29 Mayıs 2013 Çarşamba

Mandala nedir? - BeDi





İnsanlık tarihi kadar eski bir şey mandala. Mandala hakkında günlerce konuşabilirim, çok mu? Aslında her yerde mandala var. Saatler örneğin.. Horoskoplar, yüzümüz bile mandala aslında.Ttabi önce bir kimlik bilgisi vermek gerek. Kocaman kelimelerle anlatacagım hazırsanız, çünkü manevi olarak büyük olmasının yanısıra tarihsel olarak da öyle.

Mandala bir kült yapı, resmi ya da tasviridir. İçine girdikçe genişleyen, seninle birlikte yol alan bir görüntüdür. İçsel olarak 'birlik' deneyimi için kullanılır. Sen ve evren arasında uzanan kocaman ve hızlı bir araçtır.



Mandalanın merkeziyle kurulan özdeşleşme sayesinde meditatif yol başlar. Kişi bu duruma kendini teslim eder ise, evrenin merkezindeki yerinin farkına varma imkanına sahip olabilir ve odaklanır. İlerledikçe darmadağınık unutulmuş şuurunu toparlayara,k birliğe ulaşır, herşeyin ideal ilkesini keşfeder. Mandala kozmogram değil, aynı zamanda psikogramdır. Şifa çemberi olarak da çalışır. Her rengin, şekillerin, biçimlerin, bitkilerin, taşların, yönlerin, rüzgarın bile anlamları vardır. Sedir çevreyi hastalıklardan temizlerken, parlak kırmızı kudreti korkusuzluğu eylemi ve dönüşümü destekler. Gümüş sezgi ve telepatinizi güçlendirir. Kuzey rüzgarı saflaştırıcı iken güney rüzgarı yaratıcıdır.. Kişilere özgü horoskoplardan bilgi edinerek onların ihtiyaclarına göre mandalalar hazırlanır. Bazı mandalalar anlıktır. Kum, taş çiçeklerle rüzgarın enerjisine teslim edilir. Bazıları odanızda duvarınızda yer alır. Bazıları ise yüksek enerji kapasitesine sahip yapılar olarak karşımıza çıkar.
Bulduğunuz her mineral, sizin malzemeniz olabilir. Küçük bir olumlama ile doğru zamanda müthiş bir gelişim kaydedersiniz.....


Facebooktaki Bedi Sanat grubunda kendi mandalalalrımızı yapıyoruz. Kişisel olarak rehabilite özelliğini kullanarak kendimizi keşfediyoruz. Ancak kendinizin ya da sevdikleriniz için bu konuda çalışma yapmamı isterseniz mail ile bana ulaşabilirsiniz. Dünyanın neresine dogru yol alırsanız alın tek bir merkeze varırsınız; kendinize. Sevgiler..
Twitter:@BanuBeDisi












3 yorum:

  1. resime ilk baktığımda patchwork zannettim...çok ilginçmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olağanüstüdür.. İlerideki günlerde daha fazla bilgi gelecek..

      Sil