13 Ağustos 2016 Cumartesi

13 Ağustos 2016 - Astrolozi


Ay, bugün de Yay burcu transitine devam ediyor; yaşama karşı daha iyimser hatta bazen abartılı yaklaşımlar sergileyebilir ve kendimize göre olan adalet kavramlarına diğerlerinin uymasını talep edebiliriz. Değişik tecrübeler, farklı yaşam felsefeleri dikkatimizi çekebilir. İyimserlik, sıcaklık ve samimiyet ise bu transitin özellikleri arasında olup çevremizdekilerle bir arada el birliği oluşturmaya da destek verebilir.

Hafta ortasından beri etkili olan Jüpiter ve Chiron karşıtlığı 02:59'da netleşecek; inançlarımız, yaşam felsefemiz, hayata bakışımız konusunda aykırılıklar ya da abartılar oluşabilir. Dogmatik davranışlar değişik bakış açılarına direnç göstermemize sebep olurken, bizler de bunları ifade ederken abartılar içinde olabiliriz. Farklı ve değişik görüşlerle yüzleşeceğiz; değişen şartlarla burun buruna gelebiliriz. Olgunluk bilgelik ve idrak ise bu açı etkisi ile bizleri harmanlayabilir ve bilgimize bilgi katabilir, farklı anlayışlar inançlar geliştirebiliriz. Bu görünüm esnasında denge kurabilmek, farklı olana da saygı göstermek belki ayak uydurmaya çalışmak en doğrusu. Geçmiş olumsuz tecrübelere sıkı sıkıya sarılıp gelişime direnmek, olumsuz bakış açıları oldukça zarar verici çalışabilir. Öğrenmeye, yeniye kendimizi açmalı, bilmediğimiz konularda fikir yürütmemeliyiz. Belki de bu transitler bildiğimizi emin olduğumuzu zannettiğimiz konularda önemli dönüşümlerin eşiğidir. Yüzümüzü ileri dönmek, geçmiş olumsuzlukları geride bırakmak en doğrusu olabilir. Çevremizdekilerle, insanlarla, doğa ile alış veriş içinde olmak ise bu etkileşim esnasında yapılacak en iyi şey olabilir. Ay bu etkileşime 18:16'da Chiron ve ardından da 20:36'da Jüpiter ile kare açılar yaparak dokunacak; yani akşam saatlerinde bu etkileşimin de içinde olduğu bir T-Kare açı kalıbı oluşacak; dolayısı ile transitin etkisi akşam saatlerinde daha hissedilir olabilir.

07:59'da Ay ve Merkür arasında oluşacak kare açı nedeniyle sabah erken saatlerde iletişime, kendimizi ifade etmeye yönelik ihtiyacımız yoğun çalışabilir. Duygular ve mantık dengesiz çalışacağından ilişkiler konusunda dengesizlikler oluşabilir; sözlere, davranışlara fazla takılmamak en doğrusu.

12:49'da 25 Martt'tan beri devam eden Satürn'ün geri hareketi sonlanıyor; bu konu ile ilgili geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/08/saturn-geri-hareketi-sona-eriyor-13.html adresinde bulabilirsiniz.

14:05'te netleşecek Ay ve Güneş üçgen açısı sayesinde ilişkilerimiz açısından daha olumlu saatler yaşanabilir. yeteneklerimizi, yaratıcılığımızı, liderlik özelliklerimizi ön plana çıkarabilir, davetler, sohbetler, aktiviteler açısından uygun dengeli enerjiler içinde olabiliriz.

17:30'da yine dünden beri etkili olan Venüs ve Satürn kare açısı kesinleşiyor; tüm hafta sonuna enerjisini dağıtabilir, zira Pazar günü de Venüs ve Neptün karşıtlığı ile katmerlenip, Satürn / Neptün ve Venüs arasında etkili bir T-Kare açı kalıbı oluşacak.. Arkadaşlık, aşk ilişkileri açısından soğutucu, ayırıcı ve uzaklaştırıcıdır; endişelere şüphelere ve hayalkırıklıklarına sebep olabilir. Sevgi konularında korkuları olanlar, bir şeylerden saklanmaya çalışanlar adına yüzleşme transiti denebilir. Kendimizi bazı şeyleri yapma zorunda bırakılıyormuş ve baskı altındaymış gibi hissedebilir ve ilişkilerimizden rahatsızlık duyabiliriz. Duygusal soğukluk nedeniyle, bu etkinin yarattığı etkiyi eksikliği çalışarak gidermeye yoluna gidebiliriz. Dürüst ve net konuşmalarla ilişkilerde kendimizi açıkça ifade edebilmeli ve karamsarlıktan uzak durmalıyız. Maddi konularda da sınırları hatırlatıcı niteliği olduğundan alışveriş ve harcama konusunda sorun yaratabilir.

20:27'de Ay ve Uranüs arasında üçgen bir açı netleşecek; değişik bir huzursuzluk, telaş ve acelecilik verebilir. Değişiklik yaratma, rutin dışı hareket etme isteği yoğunluk kazanabilir. Problemler karşısında yaratıcı, zeka çalıştıracak çözümler oluşturmak adına ideal; farklılık isteyen bir transit. Ani gelişmeleri, hızlı tanışmaları da beraberinde getirebilir. Ay, bu açının ardından boşluğa giriyor.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder