29 Ekim 2017 Pazar

Boğa Dolunayı (4 Kasım 2017) - Astrolozi

4 Kasım sabahı 08:21 sularında 12 derece Boğa burcunda Dolunay gerçekleşecek; Boğa burcunun 8. ve 21. dereceleri arasında etkili olan Buteyn durağında. Eskilere göre erkekleri için bu dönem bir kadınla tanışmak olumlu ilişkinin müjdecisi olurmuş. Ayrıca bu dönem özellikle kadınlara yönelik yapılacak majikal çalışmalar için uygun sayılırmış. Bir kadının kalbini kazanmak için en uygun dönem bu bölgede Venüs ve Jüpiter'in güçlü konumları, insanlar arasında da zengin kaliteli ilişkinin başlangıcı olarak kabul edilmiş; hatta ayı bu bölgede olan kişilerin anneleri tarafından çok sevileceği ve maddi zenginliğe kavuşacakları öngürülürmüş. Eğer bir kadın teklifinizi kabul etmiyorsa, ayın bu durakta kavuşması esnasında teklifinizi yineleyin diye not düşülmüş. İyi bir iş, mutlu evlilik, her türlü enerji ve manevi çalışma için bu durağın 4 kat daha etkili olduğu söylenmiş.

Neptün'den etki alan bu Dolunay bizleri daha duygusal, sezgizel ve romantik hissettirebilir, bunun yanında Pluto üçgeni ile güç ve irade kazanabiliriz. 19 Ekim'de 26 derece Terazi burcunda bir Yeniay yaşadık ki o derecelerde önemli şans yıldızları ile temastaydı şimdi Dolunay yöneticisi Venüs tam da bu derecelerde. Bizlere şans, dostluk, aşk ve romantizm vermeye devam edeceği gibi bu kez bu duygulara sabır, şartlara uyum ve esneklik ve tabii açık keskin bir zihin bahşedebilir. Bu süreç duygusallığı ve sezgileri çok ama çok arttıracak. Önemli gelişmeler için bu özelliklerimizden yararlanmaya özen gösterelim. Tüm ilişkilerimizde ilişkimiz nereye gidiyor, uyumsuzluklar nelerdir bu sayede hissedebileceğiz. Güneş'in deklinasyonunun yakın olduğu Acrux sabit yıldızı, Jüpiter doğasında ve manevi duyguları arttıracak. Acrux için Ebertin kitaplarında; "sezgi, birinin iç doğasını kavrayabilme, okült çalışmalarda başarı, gizli kalmış konuların başarı ile araştırılabilmesi, yaratıcı ve oldukça psişik bir zihin ve dindarlık" olarak yorum yapmış. Dolayısı ile önümüzdeki iki haftalık süreç yaşmlarımızda evliliğimiz, ortaklıklarımız, tüm ikili ilişkilerimiz açısından bu etkiler önem arzedecek. Diğerlerinin duyguları ile temasta olabileceğiz ve bu şekilde sevdiklerimizle dostluklarımızın tadını çıkartmalıyız. Özellikle sevdiklerimiz, aile üyeleri, ortaklarımız ve kadın figürleri ile derin bağlantılar oluşturmamıza ve bunun sürekliliğine yardımcı olabilecek etkiler var. Her birimiz medyum kesilebiliriz. Hayal gücümüz çok ama çok yoğunlaşabilir. Meditasyon, niyet, namaz, zikir, mantra açısından manevi güç kazandırıcı çalışmalar olumlu etkiler verecektir.


Az önce dediğim gibi 19 Ekim Yeniayı ile aynı dereceye yakın konumlanmış olan Dolunay yöneticisi Venüs, Spica ve Arcturus (24 Terazi) ile etkileşimde. Bu yıldızlar genel olarak servet, başarı ve şeref vaadederler. Yeniayın Satürn ve Uranüs'ün destekleyici etkisi de sabırlı kalınmasını öğütlüyordu ki bu açı halen aktif. Ayrıca değişen şartlara yak uydurabilme esnekliğini de göstermemiz şarttı. Şimdi Venüs ile önümüzdeki sürecin bizlere dostluk, aşk ve romantizm sunarken, daha sabırlı, açık fikirli ve esnek olmayı daha da vurgulamakta. Eşlerimiz, sevdiklerimizle daha derin ruhsal bağlar oluşturabilir ve romatik anıları çoğaltabiliriz. Venüs ve Uranüs karşıtlığı Dolunay'dan 20 dakika önce kesinleşecek. Hali hazırda süren ilişkiler için beklenmedik gerginliklere neden olabilir. Cinsel yaşamlarda heyecan düşebilir. Sağlıklı ilişkilerde ani gelişen ayrılıklar hızlı gelişebilir. Ancak bazılarımızda yepyeni kuvvetli bağlar yaratacaktır. Haritalara bağlı olarak, yaşamın değişik alanlarında da bu görülebilir. Maddi düş kırıklıkları gibi.. Maddi risk almak adına hiç uygun bir süreç değil; iş kurmak isteyenler için biraz daha beklemeleri önerilebilir. Manevi duygularla  dolu şanslı bir Venüs kombine etkisi sayesinde bu dönemde bazılarımız ruh eşleri ile karşılaşmak adına mükemmel etkiler altında olabilir. 

Dolunay Menkar sabit yıldızı derecesinde gerçekleşecek ve Ay Boğa burcunda yani yüceldiği burçta; yöneticisi Venüs kendi burcunda; oldukça güçlü ve kuvvetli yerleşimler. Toplumsal bilinçle ve insanlığın ortak duyguları ile bağlantının mümkün olacağı söylenebilir. Dolayısı ile görünen görünmeyen, olumlu ya da olumsuz olabilecek tüm boyutlardan gelen etkileri hissetmemiz de olası. Derecelerin uyum gösterdiği haritalarda psişik enerjiler yoğunlaşacaktır. Enerji kanallarımız da açık olacağından yarar ile birlikte zararlı etkilerden korunmak amaçlı auramızı koruma altına almayı deneyebiliriz. Sanatçılar açısından son derece başarı vaadeden Dolunay süreci, bulunduğu derecenin Merkür terim yöneticiliği etkisi ile şifacılık, enerji çalışmaları, ellerle yapılacak ve ustalık isteyen konularda başarı, iletişim ve hizmet sektörü açısından önem içeriyor. Birçoğumuz sosyal açıdan çok aktif bir sürece giriyoruz. Ay bu dekan içinde mutlu olmaya meyilli. Menkar sabit yıldızı ise Vivian Robson tarafından;
"zihinsel kaygılar, kabadayılık, kadınların kötü niyetleri, hırsızlıklar, ailede hastalık, eşin ya da partnerin ya da yakınların kaybı ve zorlu miras konuları" ile ilişkilendirilmiş. 

Bernadette Brady daha olumlu yorumlar yapmış Menkar için;
"toplumun duygusal ihtiyaçları ve bunların giderilmesi, eylemlerin kapsamlı etki bırakması, toplumda duyguların yükselişi" olarak yorumlanmış. 

Ben de 14 derecedeki bu yıldız için hocam Alexander Imsiragic'in kitabına uygun olarak;
"Satürn karakterinde bir sabit yıldızdır. Hastalık ve Tarımsal başarısızlıkların beklentisini ifade eder. Güneş ya da Ay ile birleştiğinde hastalıklara neden olduğu gibi, MC üzerinde olduğunda utanç, onur yitirme, iflas, planların felaketle sonuçlanması etkilerini yaratır. Kolektif bilinçaltı güçleri ile bağlantılı, iyi ya da kötü yönde etkileri olan zor bir yıldız" diye ekleme yapabilirim.


Dolunay haritasında önemli bir T-Kare formu var; Güneş ve Jüpiter kavuşumu ile Ay'ın karşıtlığına kare yapan Ceres.. Bu konumda en çok ihtiyaç duyulanı kurtarma anlamına gelebilir Ceres. Bu dönemde birikimlerimizle ilgili karmaşık durumların olmamasına özen göstermeliyiz. Bu karmaşayı bastırmaya çalışmak ise daha boğucu hale gelebilir. Ay ve Ceres kareleri bazen kurtarırken kaybetmeyi anlatabiliyor. Örneğin aşırı sevgiden partnerinin üzerine aşırı düşen ve onu sıkan ya da kaçıran bir kadın gibi.. Örneğin çocuğun kötü etkilendiği narsist davranışlar sergileyen bir anne gibi.. Sorsanız o mükemmel bir anne gibi görebilir kendini.. Ceres ve Neptün arasındaki quinconx (150) açı ise zaten mağduru oynama eğiliminde ki aslında gösterdiği aşırı koruyuculuk çocuğun gelişimini yavaşlatmakta. Gerçekten elimizden geleni yapmadığımızı düşünüp kendimizi suçlu hissetmemiz bu etkiler altında mümkün. Dünyamızın burcunun da Boğa olduğunu düşünürsek aslında kendimizi geliştirdiğimizi düşündüğümüz bir çok yeniliğin doğaya, öze zarar verdiği konusunda sanırım hemfikiriz. Örneğin doğum kontrol ilaçlarının aslında kadınlara ve hormonlarına zarar vermesi gibi. Zannediyorum bu tarz sağlıkla ilgili konular bu dönemde aslında verdikleri zararlarla beraber gündeme gelebilir. 

Kısaca Dolunay sürecini toparlamak gerekirse, birçok ilişkinin yeniden düzenlenebileceğini söyleyebiliriz; iradenin ve duyguların bir şekilde karşı karşıya gelmesi ile son aylarda üzerinde yoğunlaştığımız ilişkilere dikkatimizi vereceğiz. Toplumda bazı gözü önünde bulunan kişilerin yaşam sırları görünür olabilir ve sosyal medyada dikkat çekebilir. Kurumsal, kamusal alanlarda, eğitim kurumlarında ya da yurtdışı bağlantılı firmalarda çalışanlar bu süreçte dikkatli olmalı ki önemli yapısal değişimler yaşayabilirler. Kaygılarımızı, endişelerimizi masaya yatırmak belki dost çevremizden bu alanda destek görebilmek mümkün olabilir; bu sayede Pluto desteği ile önemli dönüşümler yaşanabilir. Çok hızlı zamanlar yaşıyoruz hep birlikte, o yüzden boşvermişlik ya da aşırı iyimserlik gösterilecek zamanlarda değiliz. Bu şekilde önemli detaylar kaçırabiliriz. Kişisel dünyamızda kendimizi sorgulayacağımız bir süreç var önümüzde; ah vah etmektense gerektiğinde ipleri ele almak en doğrusu. Merkür'ün yerleşimi ve Dolunay'ın terim yöneticiliği nedeniyle ulaşım, nakliye, iletişim, yayıncılıki gazetecilik ve madencilik, tarım, ülke toprakları, muhalefet ve sert hava şartları haber manşetlerini süsleyebilir. Sınırlarımız, yeni kanun tasarıları, komşularımızla ilişkilerimiz, liderler, Ceolar ve bu kişilerin danışmanları, tabii tüm bunların yanı sıra 6. ev Dolunayı için güvenlik güçleri, polis, asker ve sağlık alanı, memurlar önümüzdeki 15 günlük süreçte ilgi yaratabilecek alanlar. Üretim konusunda bazı aksilikler kopukluklar ya da azalmalar maalesef ekonomi ve enflasyon alanında zorluklar yaratabilir (Lachesis / Ceres) ki bu bana oluşabilecek grev süreçlerini düşündürdü. İdari kadrolarda değişimlerin devam etmesi tabii ki söylenebilir. Verilen sözleri bu süreç bizlere hatırlatacak görünüyor. Sağlık açısından dedik ya kendi sağlığımız, kişisel bakım, diyet ya da spor planları açısından harekete geçilebilecek uygun günlerde olacağız. İlişkilerdeki gizlilikler ortaya çıkacağından sorgulama dönemi de denebilir. Kıskançlıklar, cinsellik, güzellik ve yaşam kalitesi üzerinde hırslara gem vurmak en iyisi aksi halde lüks tüketim malzemeleri ve pahalı yaşam abartılı harcamalara sürükleyebilir. Maddi güvence arayışımız yükselebilir. Tüm günlük işlerimizde titizliğe önem vermeli, pratikliği elden bırakmamalıyız. Bazı hukuki konularda hızlı çözülmeler yaşanabilir ya da tam tersi hızlı gelişmelerle hukuki süreçlerin içinde kendimizi bulabiliriz.



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder