9 Eylül 2016 Cuma

9 Eylül 2016 - Astrolozi


Ay, bugün tümüyle Yay burcunda kalacak; daha dışa dönük, iyimser olmak isteyeceğimiz farklı tecrübelere, bakış açılarına ılımlı yaklaşabileceğimiz bir gün denebilir. Bilgimizi genişletmek, sağlıklı merak ve denemeler, araştırmalar yapmak adına çok uygun.

01:06'da Ay ve Satürn kavuşumu, hemen ardından 01:08'de Ay ve Neptün karesi ve 05:49'da da Ay ve Düğümler arasında diğer bir kare ile Satürn ve Neptün arasındaki kare açı hareketlenecektir; Düğümler ile birlikte bir T-kare açı kalıbından söz edilebilir. Hayalkırıklıkları, beklentiler konusunda engeller, endişe ve şüphe içeren duyguların yoğunlaşması denebilir. Geçmiş olumsuz tecrübeler kafamızı karamsarca meşgul edebilir, enerjimizi düşürebilir. Özgüvenimizi de olumsuz etkileyeceğinden mümkün olduğu kadar dinlenmeye özen göstermek en doğrusu; saati nedeniyle bir çoğumuz etki almayabilir zaten. Yapabilecek en uygun davranış, geçmişten dersler çıkararak beklentileri düşük tutmak olacaktır. Aşırı hayalperest idealler, gerçek dünyada karşılığını bulmayabilir. 

04:53'te oluşacak Ay ve Venüs ılımlı görünümü sevgiye olan ihtiyacı arttırıcı bir etki. Yardımlaşmaya, ilişkilerde dengeye işaret edebilir. Daha affedici ve anaç davranışlar, prim yapabilir.

14:18'te Jüpiter, 10 Ekim 2017'ye kadar kalmak üzere Terazi burcuna geçiyor sonunda. Jüpiter'in Başak burcundan sonra çok daha rahat edeceği bir konum denebilir. Başkaları ile samimi diyaloglar, iyimser ilişkiler kurdurarak, kendi yönlerimizi ve çevremizdeki dünyayı daha iyi görmemize olanak verir. Ayrıca ortaklıklar kurmak, ilerletmek için elverişli. Yardımlaşma gerektiren meslekler için çalışmaların daha rahat yapılabileceği bir dönem. Avukatlık, danışmanlık, sosyolog ve doktorluk gibi. Eğer mahkeme durumu varsa sonuçlar olumlu ilerleyebilir. İlişkiler tek taraflı değil, birlikte gayret edilerek kurulabilir; karşılıklı iletişim kolaylaşabilir. Yabancı kişilerle ortaklıklar, evlilik mümkün olabilir. Olumlu olarak, ilişkilerden, ortaklıklardan ve evlilikten yana şanslı, kibar, müzik / estetik  ve sanatsal konularda zevkli, rafine, cazibeli, iyimser ve sosyal alanda dikkat çekebilen, barışçıl davranabilen, pazarlıkta iyi, diplomatik, kendimizi savunabilen ve iyi satabilen, adil ve tarafsız, politik, hukuki alanda başarılı, sanatta / dekorasyonda zevkli, renkli, sosyal alanda yetenekli ve iyi ilişkiler kurabilen özelliklerin yanı sıra; olumsuz olarak, zevkleri yönünde servetini harcayabilecek, güvenilmez, ilişkilerde abartılı, görünüşe takılan, sert açılar altında ortaklıkları ya da evlilik yüzünden zarara uğrayabileceğimiz durumlar oluşabilir.

14:48'da Ay ve Güneş karesi netleşiyor; Güneş Tutulmasından beri ilk olan kare. Dolayısıyla Güneş Tutulmasının zorlayıcı etkilerini hatırlatabilecek bir etki olacağını düşünüyorum. Hatırlarsanız tutulmada Satürn ve Neptün karesi çok aktifti. Bu nedenle baskılayıcı, engelleyici, karamsarlık verebilecek etkiler var. İlişkiler bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Sözlerin ve davranışların fazla üzerinde takılmamaya, değişe şartlara ayak uydurmaya ve başta dediğimiz gibi beklentilerimizi düşük tutmaya özen gösterelim.

18:10'da ise Ay ve Mars kavuşuyor; anlamsız bir agresyon bizleri huzursuz edebilir. Ufak detaylar bizi kolayca sinirlendirebilir. Hızlık ve acele hareketlerden uzak durmakta yarar var; unutmayalım Mars halen Satürn'e çok yakın ve Neptün ile de kare içinde. Sakin kalmanın daha zor olacağı saatler denebilir. Kendimizi zor olanı yapmak yolunda güçlendirmek istiyorsak; bu etkileri olumlu kullanabiliriz. Diğer zamanlara göre cesaret isteyen işleri daha kolay ele alabiliriz. Aman dengemizin ayarını sakın şaşırmayalım.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder