Mekanı Kullanma Kılavuzu.. Feng Shui..
Günümüz dekorasyon anlayışında çok önemli bir yer tutan Feng Shui, savunduğu felsefe gereği mekanlarda kişinin sahip olduğu nimetlerden yüksek ölçüde faydalanmasını, bunun için de doğumdan getirdiği özelliklerden karakter unsurlarına kadar belirleyici bir çok unsuru kullanarak uygun alanlar yaratıyor.
Kelime olarak rüzgar ve su anlamına gelen ve evrende varolan yaşam enerjisini, dekorasyonda kullanılan belli kurallarla ortaya çıkarmaya, harekete geçirmeye yarayan eski bir Çin öğretisi olan Feng Shui, evrenle uyum içinde yaşamanın ve bu dengeyi yaşadığımız mekanlara uygulama öğretisi olarak adeta bir kılavuz özelliği taşıyor.
Bir din yahut bir tarikat olamayan Feng Shui doğal olarak herşeyi anında, hemen değiştirmeye yarayacak sihirli bir değnek de değildir. Sadece iş yeri ve özel mülk dekorasyonunda yapılan özel yerleştirmeler sayesinde hayatımızı olumlu yönde değiştirebilmektedir. Sihirli kelimenin doğa ve uyum olduğundan yola çıkarsak, Feng Shui'de önemli olan kişinin varolduğu mekanla uyum göstermesidir.
5.000 yıllık bir tarihle Feng Shui, kişiye yaşadığı mekanlarla uyum ve dengede olabilme şansını sunuyor. Varoluşa uygun eşya kurulumları kişinin daha sağlıklı, daha mutlu ve beklentilerini gerçekleştirebilme olanağının kapılarını açıyor. Binaları insanlara benzeten bu öğretiye göre; dış kapılar ağzı, pencereler gözleri, odalar ise organları temsil ediyor. Örneğin gereksiz olduğu halde atılamayan ve yersiz kalabalık oluşturan eşyalar, enerji akışını engelliyor ve aynı insan vücudunda olduğu gibi rahatsızlıklara yani hayatta olması gereken şeylerin önünü tıkayarak olumsuz yönde etkiliyor. Hatta bu nedenle bazı mekanlar bizi boğar ve anında oradan çıkmak istememize neden olurken, bazı mekanlar da içimizi ferahlatır ve huzur verirler. Chi, ying - yang, beş element ve Bagua yön haritası gibi temel kurallara dayanan öğreti günümüzde birçok iş yeri ve evin bereketini arttırmasıyla biliniyor..
Astrolozi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder