar Amerika kıtasının bir ucundan diğerine uzanan bölgeyi tarayacak. Neredeyse 100 yıldır ilk defa ABD'nin tamamı tutuşmalardan etki alacak. Astrolojik olarak 21 Ağustos tutulması Regulus sabit yıldızı ile aynı denklinasyonda gerçekleşecek; Regulus MÖ 3.000 yılından beri bilinen Perslerin kraliyet yıldızlarından biri ve "Aslan'ın Kalbi" olarak kayıt altına alınmıştır. Mars da tutulma esnasında bu yıldıza oldukça yakın konumda olacak; tarihin önemli astrologlarından biri olan Robson'a göre Mars ve Regulus beraber olduğunda "şöhret, ün, güçlü karakter, halk tarafından tanınırlık ve yüksek askeri komuta yeteneği" getirmekte. Bu güçlü anlamı bir de tutulma ile birleştirdiğimizde ortaya bir sürer güç çıkmakta.

Güneş Tutulması ABD Başkanı D. Trump'ın haritasındaki Asc derecesinin tam üzerine izdüşmekte. Günümüz astrologlarınca da Mars ve Regulus'un birleştiği haritalar için "komuta alan ve emir veren kişi, orduda çalışan ve görevlerinde yüksek hedef ve başarılar elde edebilecek kişiler" olarak yorum yapılmış. Trump'ın NY Askeri Akademisi'nden mezun olduğunu bilmekteyiz. Bu durum başkan tarafından start verebilecek yani başkanın neden olduğu bazı önemli olayları gösterebilir dolayısı ile. Bir başkanın ya da devlet yöneticisinin bu derece aktif olması sebebiyle, bu haritanın, yönetim süresince ülkenin haritası olarak da görebiliriz; yani bu süreçte ülke de aynı etkiler altında olacaktır. Tutulmanın güçlü etkisi sebebiyle bu süper gücü süper pozitif ya da tam tersi olarak tanımlayabiliriz.

Tutulmalar eski zamanlarda o gece gökyüzünün nasıl göründüğü ile değerlendirilirdi. Tutulmalar tarihte ülkelerin tamamı üzerindeki etkilerini anlamak için incelendi. Bireysel olarak etkileri ise yıllar sonra astrologlar kişisel burçları tanımlamaya başladığında kişilerin yaşamı üzerinde ne etki yapacağı yorumlanmaya başlandı. Sonuçta tutulmalar her birey üzerinde eşit etkilere sahip değildir, ancak dünya üzerindeki etkileri hiçbir şekilde yadsınamaz. Antik çağlarda tutulmalar her zaman kötü olarak yorumlandı, korkulurdu tutulmalardan. Ancak gökyüzü bulutluysa ve tutulma görülmediyse ülke ya da şehir bu zararlı etkilerden korunmuş olurdu. Tutulmaya şahit olmamak en güzel haberdi o zamanlar. Eski arşivlerde özellikle tehlikeli olarak kayıt altına alınmışlardır.

Kral Asurbanipal'a hizmet eden bir din adamı olan Rahip Nineveh şöyle bilgilendirmiş kralını;
"Bütün ülkelerin Kralı'na kulunuz Bel-u'dan.. Tanrılar, Bel, Nabu ve Samaş Majesteleri'ni kutsasın.
Eğer bir tutulma meydana gelirse, ancak başkette gözlemlenmiyorsa böyle bir tutulmanın gerçekleşmediği düşünülür. Başkent, Kranl'ın oturduğu şehir anlamına gelir. Her yerde bulutlar olduğundan, tutulmanın gerçekleşip gerçekleşmediğini bilemiyoruz. Adarru ve Nisannu aylarında yaşanan bir tutulmanın belirtileri hakkında herşeyi zatı alinize yazmıştım. Zaten gerçekleştirmiş olduğumuz apotropaic (kötülüğün def edilmesi) ayinlerini da yaptık, bize ne zarar verebilir? Majesteleri şehrinde yaşayan büyük tanrılar gökyüzünü örttü ve tutulmayı göstermediler. Bilmeniz gereken bu tutulma olayının, Majesteleri ve ülkesiyle hiçbir ilgisi yok. Bu durumda mutlu olmalısınız. (Astroloji Ansiklopedisi, Sandra Shulman, syf.27)



Günümüze dönersek dünya astrolojisi ile uğraşanlar öngörü yapabilmek için 3 yolu takip etmeliler;
1. Tutulmalar
2. Ingress haritalar
3. Jüpiter / Satürn kavuşumları
Tutulmalar tabii en önemli nokta; eğer ki bir ülkeyi ya da lideri bir kaç derece ile yakından ilgilendiriyorsa, önümüzdeki bir iki yıl önemli olaylar beklenmelidir. Ortalama her 19 yılda bir tekrarlanan benzer tutulmalar, eğer bir kişinin haritasında ön plana çıkmakta ise, kişinin yaşamında iki önemli ve bir ilginç olayı gösterecektir; evlilik, boşanma, doğum, ölüm vs. Bundan önce 28 derece Aslan tutulması, 28 Ağustos 1998'te yani 19 yıl önce yaşandı. Bu dönemde de ABD'de Başkan Bill Clinton'un Monica Lewinsky ile olan skandalı patlamıştı.

Evet her 19 yılda bir aynı derecelerde tutulmalar gerçekleşmekte ancak bu tutulmalar aynı Saros numaralarına denk gelmez. Tutulmalar kendi içlerinde saros serilerine ayrılmışlardır. 21 Ağustos'ta gerçekleşecek Güneş Tutulması 145 no.lu seriye ait; 77 adet tutulmanın da 22.cisi. Bu seri 4 Ocak 1639 yılında kısmi olarak Kuzey Yarımküre'de başladı; 17 Nisan 3009'da da Güney Yarımküre'de yine kısmi olarak son bulacak. Bu serinin ilki 1639'da vuku bulduğunda en önemli astrologlardan kabul edilen William Lilly hayattaymış ve öngörülerde bulunmuş. Özellikle Soru Astrolojisi ile ilgili öngörüleri şaşırtıcı şekilde isabetli ve doğruluğa sahiptir W. Lilly'nin. 145 nolu serinin ilk tutulması az önce belirttiğim gibi 4 Ocak 1639'da 13 derece Oğlak burcunda gerçekleşti. Bu tutulma Lilly'nin Ay'ı ile kavuşumdaydı, Ay'ı ise Jüpiter karesi ve Güneş ve Venüs'ten üçgen açı almaktaydı. Jüpiter onun 9. ve 10. evini yönetmekteydi; yani kariyer ve bilgelik ile ilgili alanlarını. Kendini zora soktuğu bazı öngörüleri olmuştu o tarihlerde. Ancak en belirgini muhtemelen 1666'da öngördüğü Büyük Londra Yangını olmuştu.

145 numaralı Saros serisi 1927'ye kadar tutulma üretmedi, Ancak o yıldan beri de önemli havacılık, iletişim, politik olaylar, soğuk savaş gibi bir çok konu hareket aldı. Bu numarada ilk tam tutulma 29 Haziran 1927'de gerçekleşti. Atlantk Okyanusu geçildi. 
Daha sonra 9 Temmuz 1945'te tekrarladı; bu tarih Anerika'nın atom bombasını patlatmasından 1 hafta önceydi; dünya nükleer bir savaş içine girmiş oldu. ABD ve İngiltere nükleer araştırmalarını, 2. Dünya Savaşı müttefikleri Rusya ile paylaşmayı reddedince Doğu ile Batı arasında Soğuk Savaş başladı. 
Sonra 1963; bir jet pilotu Joe Walker uçağı ile uzaya çıktı, tutulmadan 1 hafta önceydi. 1 hafta sonra NASA Syncnom 2'yi yani ilk uydu ve uydu televizyonlarının öncüsünü tanıttı.
Ardından 31 Temmuz 1981; büyük bir televizyon olayı, Diana ve Charles düğünü. 700 milyon kişinin seyrettiği düğün, tutulmaya eşlik eden Neptün nedeniyle maalesef daha sonra peri masalı özelliğini kaybetti. 
145 numaralı bu seri büyük haberlere neden oldu. Son olarak 11 Ağustos 1999'da göründü. Nostradamus'un kehanetlerinde yer alan olaylaraı beraberinde getirdi.
"1999 ve yedi ayda,
Gökyüzünden Terör Kralı gelir. Angolmun Kralı'nı (Moğollar) hayata döndürmek için,
Mars'ın ardından servetiyle hüküm sürmeden önce.."

Tutulmaların güçlü etkileri gerçekleştiği tarihlerden ziyade, daha sonra başka gezegenler tarafından tutulma derecesinin aktive olmasında görülür. Kısacası astrologların bu dereceyi bir kenara not edip, bireyler ya da dünya için bu dereceye gelen transitleri yorumlamaları gerekir, bu şekilde önemli gelişmelerin zamanlaması öngörülebilir. Dış yani ağır gezegenlerin tutulmalara yakın tarihlerde duraksamaları, birçok insanı ya da ülkeleri etkileyebilecek depremleri, yangınları, doğal afetleri ifade edebilr. 3 Ağustos'ta 28 derece Koç burcunda geri harekete başlayacak ve bu derece Güneş Tutulmasına partil bir üçgen açı yapmakta. Dolayısı ile Uranüs bu derecede geri hareketine başlamadan ya da kesin o tarihte dünyada çok önemli haberlerin ortaya çıkabileceği önemli olaylara tanık olabiliriz. Tutılmanın ardından Satürn retrosu 25 Ağustos'ta son bulacak ve gezegen 21 derece Yay'da duraksayacak; aynı şekilde 7 derece orb ile Satürn de Tutulma derecesine üçgen açı yapmakta; bu tarihlerde de önemli gelişmeler yaşanabilir.

Time Magazine'de çıkan bir yazıya göre Güneş ve Ay'ın tutulmalar sırasında oluşturduğu çekim gücü nedeniyle dünyamızın yerkabuğu 1.5 inç / 40 mm yükselebileceği ve bunun etkisinin oldukça kuvvetli hissedileceği belirtilmiş; özellikle tutulmaların izlendiği bölgelerde.

2 önemli gezegenin durağan pozisyonları, 2 tutulma.. Ağustos epey stres içeriyor kısacası. Dinlenmeye, biraz kendimize vakit ayırmaya, biraz daha manevi konularla ilgilenmeye vakit ayırmanızı öneririm. Bu bizlere Ağustos'un güçlü etkileri ile basetmekte yardımcı olabilir.. Bu önemli enerjileri daha ruhsal boyutta kullanmaya çalışmak çok daha doğru olacaktır.


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder