10 Eylül 2016 Cumartesi

10 Eylül 2016 - Astrolozi


Ay, Yay burcundaki seyahatinde devam ederken yeni güne merhaba diyoruz; günün büyük bölümünde bu etki altında daha adil, cömert, denemeye, tecrübe etmeye ve araştırmaya açık, diğerleri ile işbirliği içinde olabilmemiz mümkün olabilir. Olaylar karşısında günün ilk yarısında iyimserlik gösterebilir hatta bazı problemleri hafife alabiliriz.

14:50'de dünden beri geçerli olan Merkür ve Chiron karşıtlığı kesinleşiyor; bugün tümüyle etkili. Merkür'ün de geri hareketi sebebiyle, iletişim, ulaşım, sağlık alanında oldukça zorlamakta bizleri. Kazalara, hastalıklara, iletişim ve internet problemlerine sebep olmakta. Sağlık açısından tabii daha riskli bir görünüm; gereği neyse mutlaka yapılmalı ve dikkatli olunmalı. Hatalar, eksiklikler, zayıf yanlarımız çok daha fazla kafamızı yorabilir hatta retro nedeniyle geçmişte yapılan hatalara daha çok takılabiliriz. Yüzümüzü geleceğe dönmek çok daha uygun olacaktır. Ay önce 02:33'te Chiron ile ardından da 03:25'te Merkür ile bir kare oluşturarak T- kare kalıbı oluşturacak; bu etki daha belirgin olacağından yaralarımız kanayabilir, diyebiliriz.

03:50'de ise Ay ve Uranüs arasında netleşecek üçgen açı problemlere yaratıcı çözümler oluşturmak adına çok uygun; değeri bilinmeli. Farklı bakış açıları, rutin dışı, standart dışı çözümler ve fikirler bize motivasyon kaynağı olacaktır. Ay, bu açının ardından boşluğa girecek ve 15:54'te Oğlak burcuna geçene kadar da açısız kalacak; bu saate kadar olan zamanı, elde çözüm bekleyen problemlere yöneltmek çok daha doğru olabilir; Uranüs yardımı ile yeni yollar keşfedebilir, zeki çözümler oluşturabiliriz. 

15:54'te Ay'ın Oğlak burcuna geçişi ile birlikte sorumluluk ve görevler kendini daha öne çıkaracak görünmekte. Yeni bir sistem oluşturma, çalışkanlık gösterebilme, işlerimize duygularımızı bulaştırmama açısından olumlu. Diğerlerinden de pratiklik, çalışkanlık özverisini göstermelerini bekler duruma girebiliriz; bu da bazı ilişkilerde duygu eksikliklerine neden olabilir.

Ay'ın Oğlak seyahati ile 16:03'te kesinleşecek Satürn ve Neptün karesi önem kazanıyor. Aslında tüm haftaya hatta yıla damgasını vurdu; zira 25 Kasım 2015'te olulan ilk kare ardından değişik zamanlarda, gezegenlerin geri gidişleri ile paralel, bu kare bir kaç kez oluştu. Tutulma mevsimi içinde olduğumuzdan tutulmalarda da bu açı aktif, dolayısı ile açı arası açılsa da biz bu etkiyi daha epey hissediyor olacağız. Ama bugünkü son kare; sevinebilirsiniz. Beklentiler sıkıntı yaratarak depresyon haliğne dönebilir. Hayalkırıklıklarına sebep olur. Mali durumla ilgili sıkıntılar oluşturur. Hiçbir iş beklenilen şekilde yürümez, planlanan, düşünülen şeyleri uygulamaya koymak uzun zaman alabilir. Hem çok çalışmak hem de neticeye ulaşmak için iyi bir bedel ödemek durumunda kalabiliriz. Özgüven de enerjimiz gibi düşük çalışabilir.. Anlaşmazlıklar, karışıklık, çözümü güç sertlikler ortaya çıkar, sezgilerin güvenirliliği veya kağıt üzerinde görünüenlerin güvenirliliği, gerçeklerle bağdaşıp bağdaşmayacağı konusunda ikilemler oluşur. Basit başlayan şeyler gayet karmaşık ya da çıkmaz sokaklara dönüşebilir. Beklentileri düşük tutmak, idealleri belirlerken ayaklarımızı yerde tutmak bu transit sırasında önem kazanır. Yeterince mücadele edenler hedefler konusunda yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerleme şansı yakalayabilirler.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder