30 Mayıs 2013 Perşembe

Yorgunluk Banyosu - Şefkat Değer Leblebici






BİR SANDALA BİNİP DE KAÇACAK BİR ŞEHR-İ OLMALI İNSANIN!


Her insanın kaçacak, kaçak bir şehri olmalı. 

“Olamıyor” dediğinizi duydum. Yaratalım o halde! 


Kaçak şehirler yaratalım kendimize. Adını da biz koyalım, haritasını da biz çizelim. Ovaları, akarsuları ve ağaçları olsun gönlümüze göre. Şimdi yaşadığınız kalabalıktan uzak, tek başınalığı özlediğiniz zamanlar, alın sırtınıza çantanızı, yalınayak yürüyerek gidin bu şehre.


İşte size, zihinsel ve bedensel olarak eve yorgun geldiğiniz bir günün sonunda, uygulamanızı önerdiğim rahatlatıcı bir banyo tarifi;


Malzemeler: 
120 ml. Susam yağı
10 damla Gül yağı (Oleum Rosae)
1-2 avuç taze/kuru gül yaprakları ( Rosa Damascena olmalı)
15 damla Sandal ağacı yağı (Oleum Santali Albi) 




Uygulanışı :
Gül yağını susam yağı ile karıştırıp çalkalayın. Elinize bir miktar alarak Solar Pleksus bölgesine (Güneş Ağı: Göbek deliğinizin 3 - 4 parmak altındaki bölge) saat yönünde daireler çizerek 5 dk. ovarak uygulayın. Yine elinize bir miktar bu karışım yağdan alarak, bir elinizin başparmağı ile diğer elinizin bileğini ovarak, her iki bileğinize de 5dk masaj yapın. Küvetinizi 36,5 dereceyi geçmeyecek bir ısıda, yarısının biraz üzeri su ile doldurun. İçine sandal ağacı yağını ekleyin ve gül yapraklarını suyun üzerine serpin. Banyonuz kullanıma hazır, 30-40 dk kadar içinde dinlenebilirsiniz, aman uyuyakalmayın… Sadece HAYAL KURUN !

Şifalar Olsun, Şifa Perisi

Twitter: @SifaPerisi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder