19 Ağustos 2016 Cuma

19 Ağustos 2016 - Astrolozi


Dün gerçekleşen Ay Tutulması ardından boşluğa giren Ay, dün 17:34'te Balık burcuna geçiş yaptı. Bugün tümüyle Balık burcundaki seyrini devam ettirecek; duygusallıkla başımız derde girebilir, duygusal iniş çıkışlar yaşayabiliriz. Çevremizdekilere karşı merhamet duygusu besleyebilir, yaratıcılık gerektiren konuları rahatlıkla ele alabiliriz. Gün içindeki zorlayıcı açı kalıpları nedeniyle hayalkırıklıkları, endişe ve şüpheler, özgüven problemleri bugün bizi zorlayabilecek başlıklar.

07:53'te Ay ve Mars, ardından 12:18'te Ay ve Satürn arasında oluşacak kare açılarla, ardından da 14:21'de Ay ve Neptün kavuşumu ile birlikte, Mars / Satürn ve Neptün arasındaki kare açı da iyiden iyiye kendini belli eder oluyor. Günün ilk yarısında mümkünse önemli kararlar almamaya, riskli girişimlerde bulunmamaya dikkat etmek önemli. Yüksek beklentilerde önemli hayalkırıkları ile yüzleşmemiz gerekebilir. Fiziki enerjimiz de bugün düşün çalışacağından, dinlenmeye özen göstermekte yarar var. Kibir ve ego içerecek tüm davranışlar yanıltıcı olacaktır. Hayallerimiz, ideallerimiz konusunda  kısıtlanma, engellenme yaşanabilir. Yaşam görüşleri, inançlar ve felsefelerle ilgili sabit fikirlilik yapmamak, konulara esnek yaklaşmak tavsiye edilir. Sorumluluk ve görevler konusunda  disiplin bugün şart; tüm enerjimizi tek bir noktaya odaklayabilir ve işimizi şansa bırakmayabilirsek bu görünümden olumlu olarak yararlanabiliriz.

15:07'de Merkür ve Chiron karşıtlığı netleşiyor; sağlıkla ilgili konularda dengemiz bozulabilir. Bu alanda üzerimize düşeni yapmak durumunda kalabilir ve sağlıkla ilgili kişilerle, konularla bir araya gelebiliriz. İletişim konusunda yakın çevremize tecrübelerimizle destek verebilir ve bu şekilde kendi sorunlarımıza da çareler üretebiliriz. Bu etkileşim gün boyu etkisini hissettirecek bir transit; dolayısı ile iletişim şeklimizde bilgelik, olgunluk şart olacak görünüyor.

17:14'te Ay ve Güney Düğüm kavuşumum üzerimizde karamsar bir enerjinin etkili olmasına sebep yaratacak. Geçmiş hatıralar, olumsuzluklar daha fazla kafamızı yorabilir ve hedefler konusunda ilerleyemediğimizi, zorlandığımızı düşündürebilir. Gelecek adına geçmişten dersler çıkararak yeni bakış açılarına ayak uydurmak, değişen şartlara uyumlanmak adına motivasyn elde edilebilir. Enerjimizi yüksek tutmaya, depresif düşüncelere izin vermemeye çalışmak en doğrusu. Beraber yapılacak işlerde aksilikler yaşanabilir.

21:32'de ise Ay ve Pluto arasında oluşacak olumlu etkileşim sayesinde duygusallığımız iyice derinleşebilir. İnatlaşma, çekişme oluşabilir. Bir fikri kafamıza takıp, üzerinde zaman harcayabiliriz. Araştırma ve odaklanma açısından bir çoğumuzun işine yarayacak bu görünüm, duygusallıkla başı dertte olanlarda ise iniş çıkışlar yaratabilir. 


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder