15 Ekim 2017 Pazar

Terazi Yeniayı - (19 Ekim 2017) - Astrolozi


19 Ekim 2017'de saat 22:12'de, Terazi burcunun 26. derecesinde bir Yeniay doğacak; Ay Duraklarından Gufur sınırları içinde olacak bu dönem için kadim astrologlar her türlü iş için hayırlı olacağını öne sürmüşler, ancak böbreklerin bu etki altında hassaslaşabileceğini ifade etmişler. 18 Kasım'daki Akrep Yeniayı'na kadar sürecek bu etki içinde Ay'ın büyüme evresi ise 4 Kasım'a dek devam edecek; başlangıçlar adına bu günlerin değerlendirilmesi daha uygun olur. Gökyüzündeki presesyondan ötürü 26 derece Terazi burcunda olmasına rağmen başak Takım Yıldızı sınırları içinde kalan Yeniay bölgesi üzerinde gökyüzünün iki şanslı yıldızı, Spica ve Arcturus'tan etki almakta. Her ikisi de servet, şeref ve başarı vaadetmekte. Alpha Virginis, Spica, bir çok kültürde gökyüzünde gecenin en önemli yıldızı. Sideral (yıldızsal) Zodyak'ın başlangıcını ve sonunu ifade etmekte; seçkinliğe, iyi şöhrete ve zenginliğe işaret ettiği gibi, Başak takımyıldızının sembolü Bakire Kızın elinde tuttuğu baiak demetinin sol yanında bulunuyor. Tohumu, üretkenliği, rahimi sembolize etmekte. Tahılık yıldızı olarak anılan Spica hasatı ve maddi kazanımları yani ekilenlerin biçilmesini de tarif ediyor. Arcturus, Yeniay'a daha da yakın pozisyonda ve Spica gibi zenginlik, şeref ve refah vaadetmekte; hatta Ebertin'e göre  olumsuz açılar bile alsa, bir şekilde problemlerin engellenmesi söz konusu olabiliyor.


Diğer Sabit Yıldızlar;
Asc / Mirzam (Venüs karakterinde); açıklamalara ve mesajlara işaret ettiği gibi, dünyaya yeni fikirler sunanları anlatıyor. Bir şeyi anons etme ve sesnini duyurma isteği, köpeklerle ya da evcil hayvanlarla ilgili konular, koruma içgüdüsü, güvenlikle ilgili her konu ve iş, saldırıya uğrama, dolandırılma, saklanan şeyin yok olması, savunma bakanlığı ya da askesi savunma sistemleri.

Yeniay / Spica ve Arcturus dışında Izar bu dereceye çok yakın; (Merkür ve Satürn karakterinde); yanlış anlaşılmalar, ebeveynler ve çocukları ilgilendiren konular, yanlışlıkla suçlanmak ve suçlananlar, köklerini veya gerçeği merak etmek, güçlü ve yüksek mevkideki kişiler

Yeniay yön. Venüs / Tureis (Satürn ve Jüpiter karakterinde); bilinmeyene yapılan yolculuklar ve bu yolculukların yatırım gerektirmesi, uzak ve okyanusötesi seyahatler, yeni keşifler, gemi ve deniz kazaları, zor tecrübeler,  kıskançlıklar, yasak ilişkiler, kazandıklarını kaybetmek, aşk üçgenleri

Yeniay yücelme yön. Satürn / Ras Alhague (Neptün, Satürn, Venüs karakterinde); yara alma ve bu yaranın ana motivasyon kaynağı haline gelmesi, ruhsal hasarlar, aşırılıklar, alkol, sigara, cinsel konularda çarpıklıklar, zehirlenmeler, epidemik enfeksiyonlar, biri yüzünden hataya ya da pusuya düşmek, önceden hesaplanmış suçlar, önemli şifa enerjisi, tıp insanları ve şifacılar

Yeniayın en belirgin açısı olan Uranüs karşıtlığı beklenmedik değişimlere neden olabileceğinden, yıldızların vaad ettiği zenginlik ve onur için nadir bulunabilecek fırsatları kullanabilmek açısından vizyonumuzu geniş tutmalı ve detayları kesinlikle atlamamalıyız. Başarının anahtarı, yavaş ve sabırla davranmanın yanı sıra dikkat dağıtıcı gelişmelerin üstesinden gelebilmekle sağlanabilecek. Bu karşıtlık oldukça problematik görünüm sergiliyor; dolayısı ile Yeniay beklenmedik değişimlere neden olabilir. Dünyayı sarsacak, beklenmedik heyecanlara neden olabilecek hızlı değişimlere ayak uydurmak için ekstra gayret ve sabır gerekli. Başta rahatsız edici görünecek ve karşı koymaya kalkışacağımız bu gelişmeler aslında bizler için olumlu bir yol öne sürebilir. huzursuzluk ve sabırsızlıklar ise kesinlikle olumsuz işleyecek görünüyor. Dürtüsel tepkilere kapılıp ki Mars ve Uranüs quinconx açısı buna müsaade etmekte, herşeye düşüncesizce atlamak, riskleri de bir o kadar büyütebilir. Özgürlük ihtiyacı, otorite figürlerine, kısıtlayıcı ebeveyne ya da partnere karşı isyancı tutumlara yol açabilir. Tuhaf davranışlara ya da radikal tutumlara maruz kalabiliriz. Sevdiklerimizi kontrol etmeye çalışırsak ve özgürlüklerini kısıtlarsak, karşı reaksiyonlar daha da sertleşebilir. Tartışmalar, ayrışmalar, isteksizlikler can sıkıcı hal alabilir. İster kendi kendimizle ister kontrol dışı olaylarla ilgili olsun, Yeniay değişimlere ve kısıtlanmalara nasıl tepki vereceğimizle çok yakın ilintili. Dürtüsellik ve duygusal temelli kararlar, büyük dramatik kaoslara dönüşebilir. Sorun yaratmaktan yana kesinlikle olmayın ve sevdiklerinizi de dikkat çekme, kendimizi önemli hissettirme uğruna sıkmayın.

Satün'ün Uranüs'e sextil açısı, daha önce (24 Aralık 2016'da Uranüs retro iken ve 19 Mayıs 2017'de Satürn retro iken) iki kez netleşti ve bu kez 11 Kasım'da üçüncüsü ve en güçlüsü netleşecek. Bu görünüm, yaşamda olumlu değişimler gerçekleştirebilmek adına ideal. Bunlar için düzenli ve ciddi çalışmalı, sorunsuz ve rahatsız edici olmayan davranış modelleri sergilenmeli, çözüm odaklı olunmalı. Tekneyi fazla sallamadan engin sulara açılma şansını bu şekilde sağlayabiliriz. Bu görünüm, ihtiyacımız olan azmi ve sabrı sağlayabilecek, yetki ve ortaklıklar içeren ilişkileri destekleyecek. Aptalca bir risk almadan ve isyan etmeden önce iki kez düşünmek için sağduyu verebilir. Görev bilinci ve ciddi tutumlar sayesinde Yeniay hedeflerimizi gerçekleştirmeyi kolaylaştırabilir. Pratik sonuçlara odaklı olmak ve hata yapmama konusunda dikkatli olmak sonucunda başarı sağlanabilir. Meslek yaşamlarında, sabırlı ve profesyonel tutumlar sergileyenler kalıcı başarı ve tanınma elde edebilirler. Kararlı Satürn ile Uranüs'ün neden olacağı özgürlük ihtiyacı ve beklenmedik sürprizleri sabır ve ustalıkla dengeleyebilmeli ve yönetebilmeliyiz. Yüce Satürn doğru fırsatları seçebilmemize ve en pratik şekilde sonuca ulaşmamıza yardım edecektir. Uranüs'ün pozisyonundan ayrıca otorite figürlerine muhalefet edenlerin de aslında önemli kararsızlıklar yaşadığını anlayabiliriz. Kutupsallık vahşi ve tuhaf ruh hallerine neden olabilir.


Yukarıda da bahsettiğim gibi Mars ve Uranüs arasındaki quinconx (150 derecelik) açı maalesef dürtüsel yanımıza çomak sokabilir. Kazalara, yaralanmalara ve yangınlara neden olabileceği gibi artan özgürlük ve sorumluluklardan kaçma dürtüsü nedeniyle harcamaları da arttırabilir. Araba kullanırken, yanıcı maddelerle ya da kesici aletlerle çalışırken çok dikkat. Uçak, tren ve trafik kazalarına yol açabilir. Satürn'ü bu durumlarda da sabır ve dikkat arttırıcı kullanmakta yarar var. Dürtüsel tepkilerden kaçınmak için sağduyulu olmaya çalışalım. Terazi burcunun 3. dekanı oldukça popülerlik getirebilir, ki bu sosyal ya da mesleki alanlarda oluşabilir. Global gelişmelerden çok fazla etki alacağımız kesin bu etki altında. Ay bu dekanda aynı Güneş gibi pek rahat etmez ve peregrindir. Bu durum, eğer başarı elde edilemiyorsa kişinin etik dışı ya da korkaklıklık içeren gölge yanlarını öne çıkarmasına neden olur. Kazaların yanı sıra suikast girişimleri yaşanabilir. Bu dekandaki gelişmeler kazaların yanı sıra suikast girişimleri getirebilir; öfke, şok ya da derin yas tutmaya neden olabilecek gelişmeler duygusallığı arttırabilir. Jüpiter ile burç dışı da olsa kavuşum açısı olması yüksek iyimserliğe yol açabilir ki aşırısı her zaman hüsran getirir. Diğerlerini koruma kollama konusunda aşırı cömert ve anaç olma ihtiyacı artış gösterecektir. Özellikle halk tarafından korunan kollanan bazı gazeteciler, öğretmenler bu durumdan ülkemizde yarar sağlayabilir; özellikle tutuklu olanlar mercek altında. 

Merkür ile Yeniay teması mantıkla sezgileri dengelemeli ve Jüpiter ile sağduyu sağlamalıyız demekte. İster inanç sistemleri ister siyasi ister dini olsun bu süreçte bizleri şaşkına çevirecek görünmekte. Hızlı ruhsal değişimler ve tuhaf düşünme süreçleri etkili olacak gibi. Günlük yaşamın küçük ayrıntılarını gözlemek açısından Merkür yardımcı olacaktır. Merkür ve Satürn ile eğitim sistemi yeni kurallarla, yaptırımlarla iyice zorlanabilir; Yeniay tamamen ülkemizin natal Merkür ve Satürn kavuşumu üzerinde gerçekleşiyor ve Yeniay derecesi de natal Asc derecemiz ile kavuşumda. Komşu ülkeler, belediyeleri toprak bütünlüğümüz ve yanı başımızdaki atmosferin hızlıca değişimi maalesef söz konusu.Ama tabii Merkür sayesinde zeki bir mizah anlayışı eşliğinde bu süreç dikkat çekici hale gelebilir. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak görünüyor ki Uranüs tam olarak bunu ifade eder. Bu tür enerjiler her zaman yüzeye çıkıp görünür olmaya uğraşırlar ve başarılı da olurlar. Dramatik başlıklar ve acı haberler gündeme gelebilir. Usta (Jüpiter) ve öğrenci (Merkür) ile tetiklenen Yeniay çok şey öğretici ve felsefi müzakerelere olanak tanıyıcı. Çocuklarımızın beynini yıkamayalım ve kendilerini eleştirmelerine neden yaratmayalım. Kişisel özgürlük peşinde fanatiklikten korunalım. Aksi halde çok sert etkiler harekete geçebilir. Bu inanılmaz isyankar ve güçlü enerji, kartları dikkatli ve dürüstçe oynarsak, manevi ya da toplumsal reforma yardım eden bireyler için başarı getirir. Diğerlerini aydınlanma yolunda cesaretlendirmeli ve yeni bir geleceğe heveslendirmeliyiz. Ama maalesef bu uyanış enerjileri herkesi eşit etkilemiyor maalesef; bazılarını da şaşkına çevirebiliyor. Tüm dünya karmaşa içinde görünse de, yaşamlarımız fiziki olarak 100 yıl öncesine göre çok daha rahat. Ancak kişisel özgürlüklerimiz de maalesef sanal dünya tarafından gözetlendiğinden son derece kısıtlı. Aslında global olarak çare bulunması gereken en önemli olarak gördüğüm bu konuya belki bu süreçte bir çözüm bulunabilir.

Alım satım konularını mülk edinme, ortaklıklar kurma ve yatırım yapma alanlarında piyasaları hareketlendirebilecek bu süreç eğitim ile ilgili yatırımları da arttırabilir. Ancak eğitim alanında yaşadığımız gelişmeler nedeniyle haritadan da anlaşılacağı üzere ebeveynler oldukça huzursuzluk hissedecekler. Estetik ve güzellik, dekorasyon, reklamcılık, medya, ticaret, gazetecilik gibi alanlar hareketlenebilir. Mayıs ayından beri toparlamaya çalıştığımız, zorlandığımız alanlar belki biraz daha akıcılık kazanacaktır. Bekarlar evlilik müjdesi verebiliriz bu etkiler altında. Hatta bebek sahibi olmak isteyenlerin olumlu değerlendirecekleri bir süreç denebilir. İlişkilerde 3. şahıslar çekişmelere neden yaratabilir; nezaketle halletmeye çalışalım. Gözde sanatçılar, sporcular bu süreçte çok konuşulabilir. Teknoloji aletleri, internet ve telefon hatları, Merkür retrolarını aratmayacak şekilde sorun çıkarabilir.



Zerrin Zindancıoğlu
ASA; MAPAI, ISAR Cap



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder