2 Ağustos 2016 Salı

2 Ağustos 2016 - Astrolozi


Bugün 23:43'te Aslan burcuna Yeniay doğacak; yüreklerimizi koyduğumuz konularla ilgili ruhumuza enerji enjekte edecek. Yeniay'a saatler kala ise Mars, 20:49'da Akrep burcunda çıkarak 26 Eylül'e kadar kalacağı Yay burcuna geçiş yapacak, akıl ve zeka ile ilgili konularda doping etkisi barındırıyor. Yöneticisi halen zayıf olduğu Başak burcuna ilerlerken, işin içinde benlik ispatı dürtüsü de karışabilir pek tabii. Diğerlerinin bizler gibi düşünmek ve inanmak zorunda olmadıklarını sıkça hatırlamamız gerekebilir. Felsefi ve dini alanlarda diğerlerini zorlamamak en doğrusu. Farklı bakış açılarına, ideolojilere, farklı yöntemlere, yeni tecrübelere iyimser yaklaşalım. Akrep burcunda bizleri dönüştürdü, krizlerle mücadele ettirdi belki çoğumuzu güçlü sorunlarla piri pak etti. Şimdi ise optimizmin burcu Yay transiti ile olayları bütünüyle ele alabilmeli, iyimserlikle hareket etmeli. Enerjilerimizi savunmak ya da kabul ettirmek yerine, kendi aklımızı, bilgimizi zenginleştirmek, yeni açılımlar yakalayabileceğimiz tecrübelere girişmek, bilgi ve inanç kapasitemizi genişletmek en doğrusu. Maceralar ilgimizi çekecektir; risk almaya daha yatkın olacağız. Eğitim, hukuk, yasalar yolu ile sorunlar yaşanabilir. Yurt dışı, medya konulu işlerimizde aksilikler yaşanabilir; kızgınlığa kapılmayıp acele karar vermeden önce, bu dönemin geçmesi için belki sabır göstermek daha doğru olabilir. Olumlu olarak, spontan, özgürlüğüne düşkün, yeni deneyimlere açık, pozitif ve geniş bakış açısı, sınırlanmak istemeyen, kendi inançları için savaşan, dürüstlük arayan, macera düşkünü, sezgilerini kullanabilen davranış modellerinin yanı sıra; olumsuz olarak, diplomasiden uzak, pata kite, inançlarını kavgacı ve gürültülü bir biçimde sergileyen, sürekli hayal içinde, abartılı tepkiler, rekesiz riskler ve harcamalara yönelen aşırı iyimser davranışlar içinde girebiliriz.

Önümüzdeki 15 günlük süreçte, Yeniay etkisi ile potansiyel yaratıcılığımızı, cesaretimizi rahatlıkla kullanabileceğiz. Organizasyon ve olayları kontrol edebilme yeteneğimiz aktif olacak; ancak abartıya kaçarsak, üzerimize vazife olmayan durumları da kontrol etmeye çalışırken bulabiliriz kendimizi. Mars, Nisan ayında başladığı Akrep seyahatini sonunda bugün bitiriyor; olumlu enerjisini cesaret, kararlılık, özgüven ve yeni tecrübelere açıklık olarak hepimiz tatmaya başlayacağız. Derinlerimizde kendimizi daha güçlü hissedeceğiz.  Böyle içsel kralımızla temasa geçmemiz de kolay olacak. Aslan burcu kalp çakrası ile ilgili; yüreğimizle ile ilgili her konu ilgimizi çekecek. Cesaret, risk, eğlence, spor, hobiler, aşk, kumar vs. yüklü enerjiler altında olacağız. Yetenekli olduğumuz sanatsal aktiviteler daha çok gündeme gelecek. Çocuklarımızla daha fazla zaman geçireceğiz. Planlarımızı kontrollü ele alacak, belki yeniden organize edeceğiz. 

Bunun yanında bu süreç, önceki hedef bağlantılı işlerin sağlama alınması için olumlu etkiler barındırıyor. Hangi konu, hangi yol, hangi yöntem yüreğimize hitab ediyorsa, onu seçeceğiz. Yeni başlangıçlar yapacaksak, sindire sindire, adım adım ilerlemeli. Aksi halde sağ gösterip de, özellikle Eylül'deki Güneş Tutulması etkisi ise soldan harekete geçebilecek etkiler var bu Yeniay haritasında. Aslan Yürekli Richard konumuna çabuk gireceğimizden, herşeyi ele geçirebilir, her istediğine ulaşabilir, her şeyi herkesi kontrol edebilir cinsinden filmin başrolündeki "artiz" gibi algılayabiliriz durumu. Neptün.. farkettirmeden sislerin içinde aportta bekliyor. 150lik gibi problematik bir açı ile Yeniay'a bağlı. İşlerimizi kolaylıkla, yumuşak ve kabullenici ele almayı, kesinlikle aşırı zorlamamayı ve tabii her söylenene de inanmamayı öğütlüyor; yoksa diyor tüllerin ardında al aşağı ederim seni.. Kaba ve eleştirel olmaktan kesinlikle kaçının. İdeolojiler, sosyal konular, inançlar ve bildiğimizi zannettiğimiz konular bizleri kandırıp içine çekebilir; tuzaklara düşürebilir, yanılmaya ramak var. Sınırlar, her türlü limit, aşabileceğimizi düşündürebilir; çizmeyi bu Yeniay döneminde çok kolay aşabilirim zannedeceğiz. Özgüveni yüksek tutmak, ancak sınırları aşmamak, iç sesimize güvenmek, endişe ve korkulara odaklanmamak, her gelişen olayın aslında kendi içinde birbirine bağlı olduğunun idrakı, Neptün'ün en önemli şartlarından. Tembellik edecek bir zaman kesinlikle değil; baktınız ki işler ters gidiyor, ilgi alanınızı değiştirin, dikkatinizi başka yerlere çevirin, değişen şartları direnmek, onları zorlamak yerine ayak uydurmaya, her ne olacaksa hayrımıza olacağına inanmaya çalışın.

Aslan Yeniayı ile ilgili daha geniş bilgiyi, http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/07/aslan-yeniay-2-agustos-2016-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz. 



Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder