7 Ekim 2016 Cuma

Koç Dolunayı (16 Ekim 2016) - Astrolozi


16 Ekim 2016 günü sabah 07:23'te Koç burcunun 23. derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek; Koç burcunun 3. dekanı ise Venüs etkisindedir. Bu durumda Venüs'ün durumu da Dolunay haritasında epey önemli bir hale geliyor. Evlilikleri, ortaklıkları, ilişkileri aniden başlatabilecek ya da çıkarcılıkları, hep banacılıkları ve sonlanmaları da gözler önüne serebilecek nitelikte; yani Venüs'ün bu haritada pek de mütevazi olduğu kesinlikle söylenemez. Bu dekana denk gelen tutulmalar örneğin eski kayıtlara göre savaş başlatan cinsten olabiliyormuş; Yahudilerdeki 12 kabileden Issahar (Bünyamin) ile ilişkilendirilmiş Koç burcu, dönüşüm için savaşa girmeyi ve mücadele etmeyi anlatmaktaymış. Ayrıca Erreşa durağında gerçekleşecek bu Dolunay, iş ve kariyer yaşamı için iyi etkilere sahip denebilir; zenginlik, sosyal büyüme ile direkt bağlantılı.

Haritanın Asc derecesi çok güçlü; zira Güneş tam da o noktaya konuşlanmış ve Spica yıldızı ile aynı boylamda. Spica, şöhret getiren bir yıldızdır; dokunduğu haritaya bir üstünlük potansiyeli aktarır. Yazarların, bilim adamlarının, ressamların, müzisyenlerin haritalarında etkindir. Başarı, parlama ve yetenek verir; kişi yaptığı işe güzellik ve uyum, zeka katar. Ancak Mars'ın bu bölgeye karesi nedeniyle elde edilen şansların kaybedilme ihtimali de yüksek olur. Dolunay derecesinde ise Acamar'ı görüyoruz; kamu ve dini işlerde başarı vaadeden bu yıldız maceraperest bir ruha işaret edebiliyor. Robson'a göre bilim, teknoloji, felsefe ile ilgili başarı şansı ve fazla seyahate zemin hazırlıyor. Terfi fırsatları, değişik tecrübelere ilgi verdiği gibi sert açılarda seyahatlerde özellikle denizde kazalara, boğulmalara neden olabiliyor. Denizcilikle ilgili olarak dikkat çekmekte. Dolunay derecesine yakın ayrıca Baten Kaitos yıldızı da dikkat çekmekte; gemi kazalarına, göçlere hatta sudan çıkmış balığa dönebileceğimiz gelişmelere fırsat tanıyor. Bu durumda bu yıldız özellikle mültecilerle ilgili oluşabilecek gelişmeleri de bizlere işaret ediyor. Dolunay'ın yöneticisi Mars ise Pelagus ile aynı boylamda: aynı şekilde iyimserlik ve açık biz zihinke yakın ilişkide. Uzak seyahatlere, gemilere, uçaklara ve bunun yanında bilim, psikoloji, tarım ve sosyal olaylarla bağlantılı bir yıldız; gemi ya da uçak kazaları dikkat çekebilir.


Bu Dolunay sürecinde iyi niyetle başlayan işlerimizde ve ailemizle ilgili önemli değişimler yaşanabilir. Kaotik gelişmeler, planlarımız ve hedeflerimiz ile bağlantılı olarak bizleri farklı yönlere itecektir. Seçenekler konusunda pek özgür olmasak da süreci nasıl yöneteceğimiz kesinlikle bizlerin özgür iradesine bağlı. Dolunay'ın burç yöneticisi Mars ile karesi, yücelme yöneticisi Güneş ile karşıtlığı üstüne üstlük Uranüs ve Pluto faktörleri, ilgili planetlerin yerleşimleri, bu sürecin direkt olarak ilişkilerle ve bizlerle bağlantılı olduğunu anlatıyor. Herşey yolunda zannederken, Uranüs tüm planları bozacak görünüyor. Yeni düzenlemeler, yasalar özellikle eğitimle bağlantılı olark gündeme gelebilir.  Sert açıların da etkisi ile şimdiye kadar olandan farklı bazı terör saldırıları, ayaklanmalar, başkaldırılar oluşabilir; örn. siber saldırılar.. Bunların yanında doğa olaylarını da tetikleyecek görünümler, sellere, yağışlara, tsunamilere, volkanik patlamalara neden olurken yaşamlarımızda da sert rüzgarlar esecek. Zincirlerimizi kırmak isteyecek, farklı yanlara savrulacağız. Aslında ilişkilerimizde büyüyeceğiz, olgunluk kazanacağız.  Ayrılıklar derken sadece özel ilişkileri kastetmiyorum tabii; grup, şirket, politik vs. her türlü ilişki çeşidi. CEO'lar iş bırakabilir, bazı parti başları ile ihtilaflar oluşabilir, şirketlerdeki ortaklıklar bitebilir, görüş farklılıkları ses getirebilir. Manşetlerde şiddet görüntüleri vicdanımızı sızlatabilir. Madenlerle, yer altı kaynakları ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. 

Duygularımızla genelde Dolunay dönemlerinde başımız derde girer. Kafa karışıklıkları yaratacak duygusal iniş çıkışlar daha çok mücadele, koşuşturma, sinir krizlerine bile neden olabilir. Değiştirmekte zorlandığımız düşüncelerimiz, inançlarımız, yaşam felsefemiz yerle bir olabileceği gibi, çıkar uğruna inançlarını, ruhlarını işlerine alet edenleri gündeme taşıyabilir. Vicdan muhakemeleri, skandal gelişmeler ya da içinde olduğumuz problemler süreçleri ile bile bizleri şaşırtabilir. Aile içinde, ikili ilişkilerimizde ve tabii yakın çevremizde radikal kararları ve yeni formları hızla oluşturacağa benziyor. Bu ifadeyi sadece ayrılık olarak da anlamak tabii yanlış olur; hızlı verilen kararlar yeni birliktelikleri ve ortaklıkları da öne çıkarabilir. Kısacası "Ben" ve "Biz" kavramı oldukça vurgulu bir Dolunay süreci var önümüzde.




Uranyen olarak ele alındığında tam Dolunay derecesine oturmuş Eris asteroidi oldukça dikkat çekici; Discordia, Xena olarak da bazı kaynaklarda isimlendirilen fitnecilik, anlaşmazlık, uyumsuzluk, kışkırtmalara ve manipülatif gelişmelere işaret eden bir asteroid. Yabancı kaynaklarda Lilith ile benzer etkiler verdiği söylenir. Bu Dolunay sürecinde kadınların, kadınlarla ilgili konuların öne çıkması muhtemel. Ceres, Uranüs ve Eris ilişkisinden, bazı bebek ya da çocuk ölümlerinin, psikolojik olarak narsistlik eğilimlerinin sözü edilebilir. Kadınların uyanışı, güç kazanması, kadın haklarının, feminist hareketlerin güç kazanması, eşcinsel yürüyüşlerinin, ancak bunun yanında cinsel içerikli taciz ve pornografik suçların etkileri maalesef sıralanmalı. Başkaldırılar hatta az önce dediğimiz gibi protesto hareketleri görülebilir. İlişkiler açısından mola verme ihtiyacı da doğabilir /Harmonia / Isis). Korkular ve endişelerden uzak durulmalı; zira bu etki bizlere hata yaptırabilir. Gizli ilişkiler, aşklar bu süreçte deklere olabilir. Eris, ezoterik hikayesi ile de bağlantılı olarak bir yandan radikal müslüman gruplardan IŞID'i çağrıştırıyor bana; Eris kuyusuna atılan Hz. Muhammed'in yüzüğü, onların bayrağındaki sembol. Dolunay sürecinde şaşkınlık yaratabilecek gelişmeler bu grupla bağlantılı yaşanabilir diye düşünüyorum. Sanat camiasında önemli gelişmeler, sansayonel uygulamalar, gelişmeler görülebilir. Gazlarla ve sularla ilgili kazalar, ilaç ya da alkol ile ilgili problemler, intihar vakaları maalesef etkiler arasında. Bastırılmış bilinçaltı korkularımız, endişelerimiz, otomatik duygular maalesef sanki anın tekrarlanması gibi öne çıkabilir. Bu yüzden eski defterleri ilişkilerimizde açma eğilimi gösterebiliriz. Bazı tecrübeler tekrar tecrübe edilebilir; ancak hızlı gelişmeler can acıtsa da yüzleştiklerimizle iyileşme şansı da bulacağız. Duygusallığın tuzağına düşmemek ve bilinçli kararlar ve adımlar sayesinde şifa şansını da yakalayabileceğiz. Unutmamak gerek ki bu Dolunay sürecinde ilişkilerimiz sayesinde iyileşme fırsatı yakalayabilecek çoğu bilinçaltı kayıtlarımızı değiştirebileceğiz. Bunun yanında bu süreçte önemli teknolojik, bilimsel ya da tıbbi ümit verici gelişmeler yaşanabilir, bazı hastalıkların çareleri bulunabilir.


Ülkemiz açısından ise Dolunay derecesi natal Merkür ve Satürn'ümüz ile birlikte, dolayısı ile muhalefet partileri, ülke bütünlüğü, güvenlik güçleri ordu, kamu çalışanları, sendikalar, ilişkide olduğumuz ülkeler, kadınlar ve gençlerle ilgili bir problemler, önemli yeni kararnameler, kanunlar, uygulamalar, belediyeler, yerel yönetimler ve milletvekilleri, TBMM, yabancı devletlerle yaptığımız anlaşmalar, güç birlikleri açısından hızlı gelişmelere neden olabileceği gibi, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında natal Jüpiter'e kavuşan tr Mars yerine bu kez natal Mars'a kavuşan tr. Jüpiter'i görüyoruz. Sanki roller tersine dönüyor gibi, farklı, sıradışı gelişmeler yaşanabilir. O tarihte yönetime el koymaya çalışanlar varken, şimdi sanki yönetimin birilerine el koyması gibi gibi.. Bu kez konumlar değişik görünüyor. Tr. Satürn'ün natal Uranüs ile karesi ve natal Pluto ile 150'lik açısı, Dolunay'ın natal Satürn'e ve Merkür'e karşıtlığı önümüzdeki günlerde muhalefet partileri arasında da paralel soruşturmaları açısından haberlerin yoğunlaşabileceğini düşündürdü bana. Ayrıca Satürn'ün 9. evi de yönetmesi nedeniyle radikal dinci grupların terör girişimleri, üzerimizde baskılayıcı etkiler verebilir. Eğitim ile ilgili olarak yeni gelişmeler belki dönüşüm içeren yeni kararlar alınabilir. Ekonomik yönden zorlayıcı etkiler altında olacağız; borsa ve döviz piyasaları hızlı iniş ve çıkışlar gösterebilir. Maddi önlemler hızla alınmalı. Toprak bütünlüğümüze karşılık bölünme fikirleri yabancı ülkeler tarafından telaffuz edilebilir. Barış ya da ateşkes görüşmeleri de gündeme gelse de sekteye uğrayacaktır. İktidara güç kazandırıcı yeni yönetmelikler hazırlanabilir; yetkileri, kontrol alanları genişleyebilir. Hades'in Asc'mize açısı nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz; gelişmeler karşısında gerginliğin ve tansiyonun artması zaten Dolunay'a karesi olan Mars ve Pluto transitinin aynı zamanda 1. evimizdeki natal Pluto'ya da karşıtlığı ve ülke haritamızda tehlikeli açı kalıpları oluşturması ile direkt bağlantılı; bir çeşit kavşağın başındayız sanki.. Bu arada Dolunay'ın natal Atlantis ve Calypso ile ilişkisi ise birçok gizli ilişkinin bu süreçte afişe olması ile şaşıracağımızı anlatmakta.


Zrrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


2 yorum:

  1. çok teşekkür ederim yazı için ayrıca sitemi ziyaret etmeyi unutmayın http://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    YanıtlaSil