27 Ağustos 2016 Cumartesi

Başak Burcu'nda Güneş Tutulması (1 Eylül 2016) - Astrolozi


1 Eylül 2016, saat 12:03'te halkalı bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Başak burcunun 9. derecesinde olan bu tutulma, 1. dekanda olduğundan marsiyen etkiler taşımakta; kralların, yöneticilerin ölümlerini ya da diğer olabilecek felaketleri, bireysel olarak ise babaya, ailenin başındaki erkek temsilcisinin sıkıntılarını belirtiyor. Kabalistik kayıtlara göre Başak burcunun ilk dekanı genel olarak maddi değerlerle yakın ilişkili.  Değişken grup olması sebebiyle ise genel olarak insanların durumu ve ticaret ile ilgili. Güneş Tutulmaları ise genelde krallarla, başkanlarla ve tüm düzenlerin yöneticileri ile bağlantılı. Bu Tutulma İstanbul'a göre çıkartıldığında, haritanın tepe noktasına oldukça yakın; etkileri tutulmayı izleyen 4 ila 8 ayda oldukça belirgin olacaktır ki bu tarihlerde (Aralık sonu / Ocak başı) Mars ve Satürn kavuşumunun ilk karesini yaşayacağız. Bir kaç saat içinde büyük su kütlelerini kaldırabilen Ay gibi bir gücün ve yaşam kaynağı Güneş'in yaratacağı bu fenomenin, Dünya'nın akışkan içeriklerini de orantısal olarak etkileyeceğini varsayacak her türlü delile bugün sahibiz. Tutulma Kuzey Ay Düğümünden 3 derece uzaklıkta sadece; bu da neredeyse bir Tam Tutulma kadar etkili olduğunun kanıtı. Tam Tutulmalarda tehlikenin nereden geldiği belli olur ama halkalı tutulmalarda, en yakınınız sizi arkadan vurabilir; şartlar kendini pek belli etmeyebilir. Bazı konular parça parça yavaş yavaş ilerler, yaşanır; önceden kestirilemeyen durumlar oluşabilir. Genel olarak ise Başak burcu tutulmalarının askerleri temsil ettiği, özenmek, aş ermekle alakalı olduğu, elden gelenin en iyinin yapılması, derin düşünmenin, görevlerin tam yerine getirilmesi ve hakka, adalete, eşitliğe sadık kalınması gerektiği tarihte söylenmiş; tuzak içerirlermiş. 

Tutulma Zebra Ay Durağı sınırları içinde. Olumlu olarak kabul edilen bu durak, herhangi bir işe başlamak adına uygun zamanlar olarak nitelendirilmiş. Bilhassa iş yaşamı, çiftçilik, doğa ile ilgili işler, sağlık alanında başarı ve bereket verebilirmiş. Ekim yapmak adına sezonda uygun bir tarih malum. Ancak tek başına tabii derecesi itibarı ile bunu söylemek zor. Tutulma Dünya üzerinden Akrika, Madagaskar, Yemen, Batı Avustralya, Güney Suudi Arabistan bölgelerinden izlenebilecek. Ay, Apogee yani Dünya'ya en uzak noktada oolacağından, hızı yavaş ve bu da Halkalı Tutulma özelliklerine neden olabiliyor. Ay, etrafında kırmızı bir hare oluşacak ve dünyamızdan ufak görünecek.


Gözden ıraksa, gönülden de uzak olur, demiş eskiler.. Yani tutulma ülkemizden izlenmeyecekse, etkisi de nispeten az olur diye düşünülmüş. Ama hemen sevinmeyelim; zira oluştuğu Başak burcunun etkili olduğu ülkeler arasındayız ve Tutulma ülkemiz haritasında 10. ev gibi önemli bir bölgede ve Tepe Noktamıza oldukça yakın. Dolayısı ile etki altındayız demeliyiz. İstanbul'a Tutulma'nın aşamalarını aşağıda bulacaksınız;
Halkalı Tutulma başlangıcı                  09:13
Tam etkisi ile Tutulma başlangıcı        10:17
Maximum Tutulma                               12:01
Tam etkisi ileTutulmanın bitimi            13:55
Halkalı Tutulma sonlanması                15:00
Tutulmanın maximum süresi 3 dakika 6 saniye süreceğinden yoğun etkinin de devam edecek 4 ay içinde güçlü hissedilmesine neden olacağı söylenebilir. Tutulma B. Brady'e göre 19 Kuzey Saros Serisi'nden; dolayısı ile ayakların yere basması ve realizm isteyen bir tutulma. Yanlışlıkların farkına varılması ve yüzleşmeler yaşamak ve baş etmeyi öğrenmek ile ilgili. Bazılarımız için oldukça yapıcı etkiler, anlaşıldığı üzere var; ancak bazılarımız için de oldukça şaşırtıcı afallatıcı ve kontrol edilmesi zor denebilir. 

Söz konusu Tutuılma Başak burcunda olduğundan yöneticisi Merkür; ancak Tutulma derecesine en yakın açılar Satürn ve Neptün'den. Yani bu tutulma yönetici bir kaç tane; aynen Merkür kadar etkisi 2 yönetici daha var denebilir, eş yöneticiler Satürn ile Neptün. Satürn burada Neptün'den daha önemli bir pozisyonda; zira Tutulma, Neptün ve Satürn arasındaki T-kare'nin apeksindeki fokal gezegen konumunda. Yani kötücül enerjilerin çıkış  noktası Satürn; karmanın lordu. Merkür'ün geri harekette oluşu sebebiyle de zorlayıcı etkiler, engelleyici durumlar zaten yadsınamaz. Tutulma derecesinin aktive olacağı tarihler dersek;
31 Ekim 2016'da retro Neptün ile,
17 Kasım 2016'da Ay Düğümleri ile,
9 Aralık 2016'da ileri Neptün ile,
31 Aralık 2016'da ise en zoru Mars ve Neptün kavuşumu ile (bu transit ayrıca Antares derecesinde 24 Ağustos 2016'da kavuşmuş olan Mars ve Satürn'ün de ilk büyüyen yani sinister karesi olacak).


Gelelim sabit yıldızlara; 
* Asc'ye yakın Alphecca var aynı boylamda (yeni birliktelikler, aşk hikayeleri, ortaklıklar, bereket ve doğurganlık verir, anlamı taç ve duvaktır, sessizce kazanma keyfinin yanı sıra önemli bir kişi ile ilgili aşk haberlerini ifade eder. Olumlu kullanılmadığı takdirde bu süreç daha sonra kaotik bir dönem haline gelebilir.)
* Asc yöneticisi Mars ile aynı boylamda Sarin yıldızı var (askerleri, güvenlik güçlerini, savaşları, kazaları, yaralanmaları ve suçlanmaları ifade ediyor.)
* Tutulma derecesi ile Alioth yıldızı izdüşmekte (mars karakterinde bir yıldız, ulaşımda nakliyede, hamilelikte problemler yaratıyor, suçlara ve yıkıcılığa işaret ediyor)
* Tutulma yöneticisi Merkür ile Markeb aynı boylamda (seyahatler, eğitim ve dindarlıkla ilgili)
* Tutulma eş yöneticisi Satürn, Kuma yıldızı ile izdüşüyor (politik şanssızlıklara, provakasyonlara, korunan değerlerin elden gitmesi, zehirlenmeler); ayrıca Antares'in de savaşçı enerjileri altında
* Tutulma eş yöneticisi Neptün  ise Situla yıldızı ile aynı boylamda (idealler için duyulan endişe, alkol ile ilgili problemler, şartlarda değişkenlik, sudan gelebilecek tehlikeler, deniz kazaları)


Bizleri insan yapan temel unsur duygularımızdır; Balık / Başak aksındaki tutulmalar da genelde bunu anlatır. Duygusuz olmaya zorlanacağız sanki. Doğru kararlar vermeden, adımlar atmadan önce ilk iş endişe ve korku duyuyoruz hepimiz. Balık adanmayı, oluşlara güvenmeyi isteyen, merhametli ama Başak ile adil ve sabırlı, pratik, sitemli hizmet etmeye yatkın özellikleri öğrenmemiz için bizleri zorlayacak. Aynı konumda metonik döngü sebebiyle 1997 yılları civarında aynı konumlarda tutulmalar oldu; bu tutulmaların karşıtlıklarını 2006 - 2008 arasında yaşadık, 2012 civarında ise bu konuları zorlayan Yay / İkizler tutulmaları gerçekleşti..Teknoloji çığır açtı, siyasetin gizlisi kalmadı, sınırlar eridi. Bizler aslında neye, kime hizmet ediyoruz, sorguladık. Din ve inanç konusunda her şeyi didik didik ettik; ama bunların yanında duygusuzluk ve gaddarlık, eziyet arttı. Aslında sınırların olmadığını, "bir" olmak gerektiğini hepimiz anladık. Bir olunca gücümüz var gördük. Din faktörünün aslında sadece bizim için değil tüm dünya için önemini farkettik; daha da farklı açılardan irdelendiğine şahit olacağız. Bizler din derken, ABD başka bir ideolojik savaş içinde; ırkçılık. Güvenlikle ilgili konular daha da önemli hale gelecektir. Satürn nedeniyle aslında 2015 sonbaharından beri ailevi problemler, işbirlikleri, inançlar, eğitim konuları ile ilgili problemler hep öne çıktı. Son 4 yıldır yani, 2012 tutulmalarından beri, elinden geleni yapanlar, hak ve adalete uygun davrananlar, hepbirlikte göreceğiz ki önemli çıkışlar yakalayacaklar. Düne yatırım yapanlar için bugün artık şans yüzünü gösterecek. İşlerini, günü geçirebilmek amacı ile üstünkörü ele alanlar, yapılması gereken özveriyi, çalışkanlığı yerine getiremeyenlerin ise vay haline. Önemli kırılmalar yaşayacağız. Hak ve adalet mutlaka yerini bulacak. Kendi karanlıklarımızla, gölge yanlarımızla artık yüzleşmek en doğrusu. Hiç bir şeyle aramızda hiç bir aracı yok; artık anlamış olmamız gerek. 

Çok önemli sınırlar, engeller, hayalkırıklıkları içeren, endişe ve şüphe duydurucu etkiler barındırıyor bu Tutulma. Hepimiz bu tutulmalar sezonunda bir yanlara dağılabiliriz, farklı alanlara depdeğişik alanlara. Yaralarımız acıyacak, kanayacak; şifa yolu ise hemen yanı başımızda, içimizde.. Merkür retro sayesinde biraz geçmişin muhakemesini yapmak en doğrusu; ama adil ve dürüst olarak. Psikolojik olarak paranoyalar artabilir; maddesel şanssızlıklar oluşabilir. Bu süreçte hamileler ile ilgili olumsuz üzücü haberler duyabiliriz. Sosyal ağlar, internet, medya konusunda önemli engeller, aksilikler oluşabilir. Her söylenene inanmadan, aslında bu kez zor yolu seçmek daha önemli. İşlerimizi 2 kez kontrol etmek, 2 kez düzenlemek, çok sistemli ve çalışkan olmak, kibir ve egoyu sıfırlamak çok ama çok önemli. Mantık değer kazanacak, Pluto destekli. Bildiğimizi zannettiğimiz konularda derinleşmek, kendimizi eğitmek, net, güçlü ve irade ile kararlar almanın önemini göreceğiz. Bir çoğumuz bu şartlara uyduğunda çok ama çok önemli başarılar elde edebilecek. İşbirlikleri yapmak, beraber yapılan işler, önemli evlilikler ya da ortaklıklar ses getirecek; teknolojik bazı icatlara şaşıracağız. Meteorolojik olarak önemli değişimler, sel felaketleri, fırtınalar bazı bölgelerde üzücü olaylara neden olacak. Toprağın, bereketin, üretimin değeri, sefasını sürmenin önüne geçecek. Kimi etrafındakileri çalıştıranların bile belki işçileri ile birlikte çalıştığına şahit olacağız. Psikolojik rahatsızlıkları olanların oldukça zorlanacağı bir süreç. Disiplin, yapılandırma, hakimiyet kurma ve kontrol edebilme, sorumluluk alma ve güvenilir olmak yolunda duygularımızı bu süreçte askıya almak çok daha uygun. Dünya dışı varlıklarla ilgili açıklamalara ve ABD seçim sonuçlarına hep birlikte çok şaşıracağız. Manipülatif kışkırtıcı olaylar, ayrımcılığa yönelik propagandalar bizleri yolumuzdan döndürmemeli. Dünyaca önemli bir liderin ölümüne üzülebiliriz. Hastalıklarla ilgili belki de kanserle ya da diyabetle ilgili önemli bir buluş gerçeklebilir. Beynimizde similasyonunu kurabildiğimiz, tüm detaylarını görebildiğimiz, koklayabildiğimiz ideallerimizi bir anda karşımızda görebileceğiz. Hümanizm kuvvetlenecek; milliyetçiler ve globalistler ise birbirini yiyecek. Dünya üzerinde önemli değişimler, formasyonların doğum sancılarını hep birlikte çekeceğiz. Spiritüalizm etkisi daha da yayılacak; her geçen gün daha fazla kişi kendini sevgi ile terbiye etmeyi öğrenecek. Eşit hakların önemi daha çok vurgulanacak. Ancak tabii bunların yanında savaşlar terör olayları maalesef çok can yakacak; önemli bir suikast daha bizi oldukça şaşırtacak (Özellikle sene sonuna doğru). Dünya genelinde ise özellikle Hint Okyanusu bölgelerinde önemli depremler, tsunami felaketleri tutulma sürecinde yaşanabilir.



Ülkemiz açısında ise Ay Düğümlerimizi tetikleyen bu tutulma hiç de ılımlı etkiler taşımıyor; kadersel olan her zaman zordur. Tutulma Asc'si, Tutulma derecesinin konuları ile ilgili olarak yaşamımızda medya, internet ile ilgili problemler, toprak bütünlüğümüz, yer altı kaynaklarımız, sanatçılarımız, ünlü kişiler, borsa ve döviz ile ilgili spekülatif piyasalar, hizmet sektörü, sağlık ve finans, memurlar, işsizlik, grevler, gündemde olabilecek konular. Eğitim sistemi ile ilgili olarak yeni düzenlemeler yapılabilir, usulsüzlükler aşikar olabilir. Bazı politik sırların ortaya dökülüp görünür olması, hepimizi yine ekran önlerine bağlayabilir. Avrupa'da İşid saldırıları maalesef devam edecek. Ülkemizin adı, sık sık dünya liderlerince telaffuz edilecek; bol bol konuşulacağız. Eski bazı liderlerin tekrar görev alması, gökyüzü etkileri arasında zaten bir süredir var. İlginç işbirliklerine şahit olacağız. Özel ve kamu sektörü ile ilgili yeni sistemler oluşturulabilir. Film endüstrisi, reklamcılık, müzik sektörü maalesef Satürn baskısı altında olacak. Bazı skandallar duyulabilir. Başak burcu olan liderler, partiler bu süreçte zorlanabilirler; özellikle 9 Eylül natal haritaya sahip Başak Güneş'li CHP. 28 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Erdoğan ise yeni bir formasyon, belki biraz şartları dengeleyerek başkanlık savaşına devam edebilir. Tutulma sürecinde yöneticilerimizin, idari kadronun başına şanssızlıklar gelebilir tabii; ne de olsa Tutulmanın Asc yön. Mars, TC natal Mc derecesine önemli bir kare yapıyor. Bazı suikast girişimlerinin özellikle yıl sonu tehlikeli olabileceğini söylemek gerek. Dış ülkelere kendimizi ifade ederken yanlışlar yapabiliriz. Aslında bu tutulmanın Sundara Rajan karşılaştırması ile idarecilerimizin zaman içinde yürütmüş olduğu yanlış politikaların sonucunu işaret eden belli bir sürecin başladığını hep birlikte görebiliriz. Aslında nerede kaybediyoruz, nerede kazanıyoruz, bir çokları tarafından daha net anlaşılabilir. Tabii şimdi demokrasi birliği adı altında el birliği yapmanın değeri iyi bilinmeli ve hırslara kapılmamalı; bazı yöneticilerin anlaması gereken tutulma ana mesajı bu olacaktır. Barajlarımız, sınır ve kıyı şehirlerimiz maalesef tutulmanın ifade ettiği olumsuzluklardan yana şanssız bölgelerimiz; sınırlarımızın değişmesi konuşulacak konular arasına girebilir. Ancak önemli şehirlerde de oluşacak terör saldırılarının olmaması için oldukça fazla dua etmemiz gerek. Ülkemiz darbelerle her zaman Başak / Balık tutulmaları zamanlarında uğraşmış; 2017 Mart ayında gerçekleşecek Tutulma sonrasında, tutulmalar Aslan / Kova aksına geçecek. Kısacası o zamana kadar, darbesel gelişmeler daha devam edecek görünmekte.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

4 yorum:

  1. Süper olmuş arkadaşım..

    YanıtlaSil
  2. ASTROLOJİDEN ANLAMAM AMA SÜPER BİR AÇIKLAMA YOLUNUZ AÇIK SAĞLIĞINIZ DAİM OLSUN.SİZ SAĞ OLDUKÇA BELKİ BİRİLERİ DERS ALIR

    YanıtlaSil