8 Ekim 2016 Cumartesi

8 Ekim 2016 - Astrolozi


Ay, günboyu Yay burcundaki seyrine devan edecek; daha dışa dönük ve özgürlüğümüze düşkün olacağımız bir gün var önümüzde. Yaşama iyimser bakış açısı ile yaklaşmak isteyebilir, işlerimizi el birliği ile yürütebiliriz; yardımlaşmaya açık olacağız. Genelde sorunlardan kaçmak isteyebilir, sıkıntılarla vakit geçirmeyi tercih etmeyebiliriz. Uzun açıklamalar yerine düşündüğümüzü direkt aktarmak, bilgimizi derinleştirmek ve değişik tecrübelere, bakış açılarına ılımlı yaklaşmak mümkün.

01:39'da oluşacak Ay ve Merkür karesi, duygularımızla mantık arasında dengesizlik oluşturabileceğinden düşüncelere duygusal yaklaşabilir ve bazı sözlerin, davranışların etkisinde kalabiliriz. İletişimin aniden yoğunlaşması da bazılarımız için mümkün olabilir. Ancak genelde kelimelerin ve tavırların üzerinde fazla takılmama, ilişkiler konusunda koruyucu olabilir.

08:04'te oluşacak Satürn ve Düğümler arasındaki kare açı aslında hafta başından beri kendisini hissettirdi. Hafta sonu da tabii tümüyle aktif olacak. Beraber yapılacak işlerde aksiliklere, gecikmelere neden olduğu gibi, yaşam hedeflerimiz konusunda endişe ve korkuları da beraberinde getirmekte. Sorumluluk ve görevlerin taşıyabileceğimizden daha ağır gelmesi, onaylanmıyormuş, ilgi görmüyormuş duyguları çoğu noktada depresif etkiler vermiş olabilir. Geçmiş, yaşanmış olumsuzluklar kafamızı daha fazla meşgul edebilir. Yapmak istediklerimiz ve yaşamın gerçekleri arasındaki fark sanki git gide açılıyormuş gibi hissedebiliriz. Tavsiyem, geçici bir etki olduğundan enerjimizi yüksek tutmaya ve belki dinlenmeye, eğer yoğun isek beklentileri yüksek tutmadan üzerimize düşeni harfiyen tam yapmakta yarar var. Bu görünüm bazı hastalıklara, aksiliklere davetiye çıkarabilir, dikkat etmekte yarar var. Büyüklerimiz ya da bizlerden olgun kişilerle ilgili olumsuz gelişmeler yaşanabilir, olumsuz sağlık haberleri alınabilir.

11:55'te netleşecek Ay ve Jüpiter karesi aşırı iyimserlik nedeniyle bazı problemleri küçümsememize, yok saymamıza yol açacaktır. Unutmayalım ki problemler çözülmeden yok olmazlar. Kendimizi dev aynasında görmek ise ilişkilerimizde problem yaratabilir.

14:18'te ise Ay ve Mars kavuşumu, bizleri her an kızmaya hazır biri haline getirebilir. Acele karar vermek, hazırlıksız cesaret göstermek bazı aksiliklere hatta kazalara bile yol açabilir. Şimdiye kadar kendimizi hazır hissetmediğimiz bir çok konuda bizleri itekleyecek bir görünüm. Gücümüzü denemek istiyorsak, hodri meydan. Ama dikkati elden bırakmamamız gerektiğini bu etki altında kesinlikle unutmamalıyız.

18:45'te ise Ay ve Neptün arasında oluşacak ılımlı etkileşim, günün enerjisin biraz yumuşatacaktır. Merhamet ve şefkat duygularının artması, diğerleri için fedakarlıklar yapma, özveride bulunma adına bizlere destek verecek. Sanatsal konularda olumlu olduğu gibi, manevi, psikolojik, ruhsal ve niyet çalışmaları açısından da rahatlıkla kullanılabilir.

23:30'da Ay ve Kuzey Düğüm arasında üçgen bir açı kesinlik kazanacak; ailemiz ya da çevremizdekilere bir arada karşılıklı fırsatların oluşturulması açısından uygun bir transit. Birarada ileriye dönük hedefler belirlenebilir, olaylar farklı yönleri ile ele alınabilir. Geçmiş tecrübelerden dersler çıkararak değişik çözümler oluşturabiliriz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder