12 Ağustos 2016 Cuma

12 Ağustos 2016 - Astrolozi


Ay, bugün tümüyle Yay burcunda seyahat etmeye devam edecek; değişik tecrübeler edinmek, yabancı kişilerle işbirliği yapmak, olayları geniş çerçeveden ele almak, din, felsefe ve hayat görüşlerimizi, entellektüel bilgi kapasitemizi derinleştirmek adına uygun enerjiler barındırmakta. Eğitim, hukuk, seyahat, yurt dışı konuları ve medya, internet ile ilgili işlerimizi ele alabilir üzerilerinde yoğunlaşabiliriz. İyimser ve pozitif bakış açıları ise farklı fikirlere anlayış açısından üzerimizde etkili olabilir.

04:04'te yaşanacak Ay ve Mars, ardındann 15:51'de Ay ve Satürn kavuşumu ile gitgide yaklaşan, 24 Ağustos'ta kesinleşecek Mars ve Satürn'ün sert etkiler barındıran kavuşumunu hafiften harekete geçirecek nitelikte. Yukarıda saydığımız konularda üzerimizde baskı enerjisi, endişe ve korkular oluşturabileceği gibi agresyonu arttırabilir. Söz konusu kavuşum Antares sabit yıldızı ile aynı enlem boyunda olacağından Antares'in savaşçı ve sert etkiler barındıran etkilerini de üzerimizde etkin kılabilir. Bu güçlü kombinasyonu olumlu kullanabilmek ise, geleceğe dönük hedeflerimizde mücadele ve yeni bir sistem oturtmaya yönelik projelerimizi harekete geçirmek olabilir. Ancak ufak detayların bile bizlere sıkıntı yaratması sanki bir savaştaymışız gibi algılanması kolayca hataya düşürebilir. Hem harekete iten hemde disiplin etmeye çalışan bu transit herhangi bir riskli işe başlamak, meydn okumak için kendmizi ortaya atmak ve yüksek enerji gerektiren bir işe girişmek adına hiç de uygun değil. Enerjimizi tek bir noktaya odaklamalı, dikkat ve disiplin gerektiren işlerimizi ele almalıyız. Dikkat dağınıklığı kazalara neden olabilir. Fiziksel sağlık açısından ise gökyüzünün iki kötücül gezegeninin birleşmesi hastalıklara ve ruhsal problemlere davetiye çıkarır; kendimizi aşma savaşı  bizleri psikolojik olarak zorlayabilir.

12:57'de Ay ve Venüs kare açı içinde olacaklar; ilişkilerimizde çıkarcı hareketlere sebep olabileceği gibi, duygusal olarak zorlayabileceğinden de anlamsız yeme içme ve para harcama dürtüsüne neden olabilir. Karşımızdakilerin fikirlerine kulak veremeden kendi isteklerimiz doğrultusunda ilişkileri yönlendirmeye çalışmak dostluklar, arkadaşlıklar ya da her türlü ilişki tipinde sorun yaratabilir. Şeker tüketimi artacağından özellikle diyabet hastalarının dikkatli olmasında yarar var.

18:38'de ise Ay ve Neptün karesi netlik kazanacak; endişe, özgüvensizlik, şüphe yaratabilecek bir enerji. Aşırı hayalperestlik hayaller ve gerçekler arasındaki mesafeyi arttıracağından hayalkırıklıkları oluşabilir. Önemli kararları bu saatlere denk getirmemek en doğrusu. Manevi, ruhsal çalışmalar yapmak, varsa sanatsal yaratılığımızı kullanarak yalnız kalıp üretmek en doğrusu olabilir. Bu saatlerde enerjimiz düşün çalışabilir.

22:06'da ise Ay ve Düğümler arasında oluşacak kare açı geçmiş tecrübelerin olumsuzluklarına daha fazla takılmamıza neden olabilir. Onaylanmıyormuş, ilerleyemiyormuş, engelleniyormuş tarzında karamsar fikirler artabilir. Beraberce yapılan işlerde bazı pürüzler oluşabilir; yakın çevremizle ilişkilerimizde agresif ve kibirli davranmamakta yarar var. Yapılacak en iyi şey, geçmiş olumsuzluklardan dersler çıkararak yeni yollar, çözümler oluşturmaya uğraşmak olacaktır.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder