9 Nisan 2018 Pazartesi

Koç Yeniayı (16 Nisan 2018) - Astrolozi


16 Nisan'da saat 04:57'de Koç burcunun 26. derecesinde bir Yeniay doğacak; ateş grubunun yoğunluğu ve hava elementinin eksikliği nedeniyle mantık kullanmakta zorlanabileceğimiz, duygusal tepkilerin bizleri ele geçirebileceği bir süreç var önümüzde. Şarteyn Durağında gerçekleşecek bu durum için eskş kayıtlarda olumsuzluklar not düşülmüş ve bu dönemde önemli başlangıçların yapılmaması tavsiye edilmiş. Bu bölgede etkili olabilecek kötücül enerjilerin, karmaşalara, yangınlara yaralanmalara ve kazalara neden olabileceği söylenmiş. Yeniaylar başlangıç etkisi taşıyan süreçleri temsil eder ancak Güneş'in bilge ışığını yansıtamayan Ay kendini göstermekte yetersiz kalır. Dolayısı ile içgüdüler sahne alır; bu dönemde verilen kararlar ya da bir girişim, çocukça bir hevesten de kaynaklanıyorsa eğer sonuç hüsran olabilir. O yüzden bedenimizin gelişmeler karşısında verdiği tepkilere dikkat kesilelim. Cesaretimizi ve kararlılığımızı iyi dengelemek, tutkumuzun güvenilirliği konusunda bizlere yardımcı olacaktır. Aksi halde heves geçince atılımlar da sonuçsuz kalabilir. Güneş'in (hakikatın ışığı) rehberliği, onu Dünya'ya yansıtacak Ay görünmez olduğundan, Yeniay zamanlarında eksiktir. Bu at gözlükleri ile dolaşmamıza da neden olabilir.  Ay'ın Yeniay dönemlerinde yeryüzüne uzaklığından dolayı ayrıca hayalgücü, maddi sınırlardan yoksun kalır; işte bu da başlangıç enerjisini koşul her ne olursa olsun körükler. Yeniaylarda ekilen tohumlar çabuk büyür; o yüzden de ne dilediğimize çok ama çok dikkat edelim. Güneş'in kör edebilecek ışığı, yeni bir bakış açısı oluşturmak için olanak tanımayabilir. Aklımızı, canladıran egomuzu besleyen bir düşünce, bir bakarız ki tüm dünyamızı değiştirmiş; aynı bir heves misali.

Sabit Yıldızlara, Yeniayın ruhunu anlayabilmek için bakmak şarttır;

Asc / Achernar: Kamu işlerinde ani başarı, dini fayda, duygusal takıntılar, karşı cinse kendini kurban etme arzusu, mazoşist duygular Merkür varsa, matematik ve muhasebe yeteneği, spritüel tecrübeler, uzun yolculuklar, felsefi zihin, felsefeci ya da hukukçu, avukat, üstbilince açıklık, yangın sel gibi doğal afetler, kişisel açıdan pek çok risk alan ve bu yüzden bir zorluktan diğerine geçmeye meyilli olan kişi, yaşamda iniş ve çıkışlar, ani ve trajik sonlanmalar.

Yeniay / Kurdah: kişinin yaşamında anne ya da baba çok önem teşkil eder, sorumluluk bilinci, yaşamda inişler yaşamak, güçlü ve saygı duyulan bir erkek figürü, ancak kendini çaresiz hissedebilir, kanı deli akan, kadın haritasında ise babayı temsil edebilir, aile üyelerinde kayıp, kızına yardım edemeyen baba, en yakın aile üyeleri ile ilişkilerde sorun verebilir, jüpiter ile bu kişi profesör olabilir, kişi de bu pozisyona zamanı gelince erişebilir. Mitolojide Kral Cepheus'un (Cepheus tk yıldızı) boynunda bulunan bu yıldız, dramatik olaylara neden olabiliyor. Manilius bu yıldızı anlatırken; "otoriteyi ve akıl almaz bir aktörü ifade edebilir, Yerlilerin, halkaların yargıçlarını temsil edebiliyor. Bazen acımasız ve şiddetli davalara maruz kalmayı, insan ilişkilerinde ise suçlara ve felaketlere yol açabiliyor." demiş.

Yeniay / Al Pherg: spiritüellik, bilinmeyene yolculuk, tecrübelerini anlatan, batma, suya gömülme ya da yok olma. diğerlerine tecrübelerini öğreten. Balık takım yıldızına ait bir yıldız. Robson'a göre, hazırlıklı olmaya, kararlılığa ve nihai bhaşarıya fırsat veriyor. Tıbbi Astroloji'de Al Pherg epifiz bezini yönetmekte. Morse, kendimiz, köklerimiz ve yaratıcımızla ilgili ortaya çıkabilecek sırlara, gizli bilgilere işaret ettiğini söylemiş; yani bir nevi yaradılışın sırları ile ilgili gizlenen bilgiler gibi.

Yeniay yön. Mars / Vega: Zenginlik ve itibarı temsil eder. karizmatik, sihirli görünüm, sanat yeteneği muhteşem bir konuşmacı, müzik, diktatörlük ve yönetim kabiliyeti, politik şans geçici şöhret pratiklik bel fıtığı romatizmal rahatsızlıklar, çift taraflı anlaşmalar, cömertlik, çoban yıldızı

Yeniay yön. Mars / Al Baldah: Bazen boşanmaları, yol ayrımlarını anlatabiliyor, aldatmalar. Bir işin başı ile ilgili problemler, tecavüz gibi sorunlar, kazalar.

26 derece Koç burcu sideral olarak Balık takımyıldızına denk gelir (17 derece Balık - 2 derece Boğa). Bu alan malum Neptün yönetimindedir; spiritüellik, empati, idealizm ve hayalgücünden söz edilebilir. Bunun yanında olumsuz olarak da yanılmalar, aldanmalar, aldatmalar, zayıflıklar, kafa karışıklıkları, endişeler ve belirsizliklerden söz edilmeli. Film endüstrisi, gazlar, sis, anesteziler, hipnoz, uyuşturucular, alkol, sigara, değişen bilinç durumları, zehirler ve zehirlenmeler, sosyalizm, komunizm ve refah durumu ile yakından ilgilidir. Ülkeler Astrolojisinde ise denizler, sular, sisli havalar, yağışlar ve özellikle kralın kaderini, çok sayıda insanın kaderini etkileyebilecek kitlesel olayları anlatabilir. 3. dekan Koç burcunda Ay oldukça rahatsızdır ve kendini savunmasız hisseder. Venüs / Jüpiter yönetimindeki bu dekan denizcilikle ilgili sabit yıldızların etkisinde olduğundan yağışlı hava verecektir. 



Eris asteroidi ve Uranüs orta noktasına yerleşmiş ve her ikisiyle, aynı zamanda Vulcan ile de kavuşumda, Pluto kareli bir Yeniay süreci var önümüzde.  Önemli değişimlerin habercisi görünümler bunlar; yönetici Mars ise Satürn ve Pluto tarafından kuşatma altında. Güneş, Mars (yüksek deklinasyonda), Satürn, Venüs, Neptün hepsi kuvvetli ve söz sahibi oldukları buçlarda. Yeniay'dan yaklaşık 16 saat önce geri hareketini bitirmiş ancak gerçek hızına ulaşamamış bir Merkür. Eris asteroidi ve Uranüs orta noktasına yerleşmiş ve her ikisiyle, aynı zamanda Vulcan ile de kavuşumda, Pluto kareli bir Yeniay süreci var önümüzde.  Önemli değişimlerin habercisi görünümler bunlar; yönetici Mars ise Satürn ve Pluto tarafından kuşatma altında. Güneş, Mars (yüksek deklinasyonda), Satürn, Venüs, Neptün hepsi kuvvetli ve söz sahibi oldukları buçlarda. Yeniay'dan yaklaşık 16 saat önce geri hareketini bitirmiş ancak gerçek hızına ulaşamamış bir Merkür. Önemli bir başlangıç, ses getirici bir dönüşüm mü arzu ediyorsunuz? Klotho / Persephone ve Circe desteği ile birlikte "tükkan sizin".. Eğer duygularınızı doğru kanalize edebilirseniz, zorlu yıldız etkilerine rağmen bazı başarılara fırsat tanıyabilir bu süreç. Karanlık enerjiler, hayalgücünün de artması ile iyi hissedilir olabilir. O yüzden tutkularınızı, ihtiraslarınızı açığa vururken gerçekten yaratıcılığınızı aktive etmeyi hedef edinin. Çünkü Yeniay'ın dokunduğu haritalar ile sürekli değişen ruh halleri nedeniyle maceradan maceraya koşan isabetsiz öngörüler yapan ve belki de hevesleri kursaklarında kalan kişilere rastlayacağız. Bu Yeniay biraz çılgın ve geleneksel olana karşı isyancı. Ani gelişmeler karşısında yaşayacağımız şoklar, birden artacak agresyon rahatsız ve huzursuz edici etkilere sahip. Kalkıştığımız işlerde "tek" ve "en" olmayı isteyeceğiz. Elektriği bol ve kaotik bir 15 günlük süre var önümüzde. Hem Ay hem Uranüs değişken enerjiyi temsil ettiklerinden yaşamlarımız ya da sahne diyelim, bir anda değişebilir. Uranüs, değişimden yana olmasak da, zorla değiştirir, yani devrimcidir; kontrolü ele geçirmek için oldukça cesur hatta bazı durumlarda kışkırtıcı olmak zorunda kalabiliriz. Bu süreçte öfkeyi bastırmak pek işe yaramaz; zira bu daha sonra daha kuvvetli bir fırtınaya sebebiyet verebilir. Kartların masaya konması ve açığa çıkması gerekmekte. İtirafların, bazı gizliliklerin, sırların ortaya dökülmesi muhtemel.

Uranüs, bu Yeniay ile birlikte, 7 yıldır sürdürdüğü Koç transitindeki son Güneş ile kavuşumunu yaşayacak. Astrolojide ilkler ve sonlar yüksek enerjiler içerir. Hiç beklenmedik gövde gösterilerine neden olabilir. Hızına ulaşamamış Merkür de iletişimde olağan dışılıklar oluşturabilir. Bazı liderlerin hırslarına yenilmelerine şahit olabiliriz. Gayrimenkul, emlak, tarım, teknoloji, internet, sosyal medya, kara / hava / yeraltı ulaşımı, borsa ve para piyasaları gündem başlıklarını oluşturabileceği gibi elektrikli her türlü sistemde kaoslar, kargaşalar ve tabii toplu taşıma aksaklıkları hatta maalesef kazalar söz konusu olabilir. Üretim önem kazanacak bu süreçte. Nisan ayı çok ilginç ve şaşırtıcı bir Ay olarak anılacak. Eski suyla artık değirmenlerin dönmeyeceğini o yüzden de yalanla, dolanla bir yere gelinemeyeceğini anlamak yolunda bir sürecin başladığını haber vermekte bu ay. Bazı sabit yıldızların anlamlarından yola çıkarak bu ay içinde gerçekleşecek Hakan Atilla davasının oldukça fazla ses getireceğini söyleyebiliriz. Bunların dışında ayrıştırıcı, bölücü tutumlarla karşılaşabiliriz. Yeni uygulamalar, normal rutin yaşamın başka bir yöne rota kırması huzursuzluk ve sinirsel gerginlik yaratabilir. Bu 15 günlük süreçte durağan bir enerjiden ziyade aktif olmaya ve hiçbir şeyi sıradanlıkla ele almamaya özen gösterelim. Kapıya dayan değişimlere direnmek, işleri daha da zor duruma sokabilir. Uranüs, yüksek ve farkındalık dolu bir bilinç ile alt edilebilir; bu dönemde psişik algılarımız da tavan yapacak. Getireceği yenilikler açık fikirlilik ve ileri görüşlülük talep eder. Venüs ve Jüpiter açıları evet çok hoş ve destekleyici görünüyor ama motivasyon eksikliğine ve tembelliğe yol açabilir. Tatil dönemindeyseniz sorun yok; sıradışı kişilerle tanışabilir, sıradışı bir tatil yaşayabilirsiniz. Ancak değilseniz, biraz daha iş üstlenmeli, işin derinine inmeli ye son derece yaratıcı olmalısınız. Manevi motivasyonu yüksek tutmalı, ve yoğunluk içeren eril ve cinsel enerjinin yaratacağı durumlar karşısında inisiyatif kullanmalıyız. Fitneciliğe, ayrımcılığa, manipülasyonlara karşı durmalı ve Birlik bilincinden ayrılmamalıyız. Bir olmanın ve omuz omuza durmanın önemini bu süreçte göreceğiz.

Biraz da Eris asteroidinden bahsederek yazımı bitirmek istiyorum; zira yukarıda yazdığım gibi Yeniay Eris ve Uranüs orta noktası ile kavuşumda. Biraz internette araştırma yapınca özellikle Eris ve Uranüs kavuşum zamanlarına kadınların aile içinde bir borcu ya da krediyi kapatmak için eşleri ile birlikte işin altına elini sokmalarına ve eşleri ile eşit haklara sahip olabilecek durumlara işaret etmiş. Demek ki herkesin beraberlik içinde olması gereken bir zamanı ifade ediyor. Ancak böyle zamanlarda ailelerin bu eşitlik tutkusu ya da arzusu nedeniyle çocukları ile daha az ilgilenmeleri söz konusu olmuş. Yani görevi paylaşmaktan çok, aynı görevi üstlenmek gibi. Batı ülkelerinde bu etkiler söz konusu iken doğum oranları düşmüş. Eris, Lilith'in dış gezegen versiyonu gibi algılanmalı. Lilith herkesin bildiği gibi "bebek katili" olarak anılır mitolojik hikayesinden ötürü. Bu Yeniay'ın da bu yüzden Dünya üzerinde neo-feminizm hareketlerine zemin yaratabileceğini düşünüyorum. Unutmayalım ki Eris "ötekileştirme" ile ilgilidir. Hele ki Ay ilişkilerdeki dengeyi temsil eden Terazi burcunun tam karşısında iken ve Eris ile Uranüs orta noktasına yerleşmişken; gerisini siz düşünün. Mars, Satürn ve Pluto ile kendi geleceğimize yatırım yapmak isteyeceğiz; belki bir çoğumuz yatırımlara ve para konularına odaklanacak. Borçlarımıza ve sorumluluklarımıza artık daha gerçekçi yaklaşmamız gerekecek. Son 7 yıldır kafa karışıklığı ya da değişime direnç içinde yaşıyorsanız, bu sonlanacak. Bu arada hiç beklenmedik şekilde eski bazı ilişkiler gündeme gelebilir; hani yolda yürürken, kahve alırken bir omuz çarpar gibisinden. İletişim odaklı bir Yeniay etkisindeyiz ve ilişkilerdeki gizlilikler aydınlanacak. Kadın yürüyüşleri, özgürlükçü halk hareketleri, kadınların örganize edebilecekleri bazı propagandalar görülebilir. Yeni yasalara, yaptırımlara tepki olarak halk hareketleri oluşabilir. Bu süreçte bazı faili meçhul suçlar tekrar masaya yatırılabilir. Hakkımızı savunalım derken, birlik bilincine ve diğer tüm insanlık haklarına bağlı kalmaya çok ama çok dikkat edelim. Karşımızdakilere karşı "ben" diye ortaya çıkıp sonradan o "ben" haklarından da olmak var işin içinde.. Hızlı hareket etmeli, hızlı düşünmeli, gerektiğinde mutlaka inisiyatif alınmalı ve etik kurallardan ayrılmamalı.. Hava, yeraltı ve kara ulaşımı sırasında çok çok dikkatli olmakta yarar var. Bu kişisel tavsiyelerin yanı sıra, Dünya için önemli kargaşaların hatta savaşların başlangıcı gibi tarif edilebilir bu dönem. Yok o parti yok bu parti, yok o böyle çaldı o yedi bu yemedi ifadelerinden çok OMUZ OMUZA verilmesi gereken bir sürece giriyoruz. Bu öyle veya böyle ister sosyal deyin ister ekonomik, hepimizin evinde hissedilecek bir durum olacaktır. O yüzden de kafamızı dar pencerelerimizden çıkarıp, nereye doğru gittiğimizin farkında olmalıyız..



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder