16 Ekim 2016 Pazar

16 Ekim 2016 (Koç Dolunayı) - Astrolozi


Sabah 7:23'te yaşanacak Süper Dolunay, önüne geçilmesi zor, şoklara, tartışmalara, süpriz gelişmelere açık bir enerji barındırmakta. Uranüs ile birleşen Ay, bana sanki joker gibi görünmekte; hangi alanda ihtiyaç varsa, o görevi üstlenecek cinsten. Merkür ve Uranüs ise grup bilincini, hümanist, toplumsal iletişimi besleyecek görünüyor.  Zihinsel sağlığımız kırmızı alarm verebilir. Köşeden bir anda fırlayacak joker, bir anda bizlere yürüdüğümüz yolu değiştirtebilir. Amerika'da hani bir anda çoğalan "kötü palyaçolar" var ya, hani insanları korkutuyor, kovalıyorlar; işte Dolunay haritasında Uranüs aynen o pozisyonda. Maskelerin altında çok daha korkutucu yüzler gizli; Ay ve Pluto açsından da bu çok net anlaşılıyor.

Eris bu haritada çok aktif; Discordia Tanrısı. Şu kışkırtan, fitne sokan kızımız var ya, kırmızı elmayı 3 kardeşin ortasına atıp da ortalığı karıştıran, mitolojik hikayesinde. "Kral çıplak" diye bağıran çocuk gibi. Kimsenin görmesini istemediğimiz yanlarımız, kötü kadın Müzeyyen huylarımız; işte onları bir bir karışıklık yaratmak için, Eris ortaya dökerek, görünür yapacak. Pluto'nun yer altında gizledikleri de Merkür ile karesinden dolayı tek tek ortaya dökülecek; ne doğru ne yanlış, can acıtıcı bir şekilde anlaşılacak.

Dolunay yöneticisi Mars, Pluto ile yakınlığı ile birlikte silahları kuşandığımızı gösteriyor.. Merkür ile bolca bağırış, çağırış, yakarış çıkarır cinsten. Jüpiter bu cümbüşte boş mu duracak zannediyorsunuz; hahaha.. Ver gazı, ver gazı konumunda. Birçoğumuz kendini karikatürize bir şekilde görebilir yukarıdan; gizledikleri suratlarıyla tabii. Karanlık yanlar, merak etmeyin görünür olacak. Bu maskeleri gönüllü indirebilmek, derinlerimizi paylaşarak iyileştirmek, seçilebilecek en olumlu yol, bence. Kalbimizin karanlık yanlarını kendimiz ortaya koymayı, kabul etmeyi, ahh becerebilirsek..Düşünemeyeceğimizi, aklımıza bile gelmeyeni, düşünme akıl etme dönemi bu Dolunay süreci. Son sınır gibi. Eris ve Uranüs'ün güçbirliği zaten bizlere değişmesi gereken alanı bildiriyor; orada birşey yanlış diyor, dikkat çekiyor. Ama işte, her ikisi de ayrı bir deli ya, bunu mantık çerçevesinde yapamayacaklar. Şimdiye kadar hiç görmediğimiz, hiç denemediğimiz bir çeşit bu, çok sıradışı, rutin dışı, farklı. Yıllardır bildiğimiz, ama bir şekilde hep kaçtığımız bir nokta bu. Mars'ın Kuzey Düğüm'e olumlu açısı ile gelecekte kimi ya da neyi otorite kabul edeceğiz, neyi nasıl ne amaçla inşa etmek istiyoruz, karar vermemize yarayacak. Neptün desteği ise affedebilmemize, merhamet gösterebilmemize, sineye çekebilmemize yarayacak. Biraz içsel analiz yapıp, olumsuz özelliklerimizi, yanlarımızı tesbit etmeyi bir becerirsek, tam güzel olacak, 10 numara 5 yıldız cinsinden.

Üstbilincimizle biraz daha yüksek frekanslara açılmak, olayları yukarıdan objektif değerlendirmek aslında, deliliğin içindeki dualite barındırması gibi. "Flaş.. Flaş.. Flaş.." açılımları, uyanışları beraberinde getirebilir. Ufacık bir detay, Uranüs ile kocaman bir pencerenin ardına kadar açılmasına, yani kelebek etkisine neden olabilir. Alarmlar çalıyor.. Uyanma zamanı !!!. Her birimizin sorumluluğudur bu; kendimizi karanlıklarımızla kabul edebilmek. İşte şimdi bir bir tesbit etme zamanı. Diğerlerinin sustuğu ve bizlerin de yanlış olduğunu bildiğimiz konuları farketme, sesimizi çıkarabilme, belki itiraz edebilme süreci. Kendimize karşı delice dürüst olalım. Pluto / Mars cepte; yeteri kadar özgüven, güç ve irade yerinde. Kalkın ayağa ve topa girin. Bu açılar kolay bulunmaz. En önde yerinizi alın ve doğru bildikleriniz için canla, başla mücadele edin. Farkında olun, sürüden ayrılın ve bilin ki "Kral Çıplak"...

Sıkılmadınızsa, daha bilgi lazım derseniz, Dolunay ile ilgili biraz daha teknik bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/10/koc-dolunay-16-ekim-2016-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder