6 Ekim 2016 Perşembe

6 Ekim 2016 - Astrolozi


Ay, bugün tümüyle Yay burcunda kalacak; entellektüel kapasitemiz, idealize ettiğimiz konular, sınırsız ve derin merakımız, yardımseverliğimiz ile meşgul olabileceğimiz bir gün denebilir. Enerjik, coşkulu, öğrenmeye açık, bilgiyi paylaşmayı seven davranışlar içinde olabiliriz. Kolay sonuca varmak ve doğru yargılarda bulunmak, özgür düşünmeye önem versek de geleneksel yaklaşımlar içinde olmak mümkün.

00:22'de dün da belirttiğim gibi Venüs ve Pluto arasında ılımlı bir etkileşim netleşecek; sosyal yaşam, arkadaşlıklar sevgiler ve tüm ilişkiler yönünden derinleşebileceğimiz ve rutin devam eden özel ilişkilerimizde önemli analizler yapabileceğimiz bir transit. Dünden beri etkili olduğu gibi, bugün de gün boyu aktif. Duygular daha derin olabileceği gibi kendimize özgü yeteneklerimizi rahatlıkla kullanabileceğiz. Sanatsal, yaratıcı ve artistik alanlarda çeşitli aktiviteler yapılabilir, ilişkilerimize yeni bir form katabiliriz.

00:44'te kesinleşecek diğer bir açı da Mars ve Jüpiter arasındaki kare açı; bu görünüm de dünden beri ve bugün tümüyle aktif.  Kendimizi fiziki ve psikolojik açıdan güçlü hissetmemize yardımcı olacak bu transit sonradan bedel ödememize de neden olabilir. Düşüncesiz ve dikkatsiz tüm davranışlar kazaları beraberinde getirebilir. Acele davranmamaya, tüm hazırlıkları yapmadan işlerimizi oldu bittiye getirmemeye özen gösterelim. Aksi halde tüm çabaların boşa çıkmasına sebebiyet verebilir. Bizlere deli cesareti katacağından, uyarıları da gözden kolayca kaçırabiliriz.

07:11'de Ay ve Neptün karesi oluşacak; çevremizdekilere kolayca inanmamıza, kolay kandırılmamıza ve merhamet, şefkat duyguları ile bazı yanlışlar yapmamıza neden olabilir. Yediklerimize, içtiklerimize bu sabah dikkat etmekte yarar var. Dua, niyet, meditasyon çalışmaları ile ilgilenebilir, içsel analiz yapabiliriz. Önemli kararları erteleyin derim; sonradan pişmanlıklar oluşabilir. Sakarlık tipi kazalara karşı da dikkatli olmakta yarar var.

11:43'te ise Ay ve Satürn karesi kesinlik kazanıyor; dolayısı ile bu yıl etkisinde olduğumuz Satürn ve Neptün arasındaki kare açıyı da hatırlatacak görünmekte. Satürn etkisi ile depresiflik, karamsarlık bizleri yorabilir. İşlerimizde aksilikler, engeller, gecikmeler oluşabilir. Onaylanmıyor, tasdik görmüyor, sevilmiyor duyguları yoğun olacağından ilişkiler açısından da olumsuz etkiler verebilir. Dinlenmeye ve negatif duyguları beslememeye dikkat etmekte yarar var. Neptün açısı gibi bu etki altında da önemli kararlardan kaçınmak en doğrusu olabilir.

12:11'de Ay ve Düğümler arasında da kare açı oluşacak; beraber yardımlaşarak yapılacak işlerde aksilikler çıkabilir. Geçmiş tecrübeler yüzünden kendimizi suçlamak, ileriye odaklanmak yerine geçmişte kalmamıza neden olabilir. Olumsuzluklardan dersler çıkarabilir ve yeni hedeflerimizi farklı bakış açıları ile oluşturabiliriz.

15:01'de oluşacak Ay ve Güneş arasındaki ılımlı görünüm ile günün ilk yarısındaki olumsuz etkileşimleri geride bırakacağız. İlişkiler ve potansiyel yeteneklerimizi kullanabilmek adına destek verici. Problemli ilişkilerde düzelmeler sağlanabilir; liderlik özelliklerimizi öne çıkarabiliriz. 


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder