1 Ekim 2016 Cumartesi

1 Ekim 2016 - Astrolozi


İlahi adaleti temsil eden Jüpiter kavuşumlu bir Yeniay doğacak bugün 03:11'de; Terazi burcunda. Sosyal açıdan büyük vaatler sunabilecek etkilere sahip. Her ne kadar yöneticisi Akrep'te seyretse de, Terazi'deki Jüpiter sayesinde nezaketi, diplomasiyi, dengeyi elden bırakmamak için elden geleni yapma gücü de bulacağız. Tabii Akrep arketipi, diğerlerinden çok bizlerin fikir yürütmesine, onları kendi çizgimize çekmek istememize, ne konuda ne kadar talepkar olduğumuza, hep isterim de isterim listemize dikkat çekecek. Bir yandan da kimler için ne kadar ödün veriyoruz konusunda hesaplaşmak isteyebilir, birçok ilişkimize set de çekebiliriz. Yeniay ile ilgili daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/09/terazi-yeniay-1-ekim-2016-astrolozi.html adresimdeki yazıda da bulabilirsiniz.

İlişki kurmak, ilişkilerde iletişim oluşturmak, ortaklaşa güç birliği yaratmak hep Terazi'nin konuları. Kendi derinlerimizden çok diğerleri ile ilgili bir buç. Onlarla kendimizi karşılaştırır, görüşür, iletişim kurar ve her tarafın da kazançlı çıkmasına yönelik çözümler bulmaya çalışırız Terazi ile. Tabii bu burcun gölge yanında diğerleri olmadan, akıl almadan, destek görmeden harekete geçememek ve kararsızlık tehlikesi mevcut. O yüzden kendi içsel merkezimize dönüp, önce hedef amaçlı kararlarımızıın ne olduğunu tesbit etmeli ve bu yönde ortaklıklar, ilişkiler yönüne yüzümüzü çevirmeliyiz. Terazi'nin kefesi ne bizden ne de başkasından yana ağır basmamalı; adil olmak Yeniay sürecinde çok önemli. Jüpiter bu pozisyonda pek de dert ve problem dinlemeyi, karamsar düşünceleri sevmez; dolayısı ile pozitif ve olumlu olana daha kolay odaklanabiliriz.

Mars ve Pluto kareleri ile güç / kontrol iradesi sayesinde ilişkilerimizde gelişmeler yaşayacağız.Çok zorlu bir denklem olduğundan sık sık bozulmadına da tanıklık edeceğiz; buram buram rekabet kokuyor. İnançlarımız, yaşama bakış açımız, Pluto ile asla eskisi gibi olmayacak. Yaşam felsefemizi, pencerimizi genişletmezsek, çok acı çekebilir, zorlanabiliriz. Doğru bildiklerimizin aslında gerçeği yansıtmadığını idrak edeceğiz.

Neptün dokunuşu ile garip, alışılmadık anlar yaşasak da Satürn desteği ile sabır ve metanet konusunda şanslı sayılabiliriz. Dürüstlüğe, gerçekçi olmaya davet ediyor Satürn bizleri. Bu yolla hem ilişkilerimizi hem de kendimizi geliştirme yeni bir sistem oluşturma fırsatı bulacağız. Satürn yardımı ile değişen inançları, bakış açılarını uzun soluklu ve stabil hale getirme şansı bulacağız; destek göreceğiz.

Yeniay yöneticisi Venüs ve Neptün'ün hoş birlikteliği, koşulsuz sevginin anahtarını sunuyor bizlere; affedici, merhmetli, şefkat dolu bir sevginin, aşkın anahtarı. Başka biri olmaya, olanı kabul etmeye daha kolay alışabiliriz; görünenin ardındaki gerçeği görebilecek anlayış göstereceğiz. Her ne kadar Mars ve Pluto "çirkin" yüzümüzle bizleri karşı karşıya getirse de, kabul edişler, kolay eyvallah demeler, ayak uydurmalar, bir nevi vazgeçişler daha kolay oluşacak. 

Gözlerimizi şimdiye kadar farketmediğimiz detaylara satır aralarınja çevirirsek, belki inatlaştığımız, reddettiğimiz kişileri, fikirleri daha kolay kabul edebilir, bizlere uyup uymadıklarına dair net kararlar verebiliriz. Ana resme ufacık anahtar deliğinden değil de, kocaman tertemiz bir pencereden bakmaya çalışmak, kendimizi de dev aynasında görmekten bizleri kurtarabilir. Unutmayalım ki Başak burcunda iken Jüpiter detaycı, analizci, titiz olmayı sağladı. Belki hala bu alanda eksiklerimiz vardır. Birbirimize bir sanatçının eserine bakışı gibi, nazik, incelikle, sanatçı gözü ile bakmayı öğrenelim. Karşımızdakilerin kişilik özelliklerine, yeteneklerine, kapasitelerine ve duygularına saygı gösterelim; kalp kırmadan ilişkilerimizde ya ilerleyelim ya yol ayrımına gidelim. Sadece benim dediğim olsun diye tepinmek yerine, gelin el ele verelim, güç birliği oluşturalım. "Bir" olmanın, birlikten doğacak gücün nimetlerinden yararlanalım.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder