7 Ekim 2016 Cuma

7 Ekim 2016 - Astrolozi


Ay, günün büyük kısmını Yay burcunda ilerleyerek geçirecek; daha optimist daha neşeli, farklı düşünce yapılarıa ve bakış açılarına saygılı, yeni tecrübeler denemeye hazır davranışlar içinde olmamız mümkün. Hukuk, yurt dışı, yabancılarla ilgili, eğitim, seyahat, medya, din ya da inançlarımız ile alakalı başlıklar gün içinde öne çıkabilir.

07:39'da netleşecek Ay ve Chiron kare açısı, sabaha karamsarlıkla uyanmamıza neden olabilir, dikkat. Bardağın boş yanını görmek kolaylaşacağından,olumsuzluklar daha fazla dikkat çekebilir. Geçmiş olumsuz tecrübelere odaklanmak ise ileriye dönük hedefler konusunda bizi engelleyecektir. Bazı rahatsızlıklar sabah erken saatlerde kendini belli edebilir.

09:25'te ise Ay ve Uranüs arasında üçgen bir açı oluşuyor; yaratıcı fikirlerimizidevreye sokmak adına ideal. Rutin ve standart dışı bakış açıları ile çevremizdekileri şaşırtabilir, değişik olana ilgi gösterebiliriz. Grup çalışmaları, hümanist aktiviteler, birlikte hareket etme adına uygun etkiler var. Bu etki altında tatlı bir heyecan, telaş duymak da mümkün. Günün ilk yarısı yeni tanışmalara da zemin hazırlayabilir. Ay, bu açının ardından 23:39'da Oğlak burcuna geçene kadar da açısız kalacak; dolayısı ile bitirilmeyi bekleyen işlerimizle ilgili olarak değişik uygulamalar, farklı bakış açıları oldukça olumlu sonuçlar doğurabilir.

10:55'te Merkür, 24 Ekim'e kadar kalmak üzere Terazi burcuna geçiş yapacak; hayatımızı paylaştığımız eşimiz, işimizi paylaştığımız ortağımız ya da bu gibi konumları olan kişilere bir konuyu açıklamanın, aydınlatmanın en uygun zamanı denebilir. Karşı tarafın fikirlerine kulak vermek, düşüncelerini öğrenmek, tek çalışmaktan çok daha fazla kazanç sağlayabilir. Güvendiğimiz kişilere danışmak, sorunları daha iyi tesbit etmek adına hem bizi dinleyecek hem de bize duyarlı olabilecek bilinçi kişilerden alabileceğimiz tavsiyeler yeni ufuklar açabilir. Anlaşmazlıkları konuşarak çözebileceğimiz bir süreç Fikir alışverişleri, münakaşalar, tartışmalar, konuşmalar tatlı heyecan verici ve ilginç gelebilir. Olumlu olarak uyum arayan, güzel konuşan, sanat yeteneği, rafine, dengeleyici, güzelliklerden ve barıştan yana, uzlaştırıcı, objektif, kibar düşünceler içinde, jest sahibi olabilmenin yanı sıra; olumsuz olarak, kararsız, ikilemler içinde, fazla hesapçı, yönsüz, tembelce, aşırı diplomatik ve soğuk hareketler içinde olmak mümkün.

Yılın zorlu açılarından biri, bu haftaya aslında damgasını vuran da denebilir, Güneş ve Pluto karesi 22:33'te kesinlik kazanacak. Bu bir kaç gün bizlerle zıt kutuplarda olan ve bize baskı yapmak isteyen güçlü kişileri kendimize çekmemiz mümkün. Buna göre hayatlarımızda belki de önemli radikal değişimler yapmamız gerekebilir. Bu duruma direnmek yerine, eski davranış ve düşünce biçimlerimizi bırakmamız daha olumlu ve yaratıcı değişiklikler yapmamız en uygunu olacaktır. Aksi halde hayatımız çok daha zorlaşabilir. Otorite figürleri, amirler ya da büyüklerimizle ilişkilerimizde beklentiler artabilir ve eksik olanlar için bizlere hesap sorabilirler. Bu açı, bazı araçların çalışmamasına, olayların yürümemesine yol açabilir. Mekanik problemleri çözmek adına epey uğraşmamız gerekebilir. Bu görünümün bizlere anlatmak istediği; yaşamımızda düzgün gitmeyen detaylarla yüzleşmemiz ve bunları tasviye ederek, onarmamız olacaktır.

23:39'da Ay, Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Eksiklerimizin farkında olarak, işlerimizi çevremizi bir düzene, sisteme oturtmak isteyebiliriz. Çalışmak, ilişkilerimizde duygularımızı geri planda bırakarak, sorumluluk ve görevlere daha fazla önem vermek, zorlayıcı durumlarda dayanıklılık göstermek günün ana özellikleri. Çevremizdekilerden de aynı şekilde aynı özveriyi bekler hale gelebiliriz. Daha karamsarlık ve endişe içinde olmak duygularımızı rahatlıkla açamamak bazı ilişkilerde problemlere neden olabilir.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder