13 Eylül 2016 Salı

13 Eylül 2016 - Astrolozi


Yeni güne Ay boşlukta ilerleyerek girse de hemen 00:29'da Kova burcuna geçiş yapacak; yaratıcı zekamızı, entellektüel bilgimizi rahatça grup çalışmalarında kullanabileceğimiz bir gün denebilir. Bizlerle aynı fikirde olan kişilerle bir arada olmakta mutlu olabilir bunun yanında da sezgilerimizi aktif kullanabiliriz.

01:49'da Ay Kova burcunaki ilk açısını Jüpiter ile bir üçgen olarak yapacak; olumlu düşüncelerin, iyimserliğin yüksek olması muhtemel. Yardımlaşma konusunda olumlu etkilere sahip bu görünüm endişe ve korkuların bir süreliğine bertaraf edilebilmesine yardım edecektir. İnsanlarla ilişkiler, yaşama dair derinlik içeren konular ve ileriye dönük hedefler konusunda bizlere yardım edebilir. İnaçlarımız konusunda sağlamlık kazanılabilir.

02:39'da geri giden Merkür Güneş ile kavuşacak; önemli bir görünüm olan bu transit dünden beri kendini hissettirdiği gibi bugün tümüyle aktif. Özellikle dün gece 23:15'ten 05:15'e kadar Merkür, Güneş'in tam kalbinde olacak; dolayısıyla Merkür tün olumlu özelliklerini geçmişe dağr konularda ortaya koyabilecek. Bir konu üzerinde zihinsel aktiflik göstererek odaklanabilmek olumlu sonuçlar verece ve bazı çözülemeyen konuları akıl kullanarak halledebilmek mümkün olabilir. Derinleşmek, bilgiye sağlıklı merak duymak, özellikle geçmişten gelen bazı konularda konsantrasyon içinde olmak olası. İletişimde yeteneklerimizi ortaya koyabilir, fikirlerimize öne çıkabiliriz.

19:29'da Ay ve Satürn arasında ılımlı bir etkileşim netleşiyor; sorumluluk ve görevlerin üstesinden tek başımıza gelebilme yeteneğimiz aktif olabilir. Duyguları fazla işe karıştırmadan görev bilinci yükselebilir. Bizlerden olgun kişilerden destekler alabilmek adına da olumlu etkilere sahip. Sabır ve metanet gösterebilme açısından da bizlere yardımcı.

 23:38'de Güneş ve Mars karesi kesinleşiyor; sert bir görünüm. Dünden beri aktif olduğu gibi bugün ve yarın oldukça hissedilir olacaktır; unutmamak gerek ki Merkür de bu açıyı kuvvetlendiriyor. Kendimizle savaş zamanı denebilir; ciddi ego mücadelelerine girilebilir. Enerjimiz oldukça yüksek olacağından, sabıra tahammülde zorlanabiliriz. Güçlü fiziki güç gerektiren işlerimize bu enerjiye yöneltmek bizleri tartışmalardan, kavgalardan koruyabilir. Aksi halde hastalık ya da kaza olasılıkları oldukça yüksek olabilir. Kendimizi otorite ve üstün bir güç gibi hissedeceğimizden gerçek otoritelerle mücadeleye kolayca girilebilir ve agresif, aceleci, aşırı cesaret içeren davranışlara pervasızca itebilir. Dikkatli olunması gereken bir gün her birimiz için.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder