26 Eylül 2016 Pazartesi

Terazi Yeniay'ı (1 Ekim 2016) - Astrolozi


1 Ekim 2016, 03:11'de, 8 derece Terazi burcunda Yeniay doğacak; Güneş ve Ay Tutulması ardından ilk Yeniay, eklipsden sonra. Ava Durağında olacak bu fenomen, aşk ve ilişkiler açısından uygun ancak resmi işlemler adına pek uygun zamanları kapsamamakta. Apandisit, bağırsak problemleri bu dönemde çok görülebiliyor, enfeksiyonlar oluşabiliyor. Adalet, kanun ve yasalar, yargı ile ilgili işler ve güçsüzleri koruma adına önemli bir süreci anlatıyor. Sert açılar etkisi ile suçlular ve adaleti kendine yontmuş olanlar açısından hakedişlerin öne çıkması muhtemel denebilir. Terazi burcunun Hazreti Süleyman ile ilgisi olduğunu yazar eski kaynaklar; adalet ve doğruluktan ayrılmamak, değer bilmek, bu süreç adına önemli demek ki.. Terazi'nin ilk dekanı ile birlikte problemler daha görünür ortaya çıkabilir; yeni gelişmeler olacaktır. Diplomasi ve barış çağrıları önem kazanabilir, zayıf olanları ve haksızlığa uğrayanları koruma çabası artabilir.

8 derece Terazi burcu ile Diadem sabit yıldızı aynı boylamda; sessizce yaplacak fedakarlıkları anlatan bir yıldız. Toplum ve diğerleri için uğraş verenleri kendinden ödün feda edenleri anlatabilir; hikayesinde saçlarını feda eden kadın anlatılır. Saç eski zamanlarda statü göstergesiymiş; yani tacını, statüsünü başkası için sessizce feda edebilen kişi. İstanbul'a göre çıkartılan haritada ise 22 derece Aslan burcunun yükseldiğini görüyoruz; bu derecede Own Worst Enemy ile karşılaşıyoruz; kendi kendine davranma özgürlüğü olmayan, aşırı bireysellik ve ani gelişebilen kalp rahatsızlıklarını anlatabiliyor. Aynı derecede Pherkad ise birilerinin gölgesinde yaşayan ve aynı şekilde özgürlüğü olmayanları anlatmakta. Bağlı oldukları gruplara, kurumlara, otoritelere başkaldıranları ve özgürleşme uğraşlarını tarif ediyor. Yeniay yöneticisi Venüs ise Nusakan yıldızı ile aynı boylamda; mutluluğun yarım kalması ya da beraberliklerinde mutluluğu bulamayan kişileri anlatmakta.



Tutulmalarda kendini hissettiren Satürn/Neptün karesi, bu kez Yeniay'a destek veriyor; hatta 4 planetin desteği var. Korkuların giderilmesi sağlanabilir, özgüven yükselebilir. Tabii yaşama olumlu, iyimserlik ile yaklaşmak sayesinde aşk ve para hayallerinin gerçeğe dönüşebilmesi bile söylenebilir. Büyümüye, gelişmeye, sınırlarımızı genişletmeye, keyif almaya yönelik gelişmeler görünür olabilir. Bazılarınız uygun partnerlerle tanışarak, ilişkilerini sağlamlaştırmaya başlayacaklar. Eklips yani mevsim başlangıcından sonra ki ilk Yeniay olduğu için atacağımız adımlar da oldukça önemli olacak. Zor bir yılın son dönemine daha iyimser duygular içinde girmek ve tamamen kişisel işlerimizin peşine düşmek (1. çeyrek) mümkün görünmekte. Çoğumuz hak ettiğimiz sonuçlara bu süreçte ulaşacağız. İş yaşamı, mesleki konular, aile büyükleri ya da otorite figürleri ile ilgili işlerimiz hız kazanacak. Teknoloji, bilim, dijital alandaki işler hızlanabilir; bu alanlarda atağa kalkılabilir. Ay'ın önündeki Uranüs açısı dikkat çekici; yeni kapılar hızlıca açılabilir ve bu da bazı huzursuzluklara, farklılıklar nedeniyle telaşa sebebiyet verebilir.  Mars ve Pluto sert açıları nedeniyle, sanki kelebekler gibi uçarım etkisi taşıyan Yeniay, arı gibi de sokarım edasında.

Estetik, güzellik, uyum ve denge derdine düşülebilir tabii. Bazılarımız kararsızlık çektiği bu alanlarda, müdahaleler adına daha kararlı hareket edecek. Hepimize bir iç disiplin ve istikrar enerjisi vereceğinden Yeniay ile diyetler, sağlık kürleri, estetik müdahaleler ele alınabilir. Güven problemi yaşayan ilişkiler ise biraz daha rahatlayacak; aşk, sevgi, dostluklar adına önemli ilerlemeler kaydedilebilir. İhtiras ve tutku, Yeniay'a sanki kan nakli yapar gibi can katacak. Karamsarlık yerine, istikrarlı ve sağlam adımlar konusunda daha inançlı ve kendimizden emin olacağız. Tutkulu sevgi, Yeniay'ın ana konusu. Gidene bye bye, gelene de hoşgeldin diyecek kadar güçlü hissedebiliriz kendimizi.

Hava grubunda olan bu Yeniay ve yaklaşan Uranüs açısı, şeytani bilinçaltımızın da uyanmasına yardım edebilir. Gizli ilişkiler, saklanan fikirler, sırlar bir bir görünür olabilir. Şüphe duyulan her konu, bir şekilde yanılmadığımızı, iç sesimizin doğru fısıldadığını bizlere ispatlayacak. Ancak içsel teraziyi dengeye oturtamadıysak, gölge yanda kaygılar, kararsızlıklar, ego patlamaları, küstah hareketler de artabilir. Bol keseden atıp tutmamak bu süreçte çok önemli. İlişkilerde çıkarcılık yapmadan, objektif ve taraflara saygı göstererek adil tutum sergilememiz hele, çok ama çok önemli. Partnerlerimizi, rakiplerimizi çok daha iyi tanıma fırsatı bulacağız. Bazı problemli ilişkilerde aslında huzurun çok da basit bir anahtarı olduğunu keşfedeceğiz; sevgi ve saygı çerçevesinde. Kreatif yaratıcı enerjinin yüksek olması, spesifik olarak ilişkileri etkileyecek; görüşmeler, fikir beyanları, toplantılar, imzalar önem kazanacak. Avukat, doktor, psikolog gibi yardım alacağımız kişilerin desteğini bulabileceğiz. Amacımız, dengeyi oturtmak ve fikir birliği oluşturmak olduğu sürece kazanan bizler olacağız. Mars ve Pluto kareleri ile eğer bu bir savaş ise, emin olun ki savaşımız kendimizle olacak. Kendimize karşı yenilikçi ve açık olmaya dikkat edelim. Radikal düşüncelerin ya da fikirlerin öne çıkacağı bir sürece merhaba diyoruz. İçgüdüsel olarak ele geçirmeyi ama ele geçmemeyi tercih eden yönlerimizi biraz törpülemek hepimize iyi gelecektir. Gerçeklerle yüzleşmek, hepimizn ruhuna iyi gelecek. Kendimizi kandırdığımız yerleri tedavi etmek yönünde istekli olmak birçok başarının da önünü açacaktır. Terkedilmekten duyduğumuz korku belki de yürümeyen bir ilişkiye sımsıkı srılmamıza neden oluyor; ya da maddi değerlerimizle ilgili kangren olmuş bir işi belki geride bırakamıyoruz. Yeniay sürecinde anlayacağız ki aslında bu düşünce tarzı ile kendimize ihanet ediyor ve adaletsiz davranıyoruz.


Uranyen olarak ele alırsak Yeniay aslında yukarıda da bahsettiğim detayları pekiştiriyor; Persophone, Arachne, Atrapos, Sappho'nun Yeniay derecesine yakınlıkları aslında arap saçına dönmüş, problemli ilişkilerden kaçma isteğini tarif ediyor. Mars / Pluto orta noktasına denk gelen bu Yeniay bir şekilde bu tarz konularda fitili ateşler nitelikte. Korkutucu endişe verici gelişmeler yaşanabilir tabii. Ancak tuzağa düşmemek ve sevgiye, saygıya sadık kalmak önemli (Diana / Ariadne / Cupido-A). Ailevi konularda özellikle adil olmaya özen göstermeliyiz. Bazen yüzeyde görünenler, bizleri aldatabilir. İşte bu konularla bu Yeniay sürecinde yüzyüze geleceğiz. Satürn / Neptün orta noktasının Icarus ile desteklenmesi ile biraz sınırları aşmak, belki risk almak hepimize gerekli. Cesaret edip de söyleyemediklerimizi, içimize gömdüklerimizi rahatlıkla ifade edebilecek hatta buna biz bile şaşıracağız. Önemli olan az önce de söylediğim gibi bunu sevgi ve saygı çerçevesinde yapmak; küstahlaşmadan. Sosyal açıdan hızlı bir sürece giriyoruz; insan ilişkileri de tabii buna bağlı yoğunlaşacak.


Ülkemiz açısından ise natal Mars'ımızın üzerinde olan bu Yeniay'ın Asc derecesi de natal Neptün ile kavuşumda. Toprak bütünlüğümüz, komşularımızla ilgili problemler konusunda yoğun bir sürece girdiğimiz söylenebilir. 1987 senesinde başvurduğumuz Avrupa Birliği üyeliği'nin de bu yıl bir Satürn döngüsü bitmek üzere. Dolayısı ise natal Mars üzerinde gerçekleşecek Yeniay ve 11. evimizi yöneten Koç burcu nedeniyle bu tarz birlikler konusunda bazı ilerlemeler, olumlu gelişmeler kaydedilebilir. Ekonomi ile ilgili yeni düzenlemeler etkilerini olumlu olarak hissettirebilir; ancak yine de bazı önlemlerin alınması şart görünmekte. Toplumsal olaylar yaşayacağız ancak bunlar daha çok hak ve haksızlıklarla ilgili olacağa benziyor. Hakkı yenen için artık daha çok sesimiz çıkacak (Yeniay natal Asc karesi). Güvenlik, bankalar, krediler ve borçlarla ilgili yeni kararnameler politika dünyasını meşgul edebilir. Kadınları, kadın kollarını artık daha fazla önde görebiliriz. Muhalefet ile iktidar arasındaki ilişkide ise itirazlar, uyumsuzluklar daha fazla görünür olabilir. Sınırları aşabilen konuşmalar tansiyonu yükseltebilir. Tr. Mars ve natal Mars karesi ise dış ülkelerle ilgili olarak oldukça mücadele gerektiren bir sürece girdiğimizi ve zorlanabileceğimizi söylemekte. Özellikle ABD ilişkilerimiz iyice gerilebilir. Bazı sarsıcı olaylar yurt içinde üzüntelere sebep olabilir; güvenlik ihlalleri, polis ya da ordu ile ilgili gelişmeler yaşanabilir (tr Asc / natal Jüpiter karesi). Sınırlarımızda meydana gelebilecek olaylar halk arasında tansiyonu üzüntüyü besleyebilir. Sınırlarımızla ilgili konuları daha fazla konuşur olabileceğimiz gibi, yabancı devletlerle aramızda bu konular daha çok irdelenecek görünmekte. Umarım sınırlarımızın değişimi konuları değildir bu konular. Hızlı politik gelişmelerin gündemde olacağı yeni bir döneme girmekteyiz..


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder