13 Ekim 2016 Perşembe

13 Ekim 2016 - Astrolozi


Ay, günboyu Balık burcunda kalacak bugün.. İdealist, duyarlı ve ileriyi gören bir bakış açısı ile gelişen olaylara ayak uydurmakta zorlanmayabiliriz. Zor etkiler altında ise bazen gerçekleri reddedecek kadar hayal dünyasında yaşamak bazılarımızı ruhsal olarak zorlayabilir. Ara sıra inatçılığımız tutsa da genel olarak daha merhametli, iyi huylu, yaratıcı davranışlar içinde olabiliriz.

08:15'te Ay ve Neptün kavuşumu yaşanacak; kolay farkedilmese de güçlü bir etki. Çevremizdekilere karşı olan hassasiyetimiz artabilir, birileri ile yakın olmak özdeşleşmek isteyebilir, sorunları birlikte ele almak isteyebiliriz. Kişilere kolay inanama fantezi dünyasında bulunma, fark etmeden gerçeklerden kaçmamıza neden olabilir. Kuşkulara, aldanmaya açık bir sabah; dalgınlıklar, küçük yanlışlıklar ve sakarlık tipi küçük kazalara neden olabilir.

10:10'da Ay ve Mars arasında oluşacak ılımlı görünüm sayesinde cesaret, ataklık gerektiren işleri ele alabilir, potansiyel yeteneklerimizi yaratıcılığımızı ön plana çıkarabiliriz. Daha kararlı davranışlar, özgüven gereken atılımlar açısından olumlu bir etkileşim.

12:40'ta Ay ve Güney Düğüm kavuşumu oluşacak; geçmiş tecrübeler, hatıralar daha fazla kafa yorabilir. Endişe ve kuşku duymak, özgüven eksikliği geçmiş olumsuz tecrübelere bağlı olarak görülebilir. Ancak eskiden dersler çıkararak bakış açımızı ileriye çevirmek, farklı çözüm yollarına yönelmek bu etki altında daha olumlu gelişmelere yol açabilir. Aksi halde karamsarlık bu saatlerde yorucu bir hal alabilir. Birlikte yapılan işlerde sorunlar oluşabilir ve bazı detaylar kafa karıştırabilir.

13:18'te Ay ve Satürn karesi, eğer bir önceki transitte gerekeni yapamadıysak, depresif bir ruh haline neden olabilir ve hayaller ile gerçekler arasında can atıcı bir durum oluşabilir. Onaylanmıyormuşuz, kabul görmüyor ve engelleniyormuş gibi hissetmek, bizi zor duruma sokabilir; korkular endişeler oluşabilir. Enerjimizi düşürmemeye ve sonuçta geçici bir etki olduğunu hatırlamaya özen gösterelim.

17:20'de ise Ay ve Pluto arasında oluşacak olumlu etkileşim sayesinde üzerimizde derin bir duygusallık etkili olabileceği gibi içsel sezgilerimiz de son derece aktif çalışacaktır. Yaratıcılık yetenek gerektiren konularda rahatlıkla odaklanma sağlayabilir, üretken olabiliriz. İçsesimize kulak vermek, daha kararlı hareket etmemiz mümkün.

23:59'da Merkür ve Mars karesi kesinlik kazanacak; aslında bugün ve yarın tümüyle aktif bir enerji. Öfkeyi ve gerginliği ifade eden bir görünüm. Konuşmalarımızda, hatta normal bir şeyi ifade edişimizde yüksek bir tansiyon öne çıkabilir. Sözler bazen alay bazen acı hatta küstahlığa varabilir. Mesleki, sosyal, çeşitli finansal aktivitelerde güçlükler yaşanabilir; talihsizliklerin yaşanması olası. Trafikte, iletişimde düşüncesiz ve sinirli davranışlar sorunları beraberinde getirebilir. Tüm bu gerginlikler ise sağlığımız üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir, gelişmeleri kontrol altında tutmaya dikkat ve özen gösterin.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder