24 Ağustos 2016 Çarşamba

24 Ağustos 2016 - Astrolozi


Ay, günün çoğunluğunda Boğa burcunda kalıyor bugün; maddesel güvenlik ihtiyacımızın da öne çıkacağı bir gün denebilir. İstikrar ve ağır hareket etmek, sabırlı davranışlar, planlı programlı ve pratik bakış açıları açısından olumlu etkiler altındayız. 5 duyumuza hizmet eden unsurlar daha fazla ilgimizi çekebilir.

01:43'teki Ay ve Pluto üçgeni ile derin duygusallık ve bazı konuları kafaya takma dürtüsü gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olabilir. Bu düşünceleri esiri olmak ise uyku kaçırıcı hale gelebilir. Bazı konularda kontrol, güç ve irade kullanmak, derinleşmek açısından ise olumlu kullanılabilir bir transit.

14:26'da tüm haftaya etki eden gökyüzünü iki kötücül gezegeni Mars ve Satürn kavuşumu netleşecek; oldukça baskılayıcı, rahatsız edici, endişe ve korku yaratıcı bir etki. Kenimizi köşeye sıkışmış gibi hissedebilir, küçük nedenlerle bile karamsarlıklara düşebiliriz. Ego çatışmaları, tahrik edici hareketler yoğunlaşabilir Bazı kazalara, hastalıklara kolaylıkla neden olabilir. Antares ile bu kavuşumun aynı boylamda buluşması ile yangınlar, ateş ve kesici aletlerle kazalar, kalp rahatsızlıkları artabilir. Lider olma, kendimizi öne çıkarma gibi egosal dürtüleri bastırmak daha dikkatli ve temkinli hareket ederek tek bir konuya odaklanmak en uygunu olacaktır. Zalim ve acımasız olmak kolaylaşacağından sakin kalmak prim yapacak. Belki de yalnız kalarak, kalabalıklar içinde olmamak daha uygun olabilir.

15:05'te Ay ve Venüs üçgeni, ardından 21:05'te Ay ve Jüpiter ve 22:37'de Ay ve Merkür üçgenleri ile Venüs / Jüpiter ve Merkür kavuşumu hareketlenebilir. 16:21'de ise Ay ve Chiron ılımlı açısı ile bu stelyuma karşıtlık yapan Chiron da aktive olabilir. Tüm hafta genelinde vicdanımızı yaralayan haberlerle sarsıldık. Vicdan muhakemeleri ile yaralarımız daha da acıdı. Özellikle toplumsal olaylarla ilgili bu başlıkları okurken bile içimizin acıdığı haberler gözümüze çarptı. Bu olaylarda her birimizin ele olup yardımlaşma içinde olması, el birliği ile hareket etme, yardımlaşma içinde hareket etmek bu yaraları sarabilir. Bireysel olarak ise ilişkilerimizde iletişim daha öne çıkmış olabileceği gibi hepimizin düşünsel aktiviteleri arttı. Uyku kaçırtacak kadar kafalarımız farklı fikirlerle dolu. Bunları yardımlaşma ve ileriye dönük hedefler konusunda projelendirmek adına bu zihinsel yoğunluk, geçmiş tecrübelerden de dersler çıkararak kararlar alma yolunda bizlere yarar getirebilir.

Ay, 22:37'deki Merkür üçgeni ardından boşluğa giriyor ve günü açısız bitirecek. Dolayısı ile bu yoğun enerjiler geceye de yayılacak görünüyor.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder