22 Nisan 2018 Pazar

Pluto Geri Hareketi (21 Nisan 2018 - 1 Ekim 2018) - Astrolozi



Pluto'nun Güneş sistemindeki yeri, işe yaramayan kuyruklu yıldızların dışarı  çekilebildiği bir bölgedir. Kendine ait bir emilim ve çekim gücü vardır; burası Yin ve Yang arasıdır, karanlık ve aydınlık.. Güneş ışınlarının erişebildiği yer Yang, Pluto'nun bulunduğu yer ise Yin, yani dış uzay arası, kısacası karanlık.. Ama Pluto eril bir enerji ihtiva eder, yani Yang.. İşte Pluto, o karanlığın içindeki aydınlıktır; bilgi verici ve bütünü oluşturucu.. Doğum ve ölüm arasındaki sınır.. Küllerinden yeniden doğan Simurg misali ölür yeniden doğar ve bir döngü, bir bütün oluştururuz..

Pluto Oğlak burcunda, eski yapıların dönüşerek yeni bir forma dönüşmesini sağlar. 21 Nisan'dan 1 Ekim'e kadar süren geri hareketinde, eskiden gelen ve tamamlanmamış işlerle uğraşmaya koyulabiliriz.. Eski ve artık bizim işimize yaramayan ama bir türlü de kafamızdan, hayatımızdan çıkaramadığımız, belki de bilinçaltına gömdüğümüz ya da öyle sandığımız olaylar karşımıza çıkabilir. Bu işleri tamamlamak adına gerçeklerle yüzleşmek ve onları kabul etmek gerekebilir. Çünkü ancak kabulden sonra çözüme ulaşabiliriz. Bu bizi rahatlatan ve sırtımızda adeta bir yük gibi taşıdığımız ancak fark edemediğimiz şeyler olabilir pek tabii..

2012 Haziran ayından peri bu yaramaz cüce gezegen Uranüs ile güçlerinin doruğuna çıktı ve hepimizin hayatlarında olmadık değişimler yarattı. Rol aldıkları alanlar herkes için önemli alanlardı. Hızlı gelişmelere şahit olduk; hatta sindirilmesi, pekiştirilmesi gereken gelişmeler. Bu geri hareket dönemi bu gelişmeler adına harika bir fırsat. Değişimlerimiz üzerinde sağlamlaştırma çalışmaları, duygusal olarak da maddesel dönüşümlere ayak uydurma uğraşmaları adına uygun. Hatta senkronizasyon süreci de denilebilir.

Bu dönemde dikkatimiz içimize yöneleceği gibi kişiliğimizde, beğenmediğimiz ama düzeltmeye de pek yanaşmadığımız bu hoş olmayan yanlarımızla karşılaşabiliriz. Pluto yoğun ve derin duyguları temsil eder; bu duyguları çıkarıp atmak bizi zorlayabilir. Ancak arınmak bizi özgürleştirebilir. Pluto normal hareketine geçinceye kadar ruhun ne kadar arındığını test eden olaylarla karşılaşabiliriz. Gerek doğum haritamızdaki yeri, gerekse transit yaptığı evdeki olayların üzerini örtmemiz ya da kapatmamıza neden olabilir. Aynı şekilde içsel olan değişim gücümüzü, dönüşümler adına aktif hale de getirebilmek ve kendimizi daha güçlü ifade edebilmek adına bir nevi hazırlık dönemi diyebiliriz..

Geri hareketi ile beraber, derin ve çok önemli değişimlerin ağır bastığı temalar daha da ağır basabilir. Saklı olan su yüzüne çıkarılmaya çalışacaktır. Kendimizdeki yanlışlar ile tekrar yüzleşebiliriz. Bir kez daha ve bir kez daha kendimize nerede yanlışlar yaptığımızı, nerede geride kaldığımızı sormak zorunda kalabiliriz.. Bir nevi doğum sancısı gibi de denilebilir; içsel bir hazırlık. Bu dönemi farkındalıklarla pekiştirmek, onarılması gereken yerde belki parça değişimleri, retro bittikten itibaren kaldığımız yerden yepyeni bir enerji ile yolumuza devam edebilmemize ve bir sonra ki retro zamanına kadar değişim için yeni fırsatlara açık olabilmemize neden olur. Yarım ve başarısız kalmış çabalar, değişimin gerçekleştiği oranca geleceğe taşınabilir, bu da aksaklık yaratabilir. Pluto bir burçta çok uzun zaman kaldığı için etkileri kritik düzeyde başlasa bile gelişim, dönüşüm ve değişim uzun zamanda gerçekleşecek demektir. Pluto Oğlak burcunda eski yapıların dönüşerek yeni bir forma dönüşmesini sağlar. Kitlesel olaylarda etkileri daha çok hissedilecektir; yönetimler, yapılanmalar hepsi Pluto'nun ilgi alanında bu aralar.




Pluto'nun haritalardaki durumu, değişimi, yeniden doğumu ve gençleşme gibi konuları ele alır. Haritadaki ev yerleşimi ise hangi acılardan ders almamız gerektiğini belirler. Pluto ileri harekette iken değişimler kaçınılmazdır. Sonlara ve  yeni başlangıçlara hazır olmamız gerekir. Ancak bu güçlü ve sert hatlı değişimler için hazırlanma, içsel tamamlanma şarttır. Rota değişimleri, sil baştan yeni tecrübeler, dışsal zorlayıcı ama güçlendirici gelişmeler yaşayabilmek için önce bizlerin ringin köşesinde motive olmamız gerekebilir. Pluto, vücutta hayat ve ölüm sürecinin başladığı organları ve psikolojik durumumuzu etkiler. Çok yüksek potansiyelli bir enerjiyi ifade eder. Kişideki değişimin, gizli ve çok yavaş bir biçimde olması için gereken tedbirleri de yaratabilir. Bu enerji açığa çıktığı zaman artık yapacak bir şey yoktur. İşte enerjinin açığa çıkmadan önce, bizlerin kendimizi biraz dinlendirmesi, durumları hazmetmemiz bu noktada önem kazanır.

Bu dönemde dikkatimiz içimize yöneliyor.  Kişiliğimizde, beğenmediğimiz ama düzeltmeye de pek yanaşmadığımız bu hoş olmayan yanlarımızla dürüstçe karşılaşmaya çağırıyor bizi Pluto. Artık bunlarla yüzleş ve değiştirebildiklerini değiştir ve yoluna daha güçlenmiş bir ruh olarak devam et diyor. Pluto yoğun duyguları simgeleyen bir gezegen olduğu için içimizdeki derinliklerde bulunan olumsuz duyguları çkarıp arıtmamız bizi biraz zorlayabilir. Ancak sonuçta arınmanın ve şifa bulmanın temiz ve yükseltici enerjisiyle karşılaşacağız. Ve kendimizi bir kuş kadar özgür hissedeceğiz. Pluto ileri gitmeye başladığında ruhun ne kadar arındığını test eden olaylarla karşılaşabiliriz.


Rüyalarımızda geçmişe ait olayları, kişileri, çocukluğumuzu hatırlatan sembolleri görmemiz mümkün. Ya da eskiye ait şeyleri hatırlatacak herhengi bir sembolle günlük yaşamımızda karşılaşabiliriz. Tüm bunlar belki de çözümlenmemiş ancak artık temizlenmeye ihtiyaç duyulan konuların bizim dikkatimizi çekme yöntemleri olabilir. Bunlarla dürüstçe ilgilenmek ilerde işimize yarayacak.. Dürüstçe olmalı çünkü Pluto çok az söz edilse de dürüst, belki de can acıtıcı şekilde dürüst bir gezegendir..Gerek doğum haritasındaki natal yeri, gerekse transit yaptığı evdeki olayların üzerini örtmeniz ya da kapatmanız mümkün değildir.. Kapalı kaldığı yerde varlığını sürdürmeye devam eder ve eninde sonunda kendini gösterir. 


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder