16 Mart 2019 Cumartesi

Terazi Dolunayı (21 Mart 2019) - Astrolozi


21 Mart 2019 saat 04:43'te Ay ve Güneş karşıtlığı netleşiyor; 0 derece Terazi burcunda gerçekleşecek Dolunay ile 20 Mart 2019 saat 23:58'te netleşecek ekinoks enerjilerini birleştiriyorlar. Astrolojik açıdan Güneş'in Koç burcuna ilk girişi çok önem arz eder ve özellikle Dünya Astrolojisi ve ülkeler açısından öngörü sistemlerinin ilk sırasında denebilir. Dolunay Merkür günü Merkür saati ve gecenin 10. saat diliminde oluşacak; Ay ise bu anda km/h olarak hızlı pozisyonda yani etkisi güçlü. Haberleşme, iletişim, hizmet sektörleri, bilgi alışverişleri, skandallar, dedikodular gündeme oturacak diyebiliriz. Antiscia derecelerine göz attığımızda, Ay 29 Balık, Satürn 10 Yay, Uranüs 29 Aslan gibi dikkat çekici etkiler var. Dünya açısından güneydoğu bölgelerinin karışması, ABD menşeli haberler bizleri gerecek hatta huzursuzluk yaratacak görünmekte. Vedik açısından Uttara Phalguni'nin 3. padasında oluşacak Dolunay özellikle sosyal medya, haber kanalları, hizmet sektörü, mühendislik ve hesap içeren meslekler açısından önemli denebilir. resmi sözleşmeleri, resmi işleri ifade ettiği gibi verilen sözlerin sorumluluklarını önemli hale getirmekte. Özellikle iş ve mesleki konularda yaratıcılık çok işimize yarayabilir. Onur ve gurur söz konusu iken liderlik özelliklerimizi de işe ekleyebiliriz. Mars karesi ile evet gergin enerjiler ve agresyon söz konusu ancak yardımcı etkiler de bir çoğumuz için var görünüyor. İstanbul'a göre çıkartılan haritada Asc ise Uttara Ashadha nakşatrasında; sosyal kurumları, devletle ilgili işleri, bilim adamlarını ifade ettiği gibi korkusuzluk ve zeki enerjiler veriyor. Belirsiz durumların karanlıktan kurtulmasını anlattığı gibi gizliliklerin ışığa kavuşması söz konusu. Netsizlik içeren her konu bizleri bu süreçte rahatsız edebilir. Tüm bunların yanında önemli kariyer manevraları bir çoğumuz başarı vaadedebilir. Bazı yayın organlarının gizlice el değiştirmesine tanık olabiliriz; zeki manevralar herkesi şaşırtabilir. Yaşamlarımızla ilgili yapmak istediğimiz değişimleri bu etkiler altında pek tolere edemeyeceğiz, fark edeceğiz. Evet kaygıları arttıran durumlar tabii ki olacak hele ki başrollerden biri Uranüs ise. Ama bizler dağılan enerjilere toparlamaya, düzenlemeye odaklanırsak, pek sorun çıkmayabilir. Sosyal medya haberleri, bazı gelişmeler, yerel seçim haberlerini sollayacak gibi. Para piyasaları özellikle yurtdışı bağlantılı huzursuzluklarla birlikte sorun yaşatabilir. Bir çok siyasi partinin içsel değişimlere gidebileceğini söyleyebiliriz hatta ayrışmalar ve belki yeni partiler türeyebilir. Sanatçılar bu süreçte gündemde olacak görünmekte; geçmiş bazı nahoş haberlerin tekrar manşetlere taşınması özellikle etkili Merkür retrosu ve Neptün kavuşumu ile söz konusu.


1. Bölüm / Teknik Bilgiler;
Dolunay'ın netleşeceği bölge gökyüzünde artık takım yıldız olarak tanınmayan eski bir takım yıldızda; Argo Navis'te / Gemi tk yıldızı. Güney yarım kürede gemi olarak anılan bu alan ilkbahar zamanlarında görünür oluyor ve Samanyolu ırmağı boyunca süzülerek batıya doğru yelken açıyor. Ekinoksların presesyonu nedeniyle iyice güneye kaydı ve bu tk yıldızına ait yıldızların çok azı bugün Akdeniz enlemlerinden görülebiliyor. En parlak yıldızı Conapus; bu yıldız ise Güney Yarım Küre'de ekvatorun güneyinde izlenebiliyor. Eski astronomlar bu takım yıldıza Osiris'in teknesi adını takmışlar. 

Dolunay, 29 Başak'ta izlenen Markeb yıldızı ile yakın; tabii Güneş de olumsuz etkilerle ünlenmiş Scheat ile aynı denklinasyonda. Markeb, güçlü bir yıldız değil ve Argo'da geminin yelkenlerinde konumlanmış. Mitolojik hikayelerine göre perdeyi kaldırmak, perdenin ardında gizlenmek, toplumun geri kalanından ayrılmak anlamına gelebiliyor. İsis'in perdesini kaldırmak, geminin yelkenini açmak, bazı yerlerde ise büyük bir sırrı ortaya çıkarmak ile ilişkilendirilmiş. Hava ve deniz seyahatlerini, haberleşmeyi, kazaları, insan kaçakçılığını, mülteci problemlerini ve güvenlikle ilgili endişeleri ifade edebilir. Argo, dindarlık, geniş / engin bilgi eğitim, seyahatler anlamlarını içermekte. Scheat ise gökyüzünde uçan atların Pegasus'un ayağında; cinnete, intiharlara, boğulmaya yol açabiliyor. Tabii olumlu yanında sanatçılık ve büyük yaratıcılık bahşediyor. Bu yıldız talihsizliklere yol açabileceği gibi bazı belirgin yapılandırmaları da içerir. Mart 2019 Dolunayı bu anlamda kötücül etkiler barındırmakta; halk isyanları, gemi / uçak / maden kazaları, belki intiharlar ve intihar saldırıları gibi durumlar oluşabilir. Öte yandan Scheat'ın etkileri arasında kör bir inanç vermesi de var. Yeni Zelanda'daki cami saldırılarında etkisi olduğunu görüyoruz; devamı gelebilir. Eğer bu etkiyi doğru yönlendirebilirseniz zihinsel yaratıcılığınızı da olumlu kullanabilirsiniz. Adım atmadan önce önünüze bakmayı unutmayın; çok önem arz edecek. Diğer yandan Scheat insan bir saflık verir; bazen bir avantaj gibi kullanılabilir ve izlenen yolun tehlikeler barındırdığının kişi farkında bile olmaz ya da tamamen hareketsiz kalabilir. Sanki cahil cesareti gibi olabiliyor Scheat. 2045'e kadar Balık burcunda seyredileceğinden teknolojinin gelişimi ve zihinleri internet ile eşleştirmenin ifadesi olarak anlam yükleyebiliriz; bilgisayarlar zihinlerin yerini alıyor. İnternet çok daha fazla kullanılacak ve hayatları şeffaflaştıracak hatta Scheat'ın sınır bilmezliği bu alana da yansıyacak görünüyor. Scheat için sınır gökyüzüdür diyebiliriz.

Terazi burcunun 1. dekanı adaleti, gerçek ve olumlu muhakeme gücünü, zor durumda olanlar için olumlu fırsatları anlatabiliyor; eğer haksızlığa uğradınızsa, bu bölge size yardımcı olabilir. Ay burada dekan yöneticiliğine sahip ve Merkür de gece 3'lü yöneticisi Satürn ise Mısır yöneticiliğe sahip. Hepsine birden göz atında Merkür geri hareketi, Neptün kavuşumu ile birlikte endişe, güvensizlik, korku verebilecek etkileri anlattıklarını düşündüm. Ay'ın buradaki rahat duruşu dengelenme açısından yardımcı olacaktır; uyum gösterme, dengeyi oluşturma (Terazi arketipi). Çok fazla merak, bilgi arayışı söz konusu ise birdenbire bazen de savunma içeren bir enerjiye dönüşebilir; sonuçta öncü yani hızlı bir etki. Bir şekilde aniden gölge yanlarla yüzleşme yaşanabilir. Ay burada etrafını yatıştırıcı, uyumlu bir frekansta da hareket edecektir. Hata, çok saf ya da kötü niyetli bir cahil gibi hareket etmekten kaynaklanabilir; oynamamak, açık ve dürüst olmak burada önem kazanıyor. Herkes adil olmayabilir. Austin Coppock ve İbn-İ Ezra, 1. dekan Terazi için diğer 2 dekana nazaran çok daha güçlüdür demişler. Daha sağduyulu bir dekan; savaşçıdan ziyade daha mistik, barışçıl, diplomatik bir ışık saçmakta. Merhamet ve sezgiler güçlü çalışabilir; gelişmeler ya da içinde bulunulan durumlar çok karmaşık da olsa içeride bir sükunet ve huzur hissi barındırmakta. Yani bu dekan adaleti çok daha fazla ifade etmektedir. Zaten Vedik kurallarına göre bulunduğu nakşatra da gururlu, onurlu babacan bir enerjiyi anlatıyor.


2. Bölüm / Pratik Bilgiler;
Dolunay haritasında minör de olsa en yakın derece aralığı Dolunay ile Uranüs 150lik açısı ve ardından Mars ile majör karesi. Güneş bahar ekinoksuna henüz girmiş yani mevsim değişikliği söz konusu. Güneş'in bulunduğu derece ile bağlantılı olarak seyahatlerde çok dikkatli olmak önemli. Hatta Pegasus gibi kanat açmak, uçmak, bağımsızlık istemek ve sınır olarak sadece gökyüzünü görmek yani sınırsızlık isteyebilir bazılarımız. Bunun yanında cesaret kırıcı enerjiler de barındırmakta ama stratejik olarak aklı kullanmanın faydalarına şahit olacağımız kesin. Dolunay sürecinde çok fazla enerji akışı söz konusu ve bu enerji dengesiz. Halklar, kaotik ve umursamaz tutumlar içinde olduğunda, yöneticiler agresifleşebilir ve kaderin sarkacı tersine dönebilir. Sağ görüşlü bazı kişilerin radikal fikirleri öne çıkabilir. Örneğin savaş karşıtı bir görüşünüz vardır, bunu ifade etmek adına savaş çığırtkanlığı yaparsınız. Kısacası beklenmedik tam aksi tutumlar içine girenleri sıkça göreceğiz. Uranüs, asilikleri, isyanları ifade eder, şok edici durumları anlatır. Utangaçlık veya çekimserlik içeren bir huzursuzluğu vardır. Derinlerinizde travmalarınız varsa, yetiştirilmeden kaynaklanan duygusal problemler gibi, işte Dolunay bunlara dikkat çekebilir. Çocukluğumuzdan bize miras kalan bazı davranış kalıplarımızı önümüzdeki 15 günlük süreçte fark edebiliriz. Uranüs 150liği kişinin savunmasız bazı durumlara yakalanmasına neden olur. Heyecan verici, bol elektrikli ve kaotik; sanki bir flaş çakması gibi. Bazıları için ise Uranüs sanki vahiy inmiş gibi uyanış sağlar; diğerlerinin kabul etmekte zorlanacakları ifadeleri sarf etmeye başlar kişi. Kendimizi güvensiz hissettireceğinden huzursuz bir enerjiye neden olur; fikirler, düşünceler belki sohbetler ve zevkler hep zamanın ilerisinde olur.

6 Mart Yeniayı ile ilgili hedefleriniz şimdi artık yerli yerine oturmuş olmalı; olumlu olumsuz etkiler daha görünür durumda. Dolunaylar hasat zamanları; bu hedeflere ait belki duygusal düzenlemeler yapılmalı. Şimdi 5 Nisan Yeniayı'na kadar süremiz var. Uranüs 150liği aniden farklı bakış açıları bahşedebilir; bahşetmese de bizler yapmak durumunda kalacağız aniden, bizleri buna zorlayacak. Değişen koşullara uyum sağlamak veya krizlerden fırsat yaratmak durumunda kalacağız. Sinirlilik, değişen ruh halleri, duygusal patlamalar ve gerginlik oluşabilir. Uyku ve yeme bozuklukları görülebilir. Ev içinde beklenmedik olaylar, belki arızalar, aile üyelerinin tuhaf davranışları bizleri güvensiz hissettirebilir, afallatabilir. Başka yakınlar, hayatlarımızdaki belirgin dişi figürler, anne, kız kardeş, kız çocuk, teyze vs. gibi kişilerle ilgili de olabilir bu durumlar. Karmik bir dengesizliği düzeltebilmek için şimdi bir düzen sağlamak durumunda kalabilirsiniz.  Çok farklı, alışılmadık ve asla klasik olmayan kişilerle tanışma, bir araya gelme söz konusu olabilir. Anında çekim yaşatan ilişkiler yaşanabilir; ancak yaşam rutine döndüğünde bu büyü bozulabilir. Dürtüsel davranma eğilimi, ilk adımın sonunu düşünmeden harekete geçmek, sorun yaratır.

Uranüs'ün vereceği gerilimi Merkür / Satürn uyumu sakinleştirme fırsatı tanıyacak. Netleşme, olumlu ve yapıcı yargı avantaj sağlayabilir. Yeni gelişmelerin avantajları ve dezavantajları arasında değerlendirmeler yapmak kolaylaşabilir. Entellektüel ve finansal, eğitim / öğretim açısından olumlu etkiler verebilir. Rekabet gücünü arttırıcı Venüs / Mars karesi cinsel enerjiyi de yoğunlaştıracak; hırs, ihtiras tutku sabırsızlık yaratabilir. Bu durumda esneklik, değişen şartlara ayak uydurmak önem kazanmakta. Venüs ve Jüpiter'in ışıldayan sextil açısı, gerilimlerde ve sorunlu durumlarda sevgi, şefkat ve kabullenici olmanın, onarıcı etkilerini ifade ediyor. Karşımızdakilere objektif yaklaşabilmek belki farklı bakış açılarına saygı göstermek, bir çok kilidi açabilir. Aşk ve sevgi bulutları altında olabiliriz. Bu etki cömertliğe yol açar, yardımseverliği arttırır. Finansal yatırımlarda, ticari ilişkilerde bir çoğumuz için kazanç vaadedebilir, tabii yolculuklar ve eğitim / öğretim konuları da buraya eklenmeli. Tutlu ve ihtirasları Mars / Pluto üçgeni sayesinde doğru yönlendirebilirsek, zor durumda iken güç ile ayağa kalkmak, başarının önünde yatan engelleri irade ile kaldırmak açısından bizlere yardımcı etkiler var. Ana akslardaki Dolunay Atlantis, Düğümler / Pluto ve Europa görünümleri bir çoğumuza yepyeni sayfalar açabilir; refah, başarı ve bolluk açısından kişisel düzeyde. Bereketin önemi vurgulanıyor. Bakış açımızı değiştirmeli ve esneklikten yana olmamız, değişen koşullara ayak uydurmak ve daha önce dediğim gibi krizleri fırsata çevirmemiz mümkün; ancak bunun için önce kendi önyargılarımız ve gölge yanlarımızla yüzleşmek durumunda kalacağız. bu pek hoş bir etki değil tabii, ama sağduyu ve kararlılık birleştirilirse başarılmayacak gibi de değil. Evet gerginlik var, elektrikli durumlar, isyanlar var ama düzeltebilecek etkiler de var. Bakış açımızı genişletmeli ve belki de yaşamla ilgili bazı eskimiş kalıplarımızı yıkmaya hazır olmalıyız. Hem Dolunay hem Yükselen derecelerinin bulunduğu alanlar itibarı ile bu süreci sağduyulu ve zekice kullanabilen için çok önemli başarılar söz konusu. Ancak bunun için egoların bir kenara bırakılması, üzerimize yapıştırdığımız kalıpların kırılması gerekmekte. Bilginizi paylaşın, kendinizi eğitin ve ilişkilerinizde eşitliğe, objektiviteye ve tabii saygıya, karşılıklı anlayışa her zamankinden daha fazla önem verin. Pallas önemli açılar yapıyor; hırs ve inatçılığın ateşine kapılmayın, stratejik davranın ve B planına geçin. Ama bence en önemlisi Venüs ve Jüpiter sextilinin kuzey Düğüm ile oluşturduğu YOD kalıbı; yüce gönüllü olun.. 


Zerrin Zindancıoğlu
ASA; MAPAI, ISAR Cap





2 yorum:

  1. emeklerinize sağlık Zerrin hanım. üstünüze düşen görevi fazlasıyla yapıyorsunuz. teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil