29 Ağustos 2016 Pazartesi

29 Ağustos 2016 - Astrolozi


Haftanın ilk gününe Ay'ın Yengeç burcundaki seyri ile giriyoruz. Annelik içgüdümüzün yani anaçlık ve korumacı yanımızın etkileri altında olacağız. Ruh halimiz dalgalı denizler gibi iniş ve çıkışlar gösterebilir. Olaylar karşısında çok çabuk yıkılabilir ama çabucak da toparlanabiliriz. Evimiz, ailemiz, emlak ve hane, ya da ülkemizle ilgili durumlar gün içinde öne çıkabilecek başlıklar olacaktır.

00:41'de Ay ve Uranüs karesi gerçekleşecek; huzursuzluk, telaş verebilecek, hızlı gelişmelere olanak tanıyan bir transit. Diğerlerininden emir almak, ne yapacağımızın söylenmesi maalesef bu gece yarısı bizi irrite edebilir. Ani agresyon, karşı koymalar, kazalar, çevremizdekileri şaşırtabilecek davranışlar oluşabilir. Bu etki altında yapılacak en iyi şey, problemlere yaratıcı, farklı, rutin dışı çözümler oluşturabilmek olacaktır. Yaratıcı zekamızı, bilim, teknoloji gibi konulara yöneltebilir daha aktif bilgi alış verişleri oluşturabiliriz.

06:54'te Ay ve Jüpiter, 09:22'de Ay ve Venüs, 09:23'te ise Ay ve Merkür arasında oluşacak ılımlı görünümler ile birlikte Jüpiter / Venüs ve Merkür arasındaki kavuşum daha belirginleşebilir. Sabah erken saatlerde eğitim, seyahat, medya, ticaret, yayıncılık, nakliye, ulaşım,hukuk, yurt dışı alanlarındaki işlerimizde güç birliği oluşturmak, sistemli ve analitik çalışabilmek sayesinde önemli fırsatlar, şanslar yakalanabilir. Maddi olarak da bazı projeler üretilebilir ve bunlar üzerinde titiz çalışabiliriz. Bir çoğumuza maddi fırsatlar oluşturabilecek bu etkileşim biraz tembellik hissi verse de, inanın boşa geçirilecek bir transit değil.

Yukarıdaki etkiler altında ise haftasonundan beri etkili olan Merkür ve Venüs kavuşumu 11:11'de kesinleşiyor; tümüyle bugün etkisi altındayız. Sanatsal konularda, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi konularda iletişim kurmak açısından çok olumlu. Duygularımız ve mantığımız arasındaki denge kolayca iletişime etki edebilir; arkadaşlıklar ve özel ilişkiler açısından anlayışa ve dostluğa izin verir. Görüşmek, anlaşmak, birlikte güzel vakit geçirmek açısından, sosyal aktivitelere müsait, oldukça hoş bir enerji.

22:18'de ise Mars ve Düğümler arasında kare açı netleşecek. Birlikte yapılan işler açısından mücadeleci yanımızı, cesaretimizi ve kararlılığımızı kullanmamız şart olabilir. Kadersel zorluklar bizleri agresif yapabilir ve ani kararlar verebiliriz. Motivasyonumuzu, geçmişten dersler çıkararak, adil bir şekilde yönlendirmek, çevremizdekilerle agresif enerjilerin oluşmasına engel olabilir. Bu etkileşim de gün boyu aktif olacağından, diğer transitlerin olumlu etkilerini, Mars'ın kavgacı özelliği ile mahvetmemekte fayda var.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder