7 Ekim 2017 Cumartesi

Jüpiter Akrep Burcuna Geçiyor (10 Ekim 2017 - 9 Kasım 2018) - Astrolozi


"Kendine, dönüşen yanlarına, içsel kahramanına sövecek, o köleden küstahça şüphe edeceksin. Kendini kendi alevinle yakmaya hazır ol; önce kül haline gelmesen tekrar nasıl yeni olursun?" Nietzche

Jüpiter, sistemimizin en büyük benefiği.. Mars ve Satürn'den daha büyük.. Dahası uyduları ile birlikte sanki kendi güneş sistemini oluşturmuş. Güneş'e benzer özelliklere sahip, kendi enerjisini üretebiliyor. Astroloji'de ise şans, büyüme, gelişme, sevinç ve zevk için gereken etkileri verir. Açıklık, dürüstlük, genişleme ve fırsatlar, felsefe, dini inançlar, ahlak kavramı, uzak yolculuklar ve tabii ki muazzam ruhu anlatır. Kadim Astrologlar bu gezegen için Yaratıcı'nın ikinci eli derler. Bu sanki bir hayat sigortası gibi bize ekstra bir güç sağlar. Tanrı'nın bizlere Jüpiter formunda yardım ettiğini söyleyebiliriz. Rengi turuncudur ve Budist rahiplerin kıyafetlerinde de bu renkten esinlenilmiştir. Maddenin hakim olduğu bu ışık, maddenin ruhunu ve asla kaybolmayacak enerjiyi temsil eder.  Aynı zamanda bizlere ahlaki değerlerimizi, çalışma hayatımızı, kavrama ve abartı konusundaki tutumlarımızı da anlatmakta. "Çok" ve "Bolluk" anlamına gelir Jüpiter. Kendimizi nasıl gördüğümüzğü ve vizyonumuzu nasıl genişletebileceğimizi ifade eder. Haritalarımızda Jüpiter'in aldığı açılar ise bu etkileri nasıl değerlendirebileceğimizi tarif etmekte. İyimser ve geniş bakış açısına sahip kişilerin haritalarında güçlü bir Jüpiter görürüz. Bu kişiler zorluklarla karşılaştıklarında yenilgiyi kolay kabul etmezler ve çıkış yollarını da kolayca bulabilirler.

Jüpiter, aynı zamanda insanları belirli sistemler dahilinde daha yüksek bir seviyeye getirmek için doğan dinleri de temsil eder, sanki yaşama baktığımız bir pencere gibidir. İçinde sorunları çözebilecek doneleri de barındırır. Harika bir koruyucudur. Bir kalkan gibi bazı kuyruklu yıldızlar ve asteroidlerden Dünya'mızı korur; çekim gücü sayesinde güneş sistemimizin içindeki düzen sağlanır. Sayısı 9'dur; zodyakta da 9. eve hakimdir. 1'in birliği ile başlayan sistem, 8'de sonsuzluğa ulaşır ve 9 ile tanrısallığa erişir. 9 her türlü sistemde kutsal bir sayı. Feng Shui'de de mekanlar 9 bölüme ayrılır ve Jüpiter, Grand Duke, Büyük Efendi olarak adlandırılır. Tüm Doğu felsefesi Jüpiter üzerinde çalışır. Üç büyük peygamberin de doğumlarında Jüpiter ve Satürn kavuşumu olması manidardır.

Jüpiter'in 10 Ekim'de Akrep'in yoğun ve sır dolu dünyasına girmesi, yaşam ile ölümün karmaşık gizemlerini keşfetme yolunda 13 aylık bir dönemin başlangıcını haber veriyor (9 Kasım 2018'e kadar). Akrep şu anda Oğlak burcunda transit yapan Ölüm Tanrısı Pluto tarafından yönetilir; bu yüzden bu 13 aylık süreç karanlığın, yeraltı dünyasına ve duygusal derinliklerimize yapılacak seyahatin habercisi. Akrep, güç ve duygusal yoğunluk ister; Jüpiter ile bolluğun, çeşitliliğin, Akrep ile ifade edilen ölüm, gizlilikler ve cinsellik üzerinde yoğunlaşmasına neden olur. Akrep amaçları yolunda çok acımasızdır ve Jüpiter ile daha kibirli ve kendini her nasıl olursa olsun haklı gören bir hale gelebilir. Bu etki altında acımasız ama masumlukla işlenen katliamlar görülebiliyor. Ego, malum her zaman dışarıdakileri suçlayarak çözümleri kendi içinden ziyade dışarıda arar.



Tam geçiş anı haritasında, Akrep burcunun klasikçilerce yöneticisi olan Mars'ın Venüs ile Başak burcunda birliktelikleri ve Ay / Satürn karşıtlığı ile bir T-Kare açı kalıbı apexinde yerleştiğini görüyoruz. Bu bizlere rekabetçi mücadele gerektiren ifadeleri anlatabilir. Ayrıca Oğlak burcundaki Pluto ile birlikte uzun süredir rahatsızlık yaratan bazı gizliliklerin yeraltından gün ışığına çıkmasına da neden olabilir.  Jüpiter bizleri yaşamın anlamına aramaya yönlendiren bir gezegen. Duygusal olarak bu süreci içsel sorgulama dönemi gibi kullanacağımız kesin. Abarttığımız duygular, ilişkilerimizdeki bencilliklerimiz ya da ilişkilerimizde ne kadar cömert olduğumuz ya da hayırsever verici yanlarımız ve tabii umursadıklarımız ya da umursamadıklarımız.. Çevremizdeki her şeyi kontrol etmeye mi çalışıyoruz ya da eleştirilere hiç mi toleransımız yok.. Akrep, kriz demektir. Tabii bunların yanında çevremizdeki entellektüel ve yüksek rütbeli kişiler, otorite figürleri, hukuki konular, akademik ya da uluslararası işlerimiz var ise üzerilerinde epey yoğunlaşacağımız aşikar görünüyor. Kendi dini ve felsefi inançlarımızı, ideallerimizi tabii ki ahlak anlayışımızı, bize öğretildiği şekilde değil de inandığımız gerekli gördüğümüz şekilde yaratma arzusu duyacağız. Bu durumlara ise artan inat ve hırs eşlik edecek tabii. Eğer Jüpiter'in Terazi geçişinde ilişkilerdeki krizler iyimserlik kazanmadı ise Uranüs bu kez yıldırım hızıyla olaylar üzerinde etkili olabilir; zira Uranüs Akrep'te kontrol sahibidir. Global olarak Akrep transiti ile Jüpiter, çok sıkı ve zorlayıcı olmayan ancak uyumsuzluk yaratan ideolojileri temsil edebilir ve yepyeni olanlarla da karşılaşabiliriz. 

Akrep'teki Jüpiter'in manyetik şifa gücü değişim yolunda büyük bir kuvvet verecek. Varlığımızın en derinlerinde hisseceğimiz bizleri dönüştürecek ve şu anki bilinç seviyemizin ötesine taşıyabilecek simyasal bir sürecin başındayız. Jüpiter bu konumda savaş, ölüm, yenilenme ile ilgili herşeyi ve finansal krizleri getirebilir. Ancak bunların yanı sıra nükleer barış görüşmeleri be silahsızlanma gibi atılımlarda da umut vaadediyor. Petrol fiyatlarının ve faizlerin artışına neden olabilir. İstihbarat servislerininin yoğunlaşmasına, global fenomen haline dönüşebilecek cinayet davalarına ya da ölümlere neden olabilir. Kurt Cobain, Jimi Hendrix gibi ünlü sanatçıların ölümlerinde bu transiti görebiliyoruz. Jüpiter Akrep burcunda korkutmadan çok sanki ölüm ya da ölüm anında ya da cinsellikteki en üst oktavdaki duygu halinin bir yansıması; dolayısı ile enerjilerin en üst seviyeye ulaşması olası ki bu büyük bir yaratıcılığı ve yeniden doğum için gereken güçlü iradeyi, enerjiyi sağlayıcıdır.

Akrep transiti tamamen ölüm ve yıkım değildir; aynı zamanda zihnimizi, vizyomumuzu (Jüpiter), cinselliğe, tutkulara, hedeflere sıkı sıkı bağlılığa (Akrep) açar, ticaret ve ekonomik sistemleri (Akrep) ifade eder. Daha iyisi ya da kötüsü için Jüpiter'in Akrep transitleri kalıcı dönüşümler yaratacaktır. En büyük iyicil olarak tanınan gezegen ile iyi olarak bildiğimiz bir çok şeyin aslında zor ve kötü olarak bildiklerimizin de aslında canlandırıcı ve yenilenmeyi sağlayıcı olduklarını idrak ederiz. Akrep için siyah ve beyaz vardır sadece, gri yoktur. Bir sorun gördüğümüzde bunu kesin olarak halletmek isteyeceğiz. Belki bugüne kadar birçok mazeret bulduk, sorunları geçiştirdik; ama kalbimiz doğruluğun, ciddiyetin, samimiyetimizin yani gerçeklerin hep farkında. Şimdi gökyüzü, "evet bu inanılmaz düzen için ne yaptın?" ya da "bu yaptıklarının sana faydası var mı?" "Doğru yolda ne kadar doğru hareket ediyorsun?" gibi sorularla şapkanın önümüze konmasına yardımcı olacak. Belki kendimizi frenlemeye, gerekli düzenlemeleri yapmaya fırsat tanıyacak. İşte bu vicdanımızın sesi.. "JÜPİTER".. Gerçeklerle yüzleşmek belki zor ancak hatalarımızla ve devamlı yok farz ettiğimiz problemlerle artık bir yere gidemeyiz. Bu süreçte işe yaramayan çöpleri atmalı, yeni doğuşlara, oluşlara ve yeni başlangıçlara izin vermek ZORUNDAYIZ..

"Akrep'teki Jüpiter sizlere iş becerisi, para alışverişleri, sosyal statü için beceri geliştirme fırsatları sunar. Güvenliğiniz ve kişisel başarılarınız için duyacağınız güçlü arzular, size kararlılık ve zorlu çalışma isteği sağlar. Herhangi bir durumda gerçeklere ulaşmak için güçlü bir istek ve ilgilenilen konularda yoğun araştırmalar yapma arzusu verir. Bu eğilimlerin ardında ise yaşamın anlamı, özellikle ölüm ve ötesine ilgi uyandırır. Bu yüzden okült ve mistik konular önem kazanır. Bu nitelikler ise kişiliğinizi ve yaşam deneyimlerinizi genişletebilemniz için şarttır." Jan Spiller, Spiritual Astrology

Nietzsche'nin sözü ile başladığım yazımı, yine Jüpiter'in Akrep geçişine oldukça yakışan başka bir sözü ile bitiriyorum ve bu sürecin hepimizin hayrına olmasını diliyorum..

"Yaşamdaki verimliliğin en yüksek zevkine ulaşmanın sırrı, tehlikeli yaşamaktır." Nietzsche..




Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder