18 Ağustos 2016 Perşembe

18 Ağustos 2016 - Astrolozi


Bugün saat 12:26'da 25 derece Kova burcunda yarı gölgeli (penumbral) bir Ay Tutulması gerçekleşecek; dünyadan gözlemlenemeyeceği için birçok astromi çevresi tarafından tutulma olarak dikkate alınmıyor. Ancak Düğümlere olan yakınlığı nedeniyle astroloji çevreleri bu fenomene tutulma diyor ve halkalı olduğu için de oldukça kadersel, karmik etkiler barındırdığını kabul ediyor.

Daha tutulma mı yok dolunay mı diye baştan kafa karıştıran bu etkileşim, Yod açı kalıbı ile daha da karmaşıklaşıyor. Tanrı'nın Parmağı da denilen bu açı kalıbı, kendimizi sanki hiç alışık olmadığımız yerdeymiş, zamandaymışız, tanımadığımız kişilerleymişiz gibi irrite edecek bir görünüm. Yol bize yabancı gelir; sanki hiç alışık olduğumuz, güvende hissetmediğimiz bir yol gibidir. Ayağımızdaki nasır gibi bir şeyler bizi içten içe rahatsız ediyor olabilir. Ama iş bu ya, Tanrı'nın Parmağı o istikameti işaret ediyor. Koşulsuz güvenmeli, önümüzde açılan yolda, titresek de, korksak da, kendimizi yabancı hissetsek de, bunlarla başetmeyi becerip ilerleme yolunu seçmeliyiz.

Daha önce kaçırdığımız fırsatlardan, bizi bağlayan şartlardan, belki bir işten, ilişkiden, rutinlerden, aşktan, arkadaştan.. hepsinden ama hepsinden kaçıp kurtulmak dürtüsü hissedeceğiz; tüm bizi bağlayan halatları kesip gökyüzüne kanat çırpmak gibi. Ama her zamanki gibi çevremize uymak zorunda olduğumuz zamanlar da olacak. Korkmayın; Kova'daki Ay, asiliği sıradışılığı ve zekası ile bizleri mutlaka koruyacaktır. Ne de olsa destek aldığı Uranüs var.. Pallas da büyük destekçi haritada; her şeyi elimizin tersiyle bir kenara atmadan önce, stratejik çalışmalar yaptıracak ve belki bir çoğunu bizlere tekrar kullanabilir hem de yepyeni bir yolla, hale getirecek..

Tanrı'nın Parmağı, Jüpiter'i işaret ediyor. Yepyeni bir şeyleri ima ediyor, yeni bir tecrübeyi, daha önce denenmemişi, bizi heyecanlandıran, ne yapacağımız konusunda kararsızlık veren bir "yeni"yi.. Bu "yeni" ise oldukça "uranüsyen". Değişik bakış açısı istiyor belki biraz "deli" sosuyla.. Ama özgüven eksikse, bu yol için gerekli cesareti de gösteremeyeceğiz. Devrim mi istiyorsunuz yaşamınızda; o zaman kendinize güvenin, inanın. Siz "şimdi"ye gerekli dikkati, özeni verin yeter; sonra korkmayın, gelecek kendini mutlaka kollayacaktır.

Kova, gruplarla, takım çalışmalarıyla, ağlarla, sosyal bağlantılarla ve hümanizm ile ilgili. Teknoloji ana konusu. Kova, yenilikçi, ilerici, devrimci. Haritalarımızda Kova'nın bulunduğu alanlar, hangi konularda yaratıcı zekamızı, yeni denemelerle devrim yaratabileceğimizi söyler. İşte o alan aslında zorlasa da nefes aldığımız ve özgür hissetmek istediğimiz yerdir. Farklılığımızı orada gösteririz. Ay ve Güneş karşıtlığı, içsel dengemizde "ben" (Aslan) ve "biz" (Kova) arasındaki bağlantıyı anlatıyor. Aslan kontrolü ele alıp, "kral benim" der, Kova ise "benim gibi düşünen benimle gelsin" kafasındadır. Aslan tepede yalnız olmayı, Kova ise grubunun içine karışmayı sever. İşte bu denge kurulursa, içsel kabilemizin de efendisi haline geliriz. Kibir, ego bizleri bu kabileden uzaklaştırır ve "cool" hava dağılabilir. Uyumsuz kişilerle, devrik krallarla bir bakarız ki, bir aradayız.

Tutulma sürecinde, aklımıza gelecek sıradışı fikirleri, yenilikleri uygulamayazsak, duygularımız da bizleri zorlayacaktır. Farklı görünsek de, duruşumuzu korumalı ve belki de inandığımız yolda borumuzu öttürmeliyiz. Gerekli yerlerde hakimiyeti sağlamak, özel alanımızı muhafaza etmek ve kendimizi özgürce uçuyormuşuz hissettirecek o yeniliğe yelken açmak, tutulmanın içerdikleri. Fikirlerinizi, düşüncelerinizi test edin, objektif ve insancıl olun. Pilinizi bitik mi hissediyorsunuz, şarj olacak yeniliklere, farklı tecrübelere, yeni hayat görüşelerine yönelin. Jüpiter, kural, sınır yok diyor, sadece aman ince ince işle elindekini, sabır diyor. Denemezseniz, belki de bir daha ki Kova / Aslan tutulmalarına kadar bu delilik fırsatını hiç bulamayacaksınız.

Kova burcundaki Ay Tutulması ile ilgili geniş bilgiye http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/08/18-agustos-2016-ay-tutulmas-astrolozi.html adresinden ulaşabilirsiniz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


2 yorum:

  1. Bu icsel yapici farkindalikli muhtesem yazi icin tesekkurler sevgili ve cok deyerli zerrin zindancioglu

    YanıtlaSil