1 Eylül 2016 Perşembe

1 Eylül 2016 - Astrolozi


Bugün önemli bir Güneş Tutulması yaşayacağız; Başak burcunda ve saat 12:03'te kesinleşecek. Tutulma ile ilgili http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/08/basak-burcunda-gunes-tutulmas-1-eylul.html adresindeki yazımda uzun uzun bilgi verdim..Şimdi biraz daha özetleyip, mesajını hap yapmak istiyorum.

Başak burcundaki Tutulmalar tohumları toprağa bırakma, çalışkanlık, titizlik gösterme, gelişme, büyüme ve bereket ile ilgilidir. Yöneticisi Merkür, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır; elerini kirletmekten ise hiç hoşlanmaz, titiz ve pratiktir, akılcı çözümlere ise hastadır. Ruhumuzu acıtan olaylar, görüşler arasındaki mesafelerin belirginleşmesi, zor ve yüksek hayallerin peşinden boşuna koştuğumuzu hissetmek.. hep şahit olduğumuz olumsuzluklar. Global ve bireysel gelişmeler iç içe geçmiş durumda; hepimiz sanki sosyolog olduk. Tutulmalarla birlikte en derine gizlediğimiz, yok canım kimse anlamaz dediğimiz duygularımızla burun buruna geldik. Neptün sayesinde ise sanki ayaklarımızın altında kayan kumlar üzerinde gibiyiz. Kafa karışıklıkları, belirsizlikler.. hepsi birbirine karıştı. Şimdi ise Tutulma Mars enerjisi taşıyor; agresyon yüklü. Satürn ile ki, haritada çok önemli bir konumda; zira Ay'ın ilk açısı Satürn ile, sanki görünmeyen bir el ile baskılanıyor, engelleniyoruz. Endişeler ve kafa karışıklıkları içinde afallayıp bir şeyler yapmaya çalışıp, debelenmek yerine blki hiç bir şey yapmamak bu süreçte daha iyi. Korku ile yanlış kararlar verilebilir. Bu bir alternatif (a).. Şimdi gelelim diğer alternatife.. Ben onu daha çok sevdim..

Tutulma Kuzey Düğüm yönünde ve mesafe çok yakın. Oldukça olumlu, enerjik ve hızlı fırsatları birarada getirebilir Kuzey Düğüm. O da diyor ki, bir şeyler yapmak, hiçbir şey yapmamaktan çok daha iyi. İşlerin göbeğine dalıp, araştırmalar, denemeler yapmalı, konuları projelendirmeli. Mars ve Satürn beraberlikleri kalıcı ve uzun soluklu sistemleri geliştirmek adına gerekli motivasyonu sağlayabilir. Neptün ise tüm yaratıcılığı besleyecek, tasarılara olanak tanıyacak. Veee Başak enerjisi pratikliği üzerimize dökecek. Hahh işte tam da demek istediğim bu; Başak söz konusu olunca bir şey yapmamak olmaz. Zaten Pluto üçgenli Tutulma, güç ve irade ile kararlılık eşliğinde olayları kontrol altına aldıracaktır bizlere; bu yolda inatlaşan ihtiras dolu tutkulu bir enerji. Merkür geri harekette diye sakın korkmayın; tüm çözümleri, işin mantığını içinde barındırıyor. Sadece olayların üzerinden tekrar geçmeye ve farklı bakış açıları üzerinde titizlikle çalışmaya ihtiyaç var. Merkür, Jüpiter ile birlikte ve Chiron'a kafa tutuyorlar. Ana mesaj burada gizli; bir şey eğer canınızı yakıyorsa, bilin ki o noktada dürüstlüğe ve gerçekçi olmaya ihtiyacınız var. Acı, bu durumda en büyük öğretmenimiz olacak tutulma sürecinde; Pathesis (İnsanoğlu acı çekerek öğrenebilir.)Bu diğer alternatifti yani (b).

Güneş Tutulmasında çekimser bir enerji var; sanki filmin bir sahnesinde, saklanan adam yakalanmamak için etrafını çok iyi gözlemlemek zorunda. Burada Mars ile cesaret, özgüven ve kararlılık, Satürn ile sorumlulukların ve görevlerin bilincinde olması gerek. Sonsuza kadar, birisi onu gelip de kurtarsın diye (Neptün) gölgelerin içinde saklanamaz tabii ki. Kısacası mesaj, kendi kendisini kurtarma ile ilgili; kimseden medet ummadan. Kuzey Düğüm enerjisi altında gerçekleşecek Başak Tutulması ile önümüzdeki 4 ila 8 ay içinde, ufacık adımlarla, emek vererek, gelişimin, bireysel evrimimizin kapılarını önümüzde açabiliriz. A mı B mi sizin seçiminiz, karar sizin tabii..Seçimler unutmayın ki, kaderi belirler. Gökyüzü bizlere fırsatları gönderecektir; bizler ise kendimizi buna hazırlamalı ve önceden hazırladığımız tasarımları, projeleri bu esnada işleme koymalıyız. Plan yoksa, sanki meteor yağmuru gibi, fırsatlar yanımızdan, üzerimizden, altımızdan, yer yanımızdan vızzzztt diye kayabilir ve bir film sahnesinde kalabilir; başka bir baharda tekrar ele alınmak üzere..


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder