11 Ekim 2016 Salı

11 Ekim 2016 - Astrolozi


Ay, bugün tümüyle Kova burcunda. Bağımsızlığımıza düşkün olacağımız gibi son derece sosyal bir gün geçirebiliriz. Etrafımızdakilere fikirlerimizi kabul ettirmeye çalışmaktan çok, bizlerle aynı fikirde olan kişilerle bağ kurmayı tercih edebiliriz. Zihnimiz yepyeni fikirler ve kavramlarla oyunlar oynamak isteyebilir, bazı durumlarda ise ortamlardan uzaklaşmış görünebiliriz.

08:27'de Ay ve Satürn ılımlı açısı netleşeceğinden sorumluluk ve görevlerimizin üstesinden yalnız başımıza gelmek kolay gelebilir. Bizlerden olgun kişilerden destekler bulabilir, ilgilendiğimiz konularda çalışkanlık gösterebiliriz. 

12:45'te Merkür ve Jüpiter kavuşumu netleşiyor; haftasonundan beri etkili olduğu gibi bugün ve yarın da kendini hissettirir bir transit. Bilgi toplama, merak ve ilgi artışı, iletişim kurma arzusu yükselecektir. Bu zamanda edinilen bilgiler kalıcı olabilir ve iletişimde haberleşmede hareketlilik görülür. Fikir değişikliği yapabilir alışverişi kısa yolculuklar, seminerler, eğitim programları ve gün içindeki trafik adına yoğun saatler geçirebiliriz. Kendimizi ifade etme konusunda istek artışı olacaktır.

15:16'da Venüs ve Chiron arasında da üçgen bir açı kesinlik kazanıyor; aynı şekile haftasonundan beri etkili olduğu gibi bugün ve yarın da aktif. İlişkiler ve sevgi, güzellikler, estetik ve maddesel değerlerimizle ilgili olarak iyileştirici bir etki. Sorunlu ilişkilerde düzelme sağlayabilmek adına karşılıklı anlayış, dostluklar önem kazanabilir. Olayları tek taraflı değil her yönü ile ele almaya ve iletişim kurarak çözmeye çalışmal en doğrusu olacaktır. Bazı hastalıklarla ilgili de pozitif bir şifa enerjisi olarak etki verebilir.

19:58'te Ay ve Güneş arasında oluşacak diğer bir üçgen açı ise potansiyel yeteneklerimizi, kişilik özelliklerimizi rahatlıkla öne çıkarabilmemize, ilişkilerimizde uyum ve denge oluşturabilmemize yardım edici özelliklerde. Liderlik vasıflarımız da gruplar içinde bizlere destek verebilir ve kişilerle işbirliği içinde olabiliriz. Duygular ve mantık da uyum içinde çalışacağından, aynen ilişkiler gibi dengeli bir şekilde bizlere destek olabilir. 

20:03'te Mars ve Neptün arasında ılımlı bir görünüm oluşacak; çevremizdeki kişilere karşı daha anlayışlı olabileceğimiz, onlara yardım elimizi güvenle uzatabileceğimiz günler. Yardım amaçlı grup çalışmaları yapılabilir, vicdan rahatlatıcı aktiviteler içinde olabiliriz. Yine haftasonundan beri aktif olan bu görünüm, diğerleri gibi barış, affedicilik ve merhamet duygularını besleyeceğinden, yardımlaşma, karşılıklı yarar getirebilir. Su ve yağmurla ilgili bazı problemlere neden olabileceği gibi hayatımız ve bizleri mutsuz eden konuları tesbit ve analiz etme açısından destek verebilir.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder