15 Ekim 2016 Cumartesi

15 Ekim 2016 - Astrolozi


Ay, tümüyle Koç burcunda bugün; Pazar gününe geçiş ardından gerçekleşecek Dolunay etkisindeyiz iyiden iyiye. Hızlı atak, girgin ve mücadeleci duygular, davranışlar Koç etkisi altında yaşanabilir. Hazırlıklarını tam olarak yapmadığınız hiç bir konuda adım atmamak en doğrusu olacaktır. Yeni olana ilgi gösterebilir, aşırı özgüvenli hareket etmek isteyebiliriz.

06:33'te Ay ve Jüpiter karşıtlığı nedeniyle, ego ve kibir içeren davranışlarda artış görülebilir. Bazı problemleri aşırı iyimserlik nedeniyle yok farzedebilir ve karamsar düşüncelerden uzaklaşmak isteyebiliriz. Yeni tecrübeler hata yaptırabilir, detayları atlamamaya özen gösterilmeli. İlişkiler konusunda objektif ve karşı tarafın haklarını da gözeterek hareket etmek en doğrusu olabilir.

11:31'de Mars ve Kuzey Ay Düğümü arasında üçgen bir açı netlik kazanacak; dünden beri ve bugün de tümüyle etkili bir transit. Hızlı ortak çalışmalara, güç birliklerine, tanışmalara imkan tanıyabilir. Yardımlaşarak hareket etmeye dikkat edelim. Yaşam yolumuzda hedefler doğrultusunda ileriye doğru cesaret gösterilmesi gereken konularda bizi destekleyici bir görünüm. Yeni ve farklı bakış açılarına, çzöüm yollarına da ılımlı yaklaşmakta yarar var.

13:43'te Güneş ve Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor; yılın zorlu açılarından biri. Bu hafta tümüyle kendisini hissettirdi ve bir kaç gün daha aktif görünmekte. Birebir karşılaşmalar, yakın ilişkiler sürprizli sahnelere neden olabilir. İş yaşamında beklenmedik sebeplerden ötürü yeni düzenlemeler, ani başlangıçlar ya da sonlanmalar oluşabilir. Bu ana kadar yeteri kadar dikkate almadığınız, ortaya koymadığınız kendinizle ilgili durumları aniden karşınıza çıkarabilir. Ayrıca bu açı kazalara sebep olacak durumları da hızlıca geliştirir. Emir almak, ne yapmamız gerektiğinin söylenmesi bugün bizleri zıvanadan çıkarabilir; dikkat. Kalp sağlığı ile ilgili bazı sorunlar konusunda da dikkatli olmakta yarar var.

Çarşamba günü kesinleşecek olan Mars ve Pluto kavuşum açısının arası iyice kısaldı; bugün de Ay önce 13:54'te Mars ile ardından da 18:19'da Pluto ile kare açılar yapacak. Anlıyoruz ki bu olumsuz zorlayıcı enerji artık iyice aktif. Bu esnada 16:52'de de Ay ve Merkür karşıtlığı netleşecek. Özellikle iletişimde trafikte çok ama çok dikkatli olmakta yarar var. Bu görünümler güçlü dosti tehlikeli düşman açısıdır. Gözü kara bir şekilde egemen olma, hükmetme ihtiyacı verir. Hedefler doğrultusunda hükmetme, karşımızdakileri zorlama, hırslanma, tehlikeli kargaşalara, bozgunculuğa neden olabilir. Şiddeti arttıran, gizlilikleri zorlayan, ortaya çıkarıcı, kışkırtıcı bir enerji. Tehlikeli durumların içine düşmemek, hırsız, polis oyunları oynamak, kavga vs durumlarda kalmak maalesef mümkün. Faydalı olması için güçlü fikirler üretebilir, her zamankinden üstün ve üretici düşünebilir, zor ve karmaşık işlerin üstesinden gelebilir ve beynimizi bu yönde açılımlara kavuşturabiliriz. Böylece kimse hiddetimizin hedefi olmamış olur. Arızalara, kazalara karşı çok dikkatli olunması gereken bir saat dilimi.

14:46'da ise Ay ve Satürn üçgeni, kalıcılik ve metanet isteyen konuları rahatlıkla ele almamıza yardım edebilir. Gereken durumlarda güvendiğimiz kişilerden destekler bulabiliriz. Bugün, kendimizi yetersiz hissettiğimiz alanlarda bir bilene danışmak en doğrusu olabilir. Gün içindeki tehlikeli ve zorlayıcı görünümlerin üstesinden belki bu şekilde gelebilir, sorumluluk ve görevlerimizin bilincinde olabiliriz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder