28 Ağustos 2016 Pazar

28 Eylül 2016 - Astrolozi


Haftanın son günü Ay tümüyle Yengeç burcunda ilerleyecek; duygusal güvenlik ihtiyacımızın, ev, aile, vatan ve hatıralarımızın gündeme geleceği bir gün. Duygusal iniş ve çıkışlar ailevi ve milli konularda öne çıkabilir. Etrafımızdakileri de kendimiz ve ailemiz kadar kouyup kollamak isteyebiliriz.

01:28'te Venüs ve Jüpiter kavuşumu netleşiyor; muhteşem bir görünüm aslında. Ancak dün de bahsettiğim gibi bulunduğu derece ve de beraber hareket ettiği Merkür'ün durağan poziyonu sebebiyle bu güzel etkileri daha az kişi hissedecek. Umutlarımız başka bir bahara kalabilir. Ama haritaları uygun olanlar ve destekleyici açıları olanlar için mutluluk huzur, ilişkilerde karşılıklı anlayış ve yardımlaşma enerjileri taşımakta. Toplantılar, aktiviteler, organizasyonlar, tanıtım işleri adına çok olumlu. Bazılarımızın hayatlarına yeni bir aşk getirebilir. Lüks ve pahalı objeler ilgimizi çekebilir; alışveriş ve yeme içme dürtümüz artabilir; boşa para harcatabilir. Estetik değerler ve tembellik eğilimi yoğunlaşabilir. Ancak şartları iyileştirme, düzeltme, onarma açısından fırsatlar içerdiği de aşikar. Maddi değerler açısından da olumlu olmasından, bazılarımızın ayağına şans dolanması muhtemel. Bu açı bir kaç gün daha etkisini gösterecektir.

04:25'te Ay ve Düğümler arasında ılımlı bir etkileşim daha gerçekleşeceğinden, imkanı olanlar için ortak, beraber yapılabilecek işler konusunda olumlu sonuçlar elde etmeleri ihtimali yüksek. Geçmiş tecrübelerden dersler çıkarmak ve bu şekilde daha temkinli ilerlemek, proje üretmek adına olumlu kullanılabilecek bir görünüm denebilir.

08:38'de Ay ve Pluto karşıtlı netleşiyor; duygusal olanlarımızı sarsabilecek bir transit. Sabah erken saatlerde duygusal olarak bizleri zorlayabilecek durumlar oluşabilir. Hırs, inatlaşma, ihtiras ve inatçılık duyguları beslenebilir. Ancak derinleşme gerektiren konularda, konsantrasyon sağlama açısından motive edici, araştırıcı bir etki.

23:54'te ise Ay ve Chiron karşıt pozisyonda olacak; içimizde bizleri rahatsız eden bazı konuların daha fazla kafamıza takılması muhtemel. Aile gibi gördüğümüz kişilerle bu konular üzerinde dertleşme belki onlara tavsiyeler verme sayesinde belki de kendi sorularımıza cevaplar bulabiliriz. Ancak eksikliğini hissettiğimiz konular gece yarısına yakın bizi biraz üzebilir. Enerjimizi düşürmemek ve bazı rahatsızlıklara davetiye çıkarmamak en doğrusu olacaktır.

Geceyarısının hemen ardından oluşacak Ay ve Uranüs karesi ise şaşırtıcı, ani gelişebilecek durumlara neden olabilir; dikkatli olmakta yarar var.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder