Aşığınızı ordövrlerle karşılayın.Örneğin,kraker üstüne krem peynir ve en üste de havyar gibi sade bir şey ona gelecek yemeklerin ne denli harikulade olacağı hakkında bir fikir verebilir.Aldığınız şu acayip pahalı şarabı açmanın da tam zamanıdır.
Üçüncü adım:
Aslan usulü horoz
2 orta boy soğan,kıyılmış
250 gr doğranmış mantar
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/3 çay kaşığı karabiber
2 (her biri 1 kilo) tavuk,parçalanmış
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 bardak kırmızı şarap
1 çorba kaşığı kepekli un
Kalın tabanlı bir tavada soğanı,sarımsağı ve mantarı birkaç dakika kavurun,1/2 çay kaşığı tuzla 1/4 çay kaşığı karabiberi ekleyip tavadan alın.Tavuğu kalan tuz ve karabiberle tatlandırıp üstüne maydanoz ve kırmızı biberi serpin,tereyağında altın sarısı olana kadar kızartın.Şarabı,soğan ve mantarı ilave edip alçak ateşte 45 dakika kadar,ya da çatal batırınca yumuşak oluncaya kadar pişirin.Güzel bir servis tabağına aktarın.
Unu sos haline getirip 3-4 dakika alçak ateşte pişirin ve tavuğun üstüne dökün.
Dördüncü adım:
Vahşi pilav
2 bardak pirinç
1/2 kg doğranmış mantar
2 orta boy soğan,kıyılmış
1/4 bardak kepekli un
1/2 bardak krema
2 bardak tavuk suyu
1 bardak soyulmuş badem
1/8 çay kaşığı kekik
1/8 kaşığı fesleğen
1/8 çay kaşığı mercanköşk otu
1 1/2 çay kaşığı tuz
1/8 çay kaşığı karabiber
Pirinci tarife göre tuzlu suda haşlayın,süzün.Mantarları ve soğanı kavurun,krema ve unu ilave edip düzgün bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.Tavuk suyunu da ekleyip kalınlaşıncaya kadar sürekli karıştırın.Baharatları,tuzu ve biberi ekleyin.Pirinci ve soğanı bu karışıma döküp hepsi harman oluncaya kadar hafif,hafif karıştırın.
Büyük bir fırın kabına dökün,yarım saat kadar ya da suyunun neredeyse tamamını eminceye kadar fırınlayın,üstüne bademleri serpiştirip servis yapın.
Ara:
İşte şimdi yeni aşkınıza evinizi gezdirmenin tam zamanıdır.
Dördüncü adım:
Çıplak muz
4 muz
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
6 çorba kaşığı kakao likörü
6 çorba kaşığı konyak
Muzları soyup boylamasına kesin.Tereyağında altın rengi alana kadar muzları kızartın.Sonra,aynı kapta şekerle tarçın karışımıyla örtün,üstüne kakao likörünü ve konyağı dökün.İşte büyük an geldi;bunu masaya getirip yakın.Sizin Aslan alevli tatlılara bayılır.Alevlerin sönmesini bekleyin ve sonra da... Afiyet olsun!
OLIVIA Erotik Astroloji Kadınlar için Erkekler Hakkında adlı kitabından...
Ayşin Ela Kaya'ya yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder