22 Eylül 2016 Perşembe

22 Eylül 2016 - Astrolozi


Ay, bugün tümüyle İkizler burcunda kalacak; doğasındaki ikiliği gösteren sembolüyle bu transit hızlı düşünüp, hızlı hareket etmeye ancak bu arada ikilemlere düşerek kararsızlık çekmeye neden olabilir. İlgimizi çeken birkaç şeyle bir arada uğraşabilir, yeni bir beceri edinmek, enteresan sohbetlere katılmak, dikkatimizi ne çekerse peşinden koşmak hoşumuza gidecektir.

01:42'de Ay önce Neptün karesi, ardından da 03:13'te Satürn karşıtlığı içine girerek, Sarün ve Neptün karesini geceyarısının ardından aktive edecek. Hatta 05:55'te Düğümler ile de kare açı yaparak, bir Büyük Kare kalıbının oluşmasına neden olacak. Bunun üzerine İkizler burcu yöneticisi Merkür de retrosunu bugün bitireceğinden hızını iyice düşürmüş durumda. Kısacası gece 00:00 ardından oldukça stresli enerjiler içinde olacağız. Hayalkırıklıkları, beklentilerimizi karşılayamamak, ileriye dönük hedeflerimizin bir anda önemli mücadelelere sebep olması, hayal ettiklerimizle gerçekler arasındaki uçurumun korku ve endişe yaratması, huzursuz duygulara neden olabilir. Geçmiş tecrübeler daha fazla kafamıza takılabilir ve karamsarklıklarla korkulara sebebiyet verebilir. Bu durumda yapılacak en uygun şey, geçmiş olumsuzluklardan dersler çıkararak, ileriye dönük hedeflerde ayağımızı yere sağlam basmasını sağlamak olacaktır. Ulaşamayacağımız hedefler canımızı acıtabilir. Yakın çevremize karşı olan düşüncelerimiz değişebilir; yardımlaşma ve bilgi alış verişleri, güç birlikleri ise yarar sağlayabilir.

08:30'da Merkür geri hareketi sona eriyor; iletişim, eğitim, yayıncılık, ticaret, seyahat, ulaşım, nakliye gibi konularda bir süredi yaşadığımız engeller, iptaller, gecikmeler artık hafta sonundan itibaren rayına girerek olumlu ilerlemeler sağlanabilir. İmzalar, anlaşmalar, başvurular, önemli kararlar rahatlıkla ele alınabilir.

16:21'de Güneş, 22 Ekimê kadar kalmak üzere Terazi burcuna geçiş yapacak; kişiliğimizi ikili ilişkilerimizde daha objektif, tarafsız ortaya koyma şansı bulacağız. Bu süreçte çalışmaları tek başımıza değil de ortak yapmak, danışarak ilerlemek daha verimli olacaktır. Güvendiğimiz kişilere rahatlıkla akıl danışabiliriz. Kendi yeteneklerimizin diğerleri üzerinde nasıl bir etki bıraktığını görebilir, diğerlerinin fikirlerine saygı ile yaklaşabiliriz. Olumlu olarak, iyi bir diplomat, sanattan ve güzelliklerden anlayan, rafine, ilişkilerde güçlü, popüler, sosyal olabilen, adalet arayan davranışlar içine girebilir; olumsuz olarak ise kızgınlığını ifade edemeyen, tembel ve kararsız, sürekli olarak başkalarına danışa, sönük ve kibarcık birine dönüşebiliriz.

22:48'te ise Ay ve Chiron arasında oluşacak kare açı bazı yaralarımızın kanamasına neden olabilir. Özellikle iletişim yoluyla oluşabilecek bazı durumlar canımızı acıtabilir, eksiklerimizi hatalarımızı yüzümüze vurabilir. Bu konularda araştırmalar yapmak, yeni fikirler üretmek, bilgi alışverişlerinde bulunmak ve iletişim kurmak, eksikliklerin üstesinden gelmemize yardım edebilir; yakın çevremizle olan hassasiyetlerimiz mücadele gerektirebilir. Bazı rahatsızlıkları tetikleyici bir transittir; dikkat.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder