14 Ekim 2017 Cumartesi

Venüs Terazi Burcuna geçiyor (14/10 - 7/11/2017) - Astrolozi


14 Ekim'de saat 12:11 civarında Venüs, 7 Kasım'a kadar kalmak üzere Trerazi transitine başlıyor. Terazi burcunun yöneticisi olan Venüs burada, diğer yönettiği Boğa burcundan daha sosyal, birebir ilişkilerde daha romantik, dünyevi değerlerin dışında ilişkilere daha önem verir durumdadır. Sevginin ve arzunun ilkel ama yaratıcı ifadelerinden, Terazi etkisi ile daha yüce bir ideal peşinde olur. Ufkun üzerine çıkması ile Koç Noktası ile ilk buluşan gezegen haline gelir. Terazi kavramlar peşindedir ve önemli ifadeler kullanma bazı şeyleri başlatma yolunda kuvvet ve kararlılık sahibidir. Burada Venüs, ruhsal birleşime (akrep) geçmeden önce, doğal saflığı ve bakireliği (Başak) doğallıkla geride bırakmış haldedir. Dolayısı ile olgunlukla "ben" yerine "biz" demeye başlar. Aşiretleri de temsil eden Başak'tan ayrılırken, güçlü bir ruh gerektiren Akrep burcuna geçmeden önce kuvvetli bir elçilik görevi üstlenir. Bu romantik hava içinde zerafet ve incelik içinde olmak ister. İdeallerin hayallerini kurmak, zihinde gerçekten orada yaşamak ve o hayalleri gerçekleştirmek yolunda hareket eder.

Terazi kendine özgü inisiyatif alabilecek içgüdüleri ile ünlüdür. O kendini bilir ve bu bilişle diğerleri ile birlikte olmayı becerir. Sanki Terazi'daki Venüs ile aynalarla dolu bir odada dans ediyormuş gibi hissedebiliriz kendimizi. Kendimizi bu şekilde diğerlerinin gözü ile de seyretmiş oluruz. Terazi, hava grubuna ait olduğundan düşüncelerin, fikirlerin bu dönemde bizleri şarj edecek hale gelmesini rahatlıkla bekleyebiliriz. Kendi iç ya da dış güzelliklerimizin farkına varmak açısından çok olumlu bir süreç; telepatik olarak kendimizi başka bir zaman içinde görmek için telepatik bir güç sağlayabilir Terazi transiti. Güzellikleri farketme ve takdir etme açısından müthiş bir güç verebilir.

İçinizdekini başka birinin dışındaki ile karşılaştırma; işte bu ifade Terazi burcunun içinde barındırdığı kendinizi diğerine ifade etmeye çalışma ilişki kurma arzusunu gayet güzel anlatıyor. Hepimiz kendimizi diğerleri ile kıyaslarız. İşte Venüs'ün Terazi transitlerinde de bu şekilde diğerlerine uyumlanmaya daha fazla özen gösteririz. Bu etki altında bir çok aşk ilişkisi başlayabilir; diğerlinin özellikleri sizi cezbedebilir ve onunla iken nasıl hissettiğiniz çok ama çok önemli sayılabilir bu dönemde.

Bu transitin etksi ile birebir işbirlikleri, güzellik ve estetik konularını destekleyici, kalemi kılıçtan daha kuvvetli kullanmaya ve smahremiyetin cesareti ile bulunulan ortamları canlandırıcı eğilimler gösterilebilir. Haksızlıklara, yolsuzluklara ve küstahlıklara karşı genel bir tavır alınabilir. Bir fikri ya da vizyonu deneyimlemek onu harekete geçirmek isteyebiliriz. Tarafsızlık ve tarafsız görüş sahibi olmak diğerlerine kulak vermeyi kolaylaştırır.


Yukarıda görüdğünün Terazi burcuna geçiş anını gösteren haritaya göre ise bu süreç içinde anaçlık duygularımızın yükseleceğini söyleyebiliriz. Sevdiklerimizle ilgilenmek, onları el üstünde tutmak ve daha affedici olmak mümkün olacak.. Duygusal güvenlik ihtiyacımız öne çıkabilir. Bunun yanında Venüs ile temsil edilen bağırsaklar, böbrekler hassaslaşabilir, dikkat etmekte yarar var. Ülkemiz için ise bazı gazetecilerin hukuk önünde salıverilmeleri yaşanabilir. Açlık grevi yapan eğitimcilerle ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir. Müftülerin nikah yetkisi alması maalesef Pluto etkisi ile zorla kabut ettirilir görünmekte. Aktif olan Satürn ve Mars karesi ise daha ekonomik açıdan zorlayıcı etkilerin devam edeceğinin habercisi. Daha adı konmamış bir çok kararneme açışından hareketli bir süreç va önümüzde.



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder