2 Eylül 2016 Cuma

2 Eylül 2016 - Astrolozi


Ay, günün tamamında Başak burcunda ilerlemekte; titizlik, pratiklik ve mantık göstermemiz gereken işleri dikkatlice ele alabiliriz. Yoğun bir Güneş Tutulması ardından kafa karışıklıkları, belirsizlikler öne çıkabilir. Sağlıkla ve kişisel bakımla ilgili konuları ele alabilir, çalışkanlık gösterebiliriz.

Güneş Tutulması dün yaşandı; ancak en zorlu açılarından daha doğrusu belki de yılın en problemli açılarından biri bugün netleşecek; 06:21'de Güneş ve Satürn karesi, 19:37'de de Güneş ve Neptün karşıtlığı. Bu üçü gökyüzünde değişken burçlardan bir T-Kare oluşturacaklar ve enerjinin çıkışı, karenin apexindeki Satürn'den ötürü satürnyen yani baskılayıcı olacak. Tüm hafta tabii ki oldukça etkili ve güçlü. Kendimizle ve diğerleri ile barışlık bşr yapımız varsa uzun soluklu işlerde yaratıcılığımızı kullanabilir ve yeni sistemler geliştirmek adına motivasyon sağlayabiliriz. Yok ama değilse; kendimizi kısıtlanmış ve rahat hareket edemez, endişeli, özgüvensiz algılayabiliriz. Gerek fiziksel gerekse psikolojik açıdan enerjimiz oldukça düşük olduğu günler denebilir. Bu etki altında zayıflıklarımızı görmeye çalışabilir ve daha sonraki zamanlarda bunları telafi etme yönünde planlar yapabiliriz. Beklentileri düşük tutumak, gerçekler ve hayaller arasındaki mesafeyi kısaltabilir; aksi halde hayalkırıklıkları, aldanışlar, pişmanlıklar başımızı ağrıtabilir.

15:16'da kesinleşecek Ay ve Chiron karşıtlığı da sağlık üzerinde negatf etki verebilir. Olumsuza odaklanmak, hataları ve eksiklikleri daha fazla düşünmek, karamsarlığı daha çok besleyebilir. Öğretici ve rehber özelliklerimizi kendi sorunlarımızla ilgili sanki birine akıl veriyormuşcasına kendi üzerimizde uygulayabiliriz. Aksi halde günün diğer olumsuz açıları ile birlikte sağlık üzerinde olumsuz enerjileri beraberinde getirebilir.

20:17'de Merkür ve Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor; bu transit de bugün ve yarın aktif. Merkür'ün geri hareketi nedeniyle geçmişe dönük bazı konuları değişik bakış açıları ile çözmeye çalışmakla ilgili oldukça olumlu etkileri var. Öğrenmeye olan isteğimiz artabilir ve daha araştırmacı bir şekilde konulara odaklanabiliriz. Tarih, din, felsefe gibi derin ve eski konular ilgimizi çekebilir. Geçmişe dönük bazı hukuksal konular öne çıkabilir; medya, internet, eğitim alanlarında ise bazı karışıklıklara neden olabilir. Fikir değişiklikleri, kararsızlıklar oluşsa da, bilgi dağarcığımızda eksik olan konuların üzerine gitmek en doğrusu olacaktır. İletişim, yazma, konuşma, ticaret, eğitim, gidiş gelişle ilgili tüm konularda çok daha dikkatli, titiz ve geriye dönük kontrol amaçlı çalışmalar açısından başarı verebilir.



Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder