8 Ağustos 2016 Pazartesi

8 Ağustos 2016 - Astrolozi


Ay, haftanın ilk gününe Terazi burcundaki seyahati ile giriyor; ilişkilerimiz, estetik değerlerimiz, ortak hareket edilecek işlerimizin öne çıkabileceği bir transit. Politik davranışlar ve nezaket bugün önem kazanabilir; tek başımıza hareket etmekten çok, fikir birliği oluşturmak, danışarak hareket etmek başarı sağlayabilir.

02:38^de oluşacak Ay ve Pluto karesi, derin duygusallığı da beraberinde getirebileceği gibi, ilişkilerle ilgili ihtiras, tutku ve kıskançlığı da bu saatlerde ayakta olanlarımız için öne çıkarabilir. Bir fikir kafaya takarak esiri olabilir, uykusuzluk çekebiliriz. Kesin, güçlü ve iradeli kararlar almak, belki son sözleri etkin kılmak açısından motive edici. Ancak bir anda, hazırlıksız acele davranışların bu transit etkileri ile pek geri dönüşü olmaz; dikkatli olmakta yarar var.

03:28'te ise Ay ve Güneş arasında oluşacak ılımlı etkileşim sayesinde duygu ve mantık dengemizi koruyabiliriz. Diğerlerinden destekler bulabilir, potansiyel yeteneklerimizi, liderlik özelliklerimizi öne çıkarabiliriz. 

20:41'de kesinleşecek Ay ve Uranüs karşıtlığı ise anlamsız telaşlara, huzursuzluklara neden olabilir ve olaylar hızlı bir şekilde gelişebilir. Emir almak, ne yapmamız gerektiğinin söylenmesi aniden özgürleşme dürtümüzü arttırabilir. Yaşamlarımızda değişim yaratmak, belki özgür yaşam alanı oluşturmak adına uygun kullanabileceğimiz bu transit, bizlerle aynı fikirde olan kişilerle olan bilgi alışverişlerini, grup çalışmalarını arttırabilir. Ancak hızlı gelişmeler karşısında her zaman B planımız olduğundan emin olmak en doğrusu olacaktır; zira Uranüs bizleri şaşırtmayı çok sever. Ay, bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamlıyor. Dolayısı ile Uranüs etkisini gece boyu hisseder olacağız; özellikle ilişkilerimiz konusunda dikkatli olmamız önem kazanacak.

Geceyarısından sonra kesinleşecek Merkür ve Kuzey Düğüm kavuşumu da çevremizle olan iletişimi arttırabilir, önemli hale getirebilir. Bugün günün yarısından itibaren bu açı kendini hissettireceğinden önemli ,  geleceğe dönük kadersel kararlar, birlikte yapılacak çalışmalar, iletişim, bazı seyahatler yaşamlarımzıda kendini belli edebilir.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder